Ännu chockerad

Söndagen den 30 september 2007


Kan fortfarande vara ledsen över att min syster har separerat med sin pojkvän...eller före detta är han ju nu. Han var verkligen en stor del av mitt liv. Han är ju visserligen inte borta på det sättet, förhoppningsvis behåller vi kontakten. Men det är inte som förut. Den känslan kan få mig att deppa ihop på några sekunder, för det var så bra!


Men jag har absolut inget emot syrrans nya pojkvän. Han är hur trevlig som helst och det är nog inte så lätt för honom att komma och "ersätta" någons plats när vi andra fortfarande går och "sörjer" hennes ex. Vi tycker om honom allihopa.


Men som sagt. Chocken över deras separation har inte lagt sig trots att det är snart ett halvår sedan jag fick meddelandet. Kan fortfarande inte fatta det. En väldigt fin period på åtta år är förbi och kommer inte åter...


Men nya fina tider väntar nog!



Min systerson vet vad magen är för något nu. Om någon frågar vart magen är så drar han upp sin tröja och klappar sig på sin lilla mage. Han är för go! I helgen kommer han på besök för hans pappa ska gå på hockey med min pappa.


Jaha, vad gör jag om dagarna då? Ja, idag har jag spelat Sims 2 mest hela tiden. Har läst lite i en deckare som heter "Mary, Mary". Riktigt bra bok. Har nyligen läst ut en annan bra bok, "Vit drottning". Den handlar om Lea som är på ett mentalsjukhus men anser sig inte sjuk. Men under bokens gång inser man att hon har en hel del svårigheter i bagaget. Läs den, den rekommenderas!


Det var så mysigt att välkomna min pojkvän när han kom hem från jobbet, i tisdags. Han fick sluta tidigare dessutom. Insåg att så kommer det vara när vi bor tillsammans. Att välkomna sin kära vid dörren när han kommer hem. Härligt!


Babbens TV-show är riktigt rolig. Trodde aldrig att Magnus Uggla inte skulle kunna hålla sig för skratt, och absolut inte att Gunde skulle klara det! Haha, men kul var det!



Veckans låt: "Pärlor åt svin" med Magnus Uggla



Frustrerande

Söndagen den 23 september 2007


Fortsättningen på Vampyrboken, en bok jag babblat om tidigare i bloggen, var tänkt att komma ut 14 september. Men sedan blev releasen uppskjuten till först 20 september, sedan 28 september och nu står det 5 oktober på Internet. Så frustrerande när man går och väntar...


Något annat som var frustrerande var slutet på "Upp till kamp". Kunde knappt somna för att jag låg och grubblade på slutet. Men satan vilken bra serie! Perfekt för mig som älskar allt som har med 60- och 70-talet att göra!


Ikväll ska jag åka till min pojkvän. Han kommer inte vara hemma då men han kommer hem när han slutat jobbet inatt. Ska bli härligt att få välkomna honom hem till sig.


Jag har blivit besatt av The Sims 2...igen. Jag brukar få Sims-perioder när jag bara inte kan slita mig från datorn. Det är extra roligt när man laddar ner en massa nya snygga kläder, möbler och en massa roliga fusk.


Jag har redan börjat fila på min önskelista till födelsedag/julafton. Jag är decemberbarn så jag gör bara en önskelista till båda högtiderna. I år fyller jag jämnt dessutom, 20 bast! Det är helt stört vad gammal jag är. Funderar på hur jag ska fira det men vi får se...


Har kommit på att om jag skulle plugga till något överhuvudtaget så skulle det nog vara till barnmorska! Jag älskar ju barn! Däremot vet jag inte om jag skulle klara av när det går dåligt, när små bebisar dör och allt... Dessutom måste man ju plugga så satans länge. Först till sjuksköterska, sedan till barnmorska. Nä, jag vet inte... Det blir i alla fall inte än på ett tag för nu trivs jag så bra på Bokhandeln.



Veckans sorg: Att Henning åkte ur Idol


idol409_36.jpg


Surströmmingfest

Söndagen den 16 september 2007


Igår var mina kära svärföräldrar, svåger och naturligtvis min pojkvän på surströmmingsfest hos oss. Det var riktigt, riktigt trevligt. Vi brukade ha surströmmingsfester när deras äldste son och min storasyster var ihop, för runt tio år sedan, och nu har vi det igen, fast nu kretsar det kring ett annat kärlekspar kan man säga, haha! Det är lite komiskt faktiskt.


Pojkvännen stannade över natten. Jag har bara en 90-säng så trångt var det, haha! Men är man riktigt kär så gör det ju inget att man får trängas lite, hihi.


Han åkte hem för några timmar sedan och jag saknar honom redan så att det gör ont! Hoppas lite av hans doft har stannat i lakanen så kan jag åtminstone känna lukten av honom inatt...men då kommer jag ju sakna honom ännu mer...



Jaha, den första oktober börjar Ikea julskylta, sägs det. De är alltid så tidiga så det är helt sjukt. Men det kanske är att man inte riktigt vill inse att julen och vintern närmar sig med stormsteg. Men hallå, vart tog sommaren vägen? Fattar ingenting.


Stundtals kan jag dock redan längta efter att jobba i julhandeln. De långa köerna, den ständiga paketinslagningen, de stressade och hysteriska kunderna! Man blir helt knäpp i julhandeln...det är lite roligt, men det inser man inte när man är mitt i det. Då vill man bara att det ska vara över!


I år är antagligen min lille systerson hemma på julafton med. Förra året var de hos min systers sambos familj på julafton och hos oss på juldagen, i år ska de göra tvärtom. Ska bli härligt att klä granen med honom och se på Kalle Anka med honom. Julen är ju trots allt för barnen, på ett sätt.



Kan någon berätta för mig om filmen "Number 23" är bra eller dålig? Har sett den men kunde verkligen inte bestämma mig. Att Jim Carrey gör en seriös roll var väl det som störde mig. Jag satt liksom och skrattade på flera ställen, för jag trodde han gjorde grimaser och miner, men så insåg jag att han var seriös...aj då.



Veckans bästa TV-serie: "Upp till kamp"



Normalt yr

Måndagen den 3 september 2007


För en månad sedan blev jag helt plötsligt riktigt, riktigt yr och fyra gånger efter det har sådant yrselanfall återkommit och idag beslöt jag mig för att kolla upp det. Jag bokade tid på vårdcentralen och åkte dit.

 

Blodtrycket var normal (aningen lågt men ändå normalt), normala reflexer, normala öron, normala nervimpulser, normalt EKG och friskt blod. Inget tyder på att jag skulle vara sjuk.

 

Det är ju härligt att höra att det inte finns något fel på en, men varför känns det tvärtom?

 

Läkaren spekulerade lite omkring vad det kunde vara, men sa just det att är bara spekulationer. Inget tydde egentligen på att det var fel på mig. Och nu har det gått en vecka sedan jag kände mig yr. Så om jag blir yr igen ska jag ringa dit så får jag en remiss. Då kommer jag antagligen få gå med en slags EKG-bandspelare som kommer att ta mitt hjärtas rytm under ett helt dygn. För jag brukar ha lite oregelbundna hjärtslag, även om det också är normalt att ha ibland...

 

Olikt mig att överhuvudtaget ta tag i att jag mår dåligt. Jag är jämt sådan som tänker att det går över av sig självt. Och det gör det faktiskt oftast, men mina yrselanfall är väldigt obehagliga och jag vill verkligen veta varför jag får dem.

 

Men nu får vi hoppas att jag inte blir yr mer och känner mig friskare snart. För även om jag inte är yr så känner jag mig lite halvdan...lite hängig och trött liksom. Tråkigt.

 

Men som sagt, härligt att höra att alla mina värden är normala.


Efter vårdcentralen tog jag tag i ett bankärende också, har varit riktigt duktig idag!



Läste igenom min boks fyra kapitel för några veckor sedan men jag insåg att det var uselt! Så nu har jag slutat skriva på den. Idén tycker jag fortfarande inte var så pjåkig så jag får se om jag skriver om det helt enkelt.


Men just nu har jag börjat skriva på en ny grej. Med lite inspiration från mitt egna liv. Det är inte en biografi eller något sådant, har nog inte levt tillräckligt länge för det än, haha. Men jag kom på att det är svårt att skriva om någon annans liv när man inte har levt något annat liv än ens eget...hänger ni med? Hihi. Så en del delar i det jag skriver nu har hänt mig och är inspirerade av mitt liv. Men det mesta är fantasi, som vanligt. Det är det som är roligast!



Pojkvännens semester är slut nu. Vi var på Ikea, Nordic och Mio i fredags och drömde lite om hur vi vill ha det någon gång i framtiden och så...Det var jädrigt mysigt! Sedan åkte vi till hans föräldrars nya lägenhet och beskådade tapetseringen och allt arbete som pågick där. Vi åt pizza med hans familj sedan begav vi oss till pojkvännens lägenhet och hade filmmys i vanlig ordning.

 

Det positiva med att jag inte jobbar så ofta nu är att vi inte jobbar förbi varandra så mycket som vi gjorde i somras. Nu kan vi nog träffas lite oftare.


Karre, det var så oändligt länge sedan vi träffades! Det här måste vi ta tag i nu! Bara träffas och snacka! Har ju alltid så roligt med dig! Och med Harre med förstås, vi saknar dig ska du veta!



Veckans TV-spel: "Guitar Hero"