"Tårtgeneralen"

Måndagen den 25 oktober 2010


Wow, jag har läst ut en bok! Det var verkligen ett tag sen. Plugg tröttar verkligen ut en. Men nu har jag i alla fall läst ut min första Filip och Fredrik- bok och den var precis lika konstig som man kan tänka sig att en bok med dom författarna ska vara.

Den handlar om Hasse P som bestämmer sig för att bevisa för hela svenska folket att Köping inte är Sveriges tråkigaste stad, vad Jan Guillou än säger. Därför ska Hasse P bygga världens längsta smörgåstårta och på så sätt få in Köping i Guinness rekordbok. Dessutom förväntar han sig såklart en del ära och berömmelse. Det blir dock inte riktigt som Hasse P hade tänkt sig...

Jag började med boken för flera månader sen, innan skolan började. Sedan tog jag en rejäl paus på grund av plugg och för att jag inte riktigt fastnade i boken. Igår läste jag dock ut boken och det gick riktigt lätt för det händer ju så konstiga grejer hela tiden. Men jag tycker ändå inte den var suverän. Helt okej!



Ikväll går jag på mitt livs första nattpass. Är ju ute på praktik nu och sjukhusets arbetstider är ju inte de bekvämaste i världen. Men praktiken är hur kul som helst! Jag kan ju inte riktigt berätta vad jag får möta (tystnadsplikt var det här!) men jag får göra en himla massa och har eget patientansvar! Hur intressant och roligt som helst!

Jobbar som sagt natt i natt så igår satt jag uppe till klockan två på natten och sov så länge jag kunde idag. Ska sova lite mer nu tänkte jag. Börjar klockan 21 ikväll, känns lagom segt. Hinner ju inte ens se klart "Biggest loser" innan jag måste dra!

Var förresten på en himla rolig sittning förra lördagen med min klass! Jag gillar verkligen min klass. Vi sjöng, shotade och dansade till halv tre på natten.

Och jag klarade terminens första tenta, den man skulle ha alla rätt på! Tjohoo!

Nä, nu ska jag sova lite. Men jösses vad seg jag kommer vara i natt om det inte händer nått på avdelningen. De rekommenderade att jag skulle ta med mig en bok att läsa, så det får väl bli så, hehe.


 


Kul men mycket plugg


Fredagen den 8 oktober 2010


Usch jag har verkligen varken tid eller lust med att blogga när jag pluggar. Det är så mycket att göra hela tiden. Men jag känner ändå att jag ligger i fas och min strategi att plugga mycket i veckorna ger lediga, härliga helger så det är riktigt skönt!!

Vad händer annars då? Ja, i lördags var jag och pappa på Bootleg Beatles, ännu ett Beatles-tribute band. Vi såg ju Mersey Beatles förra året men Bootleg Beatles var snäppet bättre faktiskt. Jäkligt bra låtval, jäkligt likt originalet och jäkligt härlig humor. Speciellt "John" var ritkigt rolig, precis som riktiga John var. Det var verkligen en höjdarkväll. Precis som vid Mersey Beatles hade dom bord med Beatlesgrejer som de sålde i pausen. Jag och pappa trängde oss fram. Pappa köpte en T-shirt och jag köpte en liten handväska som jag är helt kär i!

Direkt efter konserten gick jag hem till David och sedan gick vi tillsammans till L'Orient där bl.a. Oblivious skulle spela, där Davids bror är sångare. Ännu en svinbra konsert!! Tjohoo!

I onsdags klättrade vi med Arne, vilket vi faktiskt gör en gång i veckan nuförtiden vilket känns jäkligt bra. Vi har börjat ge oss på lutande väggar nu men vi har inte kommit ända upp på någon än. Men i onsdags slog jag i alla fall personligt rekord på en lutande vägg. Inte i snabbhet alltså, utan i höjd. En dag ska jag klara den!! Men man blir verkligen helt jäkla stum i armarna, och det kommer så plötsligt också...jaja, övning ger färdighet!

I helgen ska David till Stockholm för att se Volbeat. Jag stannar hemma och pluggar till läkemedelstentan jag har på måndag. En tenta som man måste ha alla rätt på, så det tål att pluggas till!

På måndag om lite mer än en vecka börjar min sex veckor långa praktik. Den här terminen har jag hamnat på Kvinnokliniken!!!!! Tjohoooooooooo! Svinintressant ska det bli, jag som funderar på barnmorskeyrket! Förhoppningsvis får jag vara med vid en förlossning!

Dessutom ska jag göra en fyra dagars fältstudie (alltså typ studiebesök) på Operation. Även det perfekt, då operationssjuksköterska också är ett yrke jag funderar starkt på! Så himla kul termin det här är!

Det är svårt det där med framtida yrke. Jag vill bli barnmorska och operationssjuksköterska lika gärna, så när man väl ska välja vidareutbildning kommer jag verkligen vara i valet och kvalet. Jösses! Men efter den här praktiken kanske jag är mer på det klara med vad jag vill!! Dessutom ska jag ju jobbba en del innan jag vidareutbildar mig så då kanske jag hittar nya vägar att välja som jag inte har tänkt på ännu.

Hur går det med serierna då? Jodå! Vi har fullt upp. Tredje säsongen av True blood är slut i alla fall, så det kan jag lämna bakom mig nu. Däremot följer vi andra säsongen av Glee, sjunde säsongen av Greys anatomy, femte säsongen av Dexter och fjärde säsongen av Prison Break nu. Samtliga svinbra serier verkligen!! Jag följer dessutom sjunde säsongen av Desperate Housewives. Fastpasstv.com is the shit. Av det vi inte streamar är det Idol, Lite Sällskap, Elvis i Glada Hudik, Berg Flyttar In och Hellenius Hörna som gäller!!

Ikväll blir det Tacos! Yes! Älskart! David är iväg på en branschmässa. Kanske ska passa på att sova middag, det är ju alltid lika skönt! Speciellt en fredag!



Veckans Idol: Linnea
Så fort hon pratar om jazz är jag redo att kräkas (en av de få musikgenrer jag verkligen inte står ut med) men den här gamla Stones-dängan gjorde hon förbannat bra!! Härlig röst har hon! Anders Bagge och Peter Jihde är dock mina riktiga favoriter!!!