Tillåt mig att bli lite politisk för en stund...

Måndagen den 20 september 2010


Usch valresultatet var ju riktigt deprimerande. Dels röstade jag inte på alliansen över huvudtaget, men det kan jag leva med. Däremot Sverigedemokraternas inträde i riksdagen...fan vad deprimerande och sorgligt. Jag trodde att det skulle kännas bättre efter en god natts sömn men nej, jag är fortfarande i chock.

Det värsta är att man inte kan skylla på några andra än de som har röstat på SD. Om man hade kunnat skylla på partiet istället, eller någon politiker. Men det är faktiskt svenska folket som har sett till att dom kommer in i riksdagen. Jag skäms huvudet av mig! Finns det så mycket främlingsfientlighet i vårt samhälle? I hela Europa till och med... USCH!

Och vågmästarroll på det... Om jag tyckte att Sverige var ett mörkt land förut så är det inget mot vad det är nu. Ska bli gött att komma till Norge om ett och ett halvt år, haha!

Ja har jag berättat det i bloggen förresten? Att jag och David planerar att jobba i Norge när jag är färdig sjuksköterska, och tjäna ihop pengar så att vi kan köpa oss ett hus här i Sverige sen. Det är så härligt att ha ett gemensamt mål som vi verkligen ser fram emot.

Vi var faktiskt på en husvisning igår, inte långt ifrån där jag och framför allt där David är uppväxta. Huset var fint...på nedervåningen. På övervåningen var det inte färdigbyggt ännu. Och att ge över två miljoner för ett hus som bara är halvt känns inte helt okej! Men husvisningar är alltid roliga för det!

I lördags bjöd mamma och pappa mig och David på lunch i Julita, ett ställe vid Katrineholm där årets kock 2007 (tror jag) driver en restaurang. Självaste kocken var inte där men det var härligt ändå! Det bjöds på smörgåsbord. Inte min favorit men det finns ju alltid något gott så det var okej! De andra tyckte i alla fall det var utsökt. Jag blev mer kär i själva stället. Låt oss säga så här: det perfekta stället för bröllop har äntligen hittats, enligt mig! Hihi!

Efter lunchen besökte vi Davids mormor och morfar. Gudars vad härliga dom är. Alltid lika underbart att komma dit, dom är så himla söta! Fler besök ska det bli!

Idag unnar jag mig själv att plugga hemma. Annars brukar jag alltid dra till skolans bibliotek men idag har jag inte så mycket på agendan och jag kan lika gärna göra det hemifrån så så får det bli. Ikväll blir det måndagskväll med "Biggest loser" och förhoppningsvis orkar jag sitta uppe och se "Lite sällskap" (underbart program för övrigt). Imorgon ska någon försäkringskvinna komma och prata försäkringar med oss. Och vi som så lätt går på saker och ting och inte kan säga nej...aj aj aj. Hahaha!



Veckans låt: "When we were winning" - Broder Daniel
Känsla



Plugg och mys

Lördagen den 4 september 2010


En vecka av den fjärde terminen har gått och det är jätteroligt! Vi börjar med en kurs på bara två veckor, dock tillsammans med studenter från läkar- sjukgymnast- arbetsterapeut- och en massa andra utbildningar. Ämnet är sexologi och det är riktigt intressant och ger riktigt intressanta diskussioner!

Igår hade vi fredagsmys på hög nivå: hemmagjord pizza, Prison Break, Doobidoo, filmen "Shrink", snacks och ingen tid att komma upp till idag. Filmen var inte en höjdare faktiskt, hände typ inget. Prison Break är svinspännande som vanligt. Vi har bara ett avsnitt kvar på säsong 2, men sen finns det ju två säsonger till plus en film!

Idag har jag faktiskt pluggat lite, fastän jag inte tycker om plugg under helger. Jag försöker alltid plugga så mycket som möjligt mån-fre så att helgen verkligen ska bli helg. Och tidigare terminen har det faktiskt funkat riktigt bra! Så har jag gjort denna vecka med men eftersom David ändå skulle åka iväg och titta till båten, och jag hade hur mycket plugg som helst att ta tag i, så var det lika bra att sätta sig med det. Och det har gått bra faktiskt! Men nu får det vara nog för den här helgen!

Nä nu ska jag ta tag i diskberget.



Veckans låt: "Lovekiller" - Darin