Äntligen i min famn

Måndagen den 25 juni 2007


Igår! Äntligen! Efter fyra veckor ifrån varandra fick vi äntligen träffas, älsklingen och jag! Det var så härligt att äntligen få vara i hans famn. Då kände jag verkligen hur mycket jag har saknat honom de här veckorna! Först var vi hemma hos mej o lekte med min söööta systerson. Sedan åkte vi till älsklingen och lagade mat, tillsammans! Jag är usel på att laga mat så han fick lära mig, men det gick bra! Världens bästa och snällaste lärare! Sedan blev det världens mysigaste mys resten av kvällen. Också sov jag över till idag med. Jag har världens underbaraste pojkvän! Ursäkta att jag skryter men så är det! Hihihi!

 

Nu står min söta systerson i fönstret och skriker på sin morfar som klipper gräset där ute. Gud vad energi den lille ungen har! Han ska springa eller krypa runt hela tiden! Det är hur mysigt som helst att leka med honom!

 

Jag har inte skrivit på länge, men det kan bero på att jag äntligen har fått en bokidé som jag skrivit på i några dagar. Än så länge har jag skrivit fjorton sidor om vad den ska handla om, personer och en massa annat. Inledningen har jag skrivit klart nu, och börjat lite på första kapitlet. Det är hur skönt som helst att skriva av sig. Och den här idén känns riktigt bra! Men jag avslöjar inte handlingen.


Imorgon börjar sommarjobbet! Sen blir det fullt upp hela sommaren. Men det ska bli härligt att få vara där man trivs!



Veckans godaste: Jordgubbar


Inspiration

Onsdagen den 13 juni 2007


Det barmhärtiga för fiskaren med fiske

är att fisken inte skriker.

Den spjärnar emot, den sprattlar

men den skriker inte.

Fisken tiger när den hugger på kroken.

Därför är det barmhärtigare för fiskaren att fiska

än för jägaren att jaga

eller slaktaren att slakta.

Har ni någon gång hört skriken

från en griskulting som blir kastrerad?

 

Är det nånting jag försökt att bli i mitt liv

är det en fisk som skriker

Är det nånting jag vill att ni ska va

är det fiskar som äntligen skriker!

 

För ni kommer att fastna på kroken ibland.

Livet är sånt.

Livet suger!

Men var åtminstone inte tysta

när ni dras upp.

Var inte lydiga.

Ge er inte utan motstånd

utan res er upp och skrik.


I'm gonna fuck you til' you stay fucked.
I'm gonna fuck you til' you stay fucked.

-Jonas Gardell-

 

De senaste dagarna har varit fulla av inspiration och förbättrat självförtroende. Jonas Gardell. Jag har köpt mig "En komikers uppväxt", "Ett ufo gör entré" och "Jenny". Alla böcker skrivna av denne vise man, Jonas Gardell, som verkligen fattar! Jag har ännu inte läst ut den sista boken, "Jenny". Den gör så ont, den är så hemskt sorglig, så det tar ett tag att läsa den. Men så underbara texter den mannen kan göra ifrån sig!

 

Fattar ni att tre böcker, tre "enkla" böcker, kan få mitt självförtroende att förbättras! Kanske inte få det att bli helt perfekt, kan det någonsin bli det? Men bättre! Jag kommer nog att återkomma med Jonas Gardell-citat i min blogg. Jag kan bara inte få nog av dem!

 

Ja det är rätt flickor.

Var feminister.

Annars har ni inte en chans.

För dom kommer alltid tala om för oss

att vi ska vara tysta

och lydiga

och inte så högljudda.

Och om vi bara är tysta

och lydiga

och tålmodiga

och väntar

så kommer vi få allt vad vi vill ha.

Men flickor

visserligen är det säkert sant som de säger

att droppen urholkar stenen.

Men flickor

jag säger

LITE DYNAMIT GÖR OCKSÅ SUSEN!

 

-Jonas Gardell-

 

Och aldrig har jag haft en sådan lust att skriva som jag har nu! Vill skriva en bok! Men någon idé har jag inte, därför skriver jag i bloggen, för att hålla igång skrivandet. I väntan på Idén.

 

Har däremot kommit på en liten, liten idé! Hur jag ska lyckas göra denna blogg lite mer personlig. Jag tänkte att jag kunde skriva lite mer om mitt förflutna. Inte bara om "Idag har jag gjort det, och det och det...". Om minnen och upplevelser som betytt mycket för mig, som jag kan dela med mig av. Jag vet inte hur intressant det är för er läsare att läsa om mitt förgångna. Men jag vill göra det av själviska skäl. Jag tycker om att ta fram gamla minnen, gå igenom dem, granska dem, skriva om dem och dela med mig av dem. Nu har jag ju inte ett långt liv bakom mig, och möjligen inte särskilt händelserikt heller, men varje person har ju en historia. Så då borde väl jag också ha det!


Men jag tänker inte börja med det idag. Har tyvärr inte tid just nu och dessutom har jag inte bestämt mig för vad jag ska börja med... men nästa inlägg kanske.



Veckans sötnos: Sid i "Ice Age 1 & 2"




Dåligt självförtroende

Tisdagen den 5 juni 2007


Jag har kommit på en av mina allra sämsta sidor som jag verkligen måste jobba på för att kunna njuta av livet till max. Nämligen att jag alltid antar att ingen vill ha med mej på saker och ting. Kommer jag till en samling av människor tänker jag väldigt ofta att de egentligen inte vill ha mej där och att de kommer snacka skit om mej så fort jag gått därifrån. Att de inte tycker om mej. De här tankarna är så jävla påfrestande och frustrerande ibland så jag vet inte vad... Jag vet vad det bottnar i men jag vet inte hur jag ska göra för att inte ha de här tankarna. Jag kan liksom inte vara helt avslappnad när jag har de här tankarna i bakhuvudet hela tiden, och så mår jag så dåligt när jag kommit ifrån de här människorna för då föreställer jag mig hur de sitter och snackar skit om mig. Jag vet ju också att de antagligen inte har något emot att jag är där, så varför tänker jag så här stört? Jag förstör ju bara för mig själv! Jag tänker naturligtvis inte såhär när jag är med mina närmaste vänner eller med min pojkvän eller med min familj, med dom kan jag vara mej själv. Men mitt dåliga självförtroende är så jävla tungt att gå runt att bära på, jag hatar det! Vill bli av med det! Men hur? Vill inte heller tycka synd om mej själv eller att andra ska tycka synd om mej eller något sådant. Kan det inte bara försvinna?

 
Det är därför jag trivs så bra på bokhandeln. Med de människorna känner jag inte så. Tankarna dyker väl upp med jämna mellanrum men det är lättare att skjuta bort dom tankarna när jag är med mina arbetskamrater. Men kommer jag få vara kvar där efter sommarjobbet? Fan. Vet inte.



Har solat idag, i princip hela dagen. Härligt. Sen satte jag och pappa igång med poolen lite. Skulle göra väggarna raka. Tror ni inte han skär sig? Blodet väller fram, skinnet är avskalat och jag bara beordrar honom att gå och tvätta det och för fan ha på sig handskar när han jobbar med så vassa kanter!

Mamma får plåstra om honom men hon blir illamående och går och lägger sig. Mamma är lite känslig när det gäller sår. Dessutom kunde han inte plåstra om sej själv, svårt när man bara har en hand som ska plåstra om den andra handen liksom. Så när han har duschat och ska bli omplåstrad för andra gången får jag göra det. Fy fan. Matlusten försvann kan jag säga.




Veckans avslappning: Åka tåg



Trevlig helg

Måndagen den 4 juni 2007


Nu var det länge sen jag skrev. Men jag kan väl inte påstå att det har hänt så otroligt mycket i mitt liv. Men lite kan jag väl knåpa ihop, hihi.

 

Mina "chefer" (inte för att jag är anställd men ändå...) bjöd oss arbetskamrater till deras villa i Västervik den här helgen. Vi hade det väldigt roligt. Åt grillat, spelade kubb, pratade och sedan började en av de äldre männen sjunga fräckisar för oss yngre. Ungdomar kan alldeles för få fräckisar, tyckte han. Vi höll på att dö av skratt. Hans fru skämdes däremot.

 

På söndagen tog vi en båttur, riktigt najs! Sedan åkte jag hem till min kära syster, hennes kille och deras lille son. Gudars vad vi lekte. Kurragömma har han lärt sig nu. Och han älskar när man bygger ett torn av hans klossar för då ska han komma och riva det. Där är det en kille med egen vilja, ska ni veta!

 

Övernattade hos min syster och tog tåget hem. Riktigt trevlig helg måste jag säga!

 

Var hos min kära pojkvän förra helgen men nu kan vi inte ses på ett tag...Jag var ju borta den här helgen och nu ska han till Sweden Rock Festival så då är han borta den här veckan. Så det blir väl nästa helg. Saknar dej redan så hjärtat spricker ju!

 

Nu är praktiken slut så nu har jag lite "semester" fram till midsommar då sommarjobbet börjar. Det ska bli gött. Hoppas det blir fint väder så att jag kan få lite färg under ledigheten! Och så tänkte jag försöka röra lite på mig också, hehe.

 

Har förresten anmält mig till donationsregistret nu. Äntligen! Har ju tänkt göra det i flera år men nu blev det äntligen av! Så nu kan jag dö utan dåligt samvete! Närå, man ska inte skämta om döden, jag vet. Men jag ska inte dö än på 80 år. Det låter väl bra?


Åh, jag har glömt att berätta det viktigaste! Jag har ju berättat om "vampyrboken" tidigare i bloggen. Nu har jag snokat runt och fått reda på att den 15 september kommer fortsättningen på svenska! Jag trodde ju inte ens den kommit ut på engelska så det var en glad överraskning! Längtar!




Veckans bio: Pirates of the Caribbean - Vid Världens Ände