Nu ska här klagas!

Måndagen den 29 november 2010


I och med att förra vintern var så snöig som den var så kom det fram en himla massa klagomål på plogningen. Jag däremot bestämde mig för att absolut inte bli en av dom som klagar för jag har varit helt säker på att de som har som yrke att ploga snö gör sitt allra bästa. Det kan ju banne mej inte vara så himla lätt att få hela stan plogad så tidigt som möjligt varje dag och dessutom få bort alla dessa snövallar. Dom har ju fullt sjå!

MEN...I går bestämde jag mig för att nu ska t.o.m. jag klaga!

Igår var min sista dag på praktiken. Jag gick kvällspass och började 14.00. Det hade snöat hur mycket som helst under natten men jag bestämde mig att försöka ta cykeln ändå. Hittills har det gått skapligt att cykla faktiskt, fast lätt är det ju inte!

När jag gav mig iväg insåg jag på en gång att det absolut inte var någon mening att sätta sig på cykeln. Men att gå på trottoaren, det var också helt omöjligt! Det var alltså heeeel oplogat. Inte ett försök att hade gjorts på förmiddagen. Jag fick gå i hjulspåren på vägarna som inte är så trafikerade. Problemet var att jag hade cykeln att kånka på och både jag och cykeln fick ju inte plats i hjulspåren. Och på de trafikerade vägarna fick jag ju ta trottoarena i alla fall och då blev det ju att pulsa i snö upp till vaderna. FY FAN vad jag var förbannad!

Okej om jag hade börjat vid klockan sju på morgonen, då hade jag haft all förståelse för att dom inte hade hunnit ploga överallt. Men nu hade dom haft hela förmiddagen på sig och inte ens börjat! På hela vägen genom stan till sjukhuset såg jag inte en endaste plogbil!

Nä, härmed är även jag en klagotant!



Ja, nu är praktiken slut. Idag var första dagen i skolan men det var en himla slapp dag. Ska unna mig en slapp eftermiddag också. Vi har en uppgift till på torsdag som de flesta stressar över nu, men skönt nog är jag klar med den så hela resten av veckan kan jag lägga upp lite hur jag vill!

Julfint har vi fått i vår lägenhet också! I år har vi till och med julgardiner, åtminstone i köket. Blev väldigt fint! Jag ÄLSKAR december när det gäller alla ljusstakar och ljusslingor överallt. Däremot rekommenderas inte att fylla år i den månaden, det är bara ett rent lidande, speciellt när man är barn och tonåring.

Nä nu ska jag sätta mig med en varm kopp te och en tjock bok i läshörnan och bara njuta av att inte ha en massa måsten över sig.




Veckans humorklipp: "Det är bögarnas fel" - Grotesco
Jag har faktiskt aldrig sett ett Grotesco-avsnitt, bara några få klipp på Youtube. Som jag har fattat det är en del sketcher inte alls särskilt bra, medan det ibland dyker upp små diamanter som den här! Haha! (Jag tar såklart avstånd från budskapet i sången, det jag tycker är roligt är hur de driver med vissa religioners märkliga och dubbelmoraliska åsikter)



Den tjugonde november!

Onsdagen den 24 november 2010


Den tjugonde november för fyra år sen satt jag och David i hans soffa med pirrande magar och försökte fokusera på vilket TV-program det nu var vi tittade på. Den kvällen vände sig David mot mig och pussade mig på kinden och sedan dess har vi varit ett par.

I helgen har det pirrat i våra magar igen, nåt så kolossalt!

Vi ville självklart fira våra fyra år tillsammans och hade bokat bord på Storan, restaurangen där David jobbade förr. Alla i personalen var jätteglada över att ha David som gäst och att få träffa hans sambo. Vi fick restaurangens bästa bord och satt och njöt av utsikten över stora torget och pratade om varandra och våra fyra år. Vi drack hur gott vin som helst (vill ni dricka gott vin ska ni gå till Storan då de är experter på viner där) och åt trerätters. Jag åt vitlöksbröd (kan ju inte motstå det!), oxfilé och Creme Brûlée. David åt kräftsoppa, strutsfilé och även han Creme Brûlée. När desserten kom in hade kockarna satt dit ett litet fyrverkeri på Davids portion för att fira oss på vår fyraårsdag.

MEN...vad jag inte visste (verkligen inte en endaste liten aning) var att i vår lägenhet satt Davids lillebror medan vi var på restaurangen. När vi började gå från restaurangen skickade (tydligen) David ett sms till brorsan om att Nu Går Vi!

Vi började gå hemåt. David tyckte att jag gick fort så jag saktade ner farten och vi strosade lite sakta mot vår lägenhet. När vi närmade oss porten och jag började gräva efter nycklarna blir tydligen David osäker på om hans lillebror har hunnit gå ut ur vår lägenhet. I sista sekund säger han "Stina, kom så går vi ett varv till!". Jag fattar såklart ingenting. Jag fattar att han har nån slags överraskning eller nått planerat men min hjärna kommer inte fram till vad det kan vara. Jag frågar lite försiktigt vart vi ska gå och David svarar att vi kan väl bara gå nått varv runt huset, det är ju så skönt ute! Okej, säger jag, smått förvirrad.

Eftersom jag inser att han har nån överraskning så vill jag ju inte förstöra den med att bombardera honom med frågor om vad som står på. Jag börjar därför prata om allt möjligt annat, bl.a. adventsljusstakar och hur folks balkonger ser ut. Men under tiden är jag hur förvirrad som helst och tror att vi är påväg nånstans eller ska möta upp någon.

Men vi går bara ett varv runt huset, sen går vi in genom porten som om det inte var mer med det...Jag är fortfarande väldigt förvirrad för det där varvet men börjar släppa det och tänker att "det var väl ingen överraskning på gång då".

Men så öppnar David lägenhetsdörren och låter mig gå in först. Jag ser en skymt av att det lyser i lägenheten och tänker "Oj, glömde vi släcka!". Men så ser jag att det inte är lampor som lyser, det är stearinljus! Närmare bestämt alla stearinljus i hela lägenheten! Jag minns inte hur länge jag står där tyst och bara tittar men det är ett bra tag. Hjärnan går på högvarv: "Vi hade ju inte tänt några ljus när vi gick hemifrån!", "Vem fan är det som har varit här?", "Är det nån här nu?", "VAD ÄR DET HÄR!?".

Efter ett tag ser jag också att på hallgolvet står det två glas, en flaska champagne och en bukett med röda rosor. Jag fattar inte alls hur det har hamnat på vårt hallgolv men det börjar gå upp ett ljus att David ligger bakom allt detta. Nu börjar jag fråga ut honom om vad fasen det är som händer men han ser bara finurlig ut och säger åt mig att sätta mig i fåtöljen i vardagsrummet.

Sagt och gjort, jag sätter mig. Jag sitter med handen för munnen och hjärnan jobbar fortfarande på att ta in allt och försöka förstå vad det är som händer. David korkar upp champagne, ger mig ett glas, ställer blommorna bredvid fåtöljen, häller upp champagne i glaset och så skålar vi för våra fyra år. Och så går han iväg...

Jag hör hur han prasslar med nått där inne i sovrummet men jag sitter fortfarande i chock. Jag försöker fortfarande klura ut hur alla ljus har kunnat tända sig och utan att tänka på det räknar jag hur många rosor det är i buketten. Tio stycken.

Då kommer han in i vardagsrummet igen. Han håller i en ask, öppnar den, sätter sig på knä framför mig och säger "Stina Iris Johansson, vill du gifta dig med mig?"

Hur reaktionen blev? Jag kommer faktiskt inte ihåg! David säger att jag såg minst sagt chockad ut och att jag försökte ta in allting. Jag har för mig att jag bara drog efter andan och ropade "JAAAAA!".

Kan ni fatta?? Grattis i så fall, för jag fattar fortfarande ingenting! Jag är förlovad! Mitt livs kärlek vill gifta sig med mig! Allt är fortfarande för stort att ta in! Jag är så himla imponerad över hur genomtänkt allt var från Davids sida. Och han säger själv att han hade varit hur stirrig och nervös som helst hela dagen (eller hela veckan!) men jag har verkligen inte märkt någonting!

Igår beställde vi våra förlovningsringar och på fredag ska dom vara klara att hämta! Då kanske det blir mer verkligt, när man har en ring att titta på (ringen i asken som David hade när han friade var en så kallad atrappring, hur det nu stavas, alltså en lånering som man bara har vid frieriet).

Nu går vi runt och kallar varandra fästmö och fästman och bara är allmänt lyckliga. Känns konstigt att vardagen bara rullar på som vanligt när nåt sånt här stort har hänt! Allt är inte som vanligt längre, liksom! Svårt att förklara, men stort det är det!

Den tjugonde november är och förblir ett av vårt livs viktigaste datum!


Mys

Fredagen den 19 november 2010


"Cornelis" var jättebra! Jag ryste i hela kroppen på slutet och satt med tårar i ögonen. Hank von Helvete (artistnamnet är så mycket roligare att säga än hans riktiga namn, även om han inte är von Helvete längre) var GRYM som skådespelare och så otroligt lik Cornelis! Fint att Jack Vreeswijk har varit engagerad i filmen också!

Praktiken är fortfarande superrolig och lärorik och jag har fått ett stort G av min handledare och min kontaktlärare från skolan. Jag har uppnått mina lärandemål och det känns ju jäkligt bra. Nu är det bara en vecka kvar på avdelningen och det kommer nog bli jobbigt att säga hejdå för hela personalstyrkan är verkligen hur bra som helst! Vem vet, jag kanske kommer tillbaka ;)

Efter praktiken blir det tentaplugg som gäller. Tentan äger rum på måndagen innan jul. Tis, ons och tor innan jul hade jag tänkt vara tillgänglig för Bokhandeln om dom behöver julhandelshjälp. Vi får se hur det blir när dom svarat på mitt mail, hehe! Nyår ska i alla fall firas i Luleå i år igen, det ser vi verkligen fram emot!!

Igår introducerade vi klättring för Davids lillebror med flickvän. Dom var jätteduktiga! Skakiga, men det ska man vara annars är det inte roligt!

I helgen ska mina och Davids fyra år tillsammans firas med restaurangbesök och med att bara vara med varandra och ta det lugnt! Det ska bli görmysigt. Myset börjar förresten redan ikväll då vi ska äta rostat bröd med svampstuvning på till förrätt och entrecôte och klyftpotatis till varmrätt. Har redan tänt varje lilla stearinljus i hela lägenheten!



Veckans låt: Come sail away - Styxx
Finns även en South Park versionen, den är också grym!



Helvetesartiklar

Fredagen den 12 november 2010


Att plugga är verkligen roligt i mångt och mycket men igår blev jag så less på allt. Under praktiken har vi en uppgift, eller typ en hemtenta, då vi ska skriva om pedagogik samt utföra ett samtal med en patient där vi ska använda en viss pedagogisk metod. Uppgiften ska bli 2500 ord och i den ska det finnas tre vetenskapliga artiklar från tre olika databaser.

Och igår kom jag fram till att det här med att söka vetenskapliga artiklar är verkligen ett djävulens verk. Dels är dom på engelska så att översätta bara introduktionen så man fattar vad artikeln handlar om tar ett tag, med tanke på att det är medicinskt, vetenskapligt språk som används. Dessutom ska artikeln innehålla vissa delar för att den ska kunna klassas som vetenskaplig. Och så ska den självklart vara relevant för ämnet.

Jag satt i flera timmar utan resultat. Jag som alltid annars brukar ligga före schemat ligger nu lite efter, om man nu ska jämföra med hur långt andra har kommit. Detta stressade upp mig rätt rejält igår och det slutade med att jag slängde papprena på golvet och gav upp.

Men idag tog jag nya tag och gav mig iväg till skolan, hittade en bra bok och bara satte mig ner och började skriva. Har skrivit tusen ord idag! Japp, idag lossnade det lite. Har fortfarande en artikel kvar att hitta, men tänkte ta hjälp av nån snäll bibliotikarie denna gång så jag slipper få ångest. Men gu va gött det kändes att jag började få flyt. Lättnad!

Nu ska jag bara genomföra det där samtalet också så ska nog ta mig upp till 2500 ord rätt snart!

Har hunnit med en hel del annat också. Igår storhandlade jag och på kvällen åkte vi och klättrade, som vi brukar på torsdagar. Det gick väl hyfsat, får dock dåligt självförtroende när alla andra är så himla duktiga. Men men, jag ska väl också få in en bra teknik nån gång!

Idag har jag lämnat samt hämtat bilen på verkstan. Snälla Bengans har bytt stötdämpare som läckte, fått ordning på vår höger blinkers och förhoppningsvis lagat vår farthållare också. Det kostar att ha bil, men att ha jävligt trevlig och serviceinriktad verkstagubbe är väldigt värdefullt!

Ikväll ska jag och David på bio och se "Cornelis". Ska bli görmysigt! Innan det blir det lamm-middag och allmänt fredagsmys.



Veckans känner-igen-mig: Tjej som inte får till tonerna till "I will always love you"
Typ såhär irriterad blev jag igår när jag inte hittade artiklar...hehehe.



"Askungar"

Måndagen den 8 november 2010


Nu har jag läst ut "Askungar" av Kristina Ohlsson. Det är hennes debut, och vilken debut sen!

Boken handlar om kriminalaren Fredrika som ska ta tag i ett fall om en flicka som spårlöst försvunnit från ett tåg. Genast blir hennes far misstänkt och efterlyst men Fredrika börjar ana att det är något mycket mer komplicerat som ligger bakom flickans försvinnande.

Det här var en suverän bok vekligen! Storyn blir aldrig tråkig utan utvecklas hela tiden och jag hade svårt att lägga undan boken periodvis. Jag ska absolut fortsätta läsa Kristinas böcker om Fredrika.



Idag "jobbar" jag kväll. Innan det ska jag förbereda inför mittbedömningssamtalet som jag, min handledare och min kontaktlärare från skolan har imorgon. Typ det tråkigaste som finns.

Jösses vad jag har drömt inatt. Vad jag än har gjort nu på morgonen så har det påmint mig om en massa drömmar jag hade just i natt. Bland annat drömde jag att jag råkade försova mig till 15.30 och därav blev rejält försenad till praktiken. Aningen stressande!

Gudars vad dom tjatar om kungen och den där skandalboken. Jag har ett stort intresse för kungahuset men jag kunde faktiskt inte bry mig mindre om huruvida kungen har varit på en strippklubb eller inte. Då är det väl femtiotusen gånger viktigare att dom kan ha hittat Malmöskytten!

Nä nu ska jag göra lite nytta. Kanske ta o sätta mig och läsa i nya boken med. Har kommit in i ett lässtim känner jag! Yay!!



Veckans youtube: "The 90s" med Henrik Schyffert
Hela showen finns på youtube! Kolla in det, han är grym! Här berättar han om hur han skulle bli av med sitt sängväteri som ung.


Neuro


Söndagen den 7 november 2010


I veckan har jag varit på fältstudie (typ studiebesök) på operation! Hamnade på Neuro, där dom opererar i hjärnor, och guu vad glad jag är att jag hamnade där! Riktigt superintressant var det och alla var supertrevliga...utom kirurgerna. Tyvärr kunde jag inte radera fördomen om att kirurger är diviga och tycker att dom är snäppet bättre än op.sjuksköterskor, undersköterskor och narkossjuksköterskor. Nä, precis så var det. En jävla otrevlig attityd och ingen tanke på att man kan säga en sak på ett snällt och respektfullt sätt. Men som tur var hängde jag inte med kirurgerna utan med sjuksköterskor och undersköterskor och dom var riktigt engagerade och snälla. Operationssjuksköterska kan vara the shit för mig faktiskt, vi får se!

David har varit i Luleå hela veckan för att underlätta för brorsan som har varit sjuk. Och jösses vad ensamt det har varit! Är ju van vid att David är borta ett par dagar under Sweden Rock Festival men dom dagarna räcker per år tycker jag. Men igår kväll kom han hem så det var en himla lättnad!

Igår på dagen åkte jag till Västervik. Jag har en uppgift i skolan då jag ska intervjua någon och min systers sambo ställde snällt upp. Så jag intervjuade honom och resten av dagen lekte jag med mina syskonbarn och spelade spel med min syster. Jag var riddare, prinsessa, häxa, Borka, Birk och ja...allt möjligt! Riktigt, riktigt mysigt!

Idag har David behövt jobba, han som alltid är ledig söndagar. Stackarn. Själv har jag skrivit ner intervjun jag gjorde igår och gått på stan. Köpte faktiskt fyra tröjor på H&M, hade ett presentkort på 300 kronor som jag var tvungen att handla upp. Riktigt nöjd!

Nu sitter jag och lyssnar på Lars Winnerbäck och funderar på att läsa ut boken jag håller på med. Har praktik måndag, tisdag och onsdag sedan har jag en härlig fem-dagars-ledighet framför mig! Tyvärr ska en stor del av den ledigheten ägnas åt plugg men så är det...en student är aldrig riktigt ledig!





Veckans låt: "Somliga går med trasiga skor" - Cornelis Vreeswijk
Han var bra han!!!