Jag vill inte!

Lördagen den 26 januari 2008

Jag har fått en beundrare. En gammal gubbe som kom in i Bokhandeln för någon vecka sedan och började prata med mej. Han frågade om mitt stjärntecken och en massa (han är intresserad av astrologi har jag fått veta). När han skulle ge sig av pussade han mig på handen! Han tyckte säkert han var jättetrevlig som gjorde så men jag tyckte bara det var obehagligt att bli pussad på av en främmande gubbe!

Idag har jag jobbat och då kom han in i affären igen!
"Hur står det till med den vackra flickan?"
SUCK!
Han sa att jag blir vackrare för dag till dag och en massa sånt... Han frågade efter mitt namn och när jag svarade sade han:
"Ååh, vad är vackrare? Flickan eller namnet?"
SUCK igen!
Sen frågade han när jag jobbar nästa gång.
"Imorgon" svarade jag motvilligt.
Då pussade han mig på handen och sa:
"Då ses vi imorgon!"

Borde kanske ta det han säger som komplimanger och bli glad men istället blir jag äcklad faktiskt. Jag vill för övrigt inte bli kallad lilla flickan av gamla gubbar! Men det är väl bara att le och se glad ut, antar jag. Ser dock inte fram emot att träffa honom imorgon igen!



Här kommer lite bilder. Dom är inte allt för roliga men jag hade inget för mig...hehe. Några är nya och några gamla. Klicka på dem för att förstora.

Mitt Van Haasteren- pussel på 2000 bitar. Äntligen lagt!


Min klädhög från H&M. Några plagg är dock redan använda och i tvätten.

 
Studenten Stina juni 2006


Jag och min studenskylt


Jag tar mitt första dopp i vår nybyggda pool


Jag, min far och vaxdockor föreställande Beatles



Veckans rysare: Handbolls-EM



Lägenhetsvisning

Tisdagen den 22 januari 2008

I söndags var jag och min pojkvän på lägenhetsvisning! Inte för att vi har råd att flytta eller så...hehe. Men lägenheten var så himla lyxig så vi var bara tvungna att åka dit och titta på den. Hans mamma och bror följde också med. I badrummet fanns det ett  bubbelbadkar och i väggen var det en TV inkaklad...jävligt lyxigt. Och köket var något av det snyggaste kök jag sett. Det som var så synd var att allt var så otroligt överdesignat så det inte kändes hemtrevligt. Och läget var lite dumt med. Men det var kul att gå på sin första lägenhetsvisning.

Jag har varit lite barnvakt till systersonen igen men det blev kortare än vad det var tänkt. Både han och hans pappa blev förkylda och stannade hemma båda två. Så eftersom han hade sin far som tog hand om honom behövdes ju inte jag. Men det var roligt att träffa honom igen.

Stormen (Bernt som min pojkvän döpt den till) var som tur var snäll mot oss på landet. Vi blev inte strömlösa en sekund. Det verkar ju bli en tradition, det här med januaristormar. Och det är verkligen ett piss att sitta i mörkret och frysa och inte kunna göra nååååågonting! Så tack, Bernta!

Mina kläder anlände i fredags! Så fina så! Är riktigt, riktigt nöjd och kan knappt vänta tills jag befinner mig på Gran Canaria och kan använda alla mina sommarkläder! Ska dessutom unna mig en filmkamera för mina födelsedagspengar som jag fick på, hör och häpna, min födelsedag. Så vår resa ska förevigas, hehe.



Veckans låt: "Empty walls" med Serj Tankian
http://vidsearch.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=22949817



Barnvakt

Torsdagen den 17 januari 2008


Ja igår var jag barnvakt åt min systerson! Han är nästan ett och ett halvt år nu och är den sötaste lilla pojken på jorden! Nu har han börjat kramas med. Sin mamma har han i och för sig alltid kramat men nu kramade han även mig! När vi lekte och han började skratta och ville visa att "Nu har vi det trevligt!", då slängde han sig i famnen på en.


Och så bestämde han att vi skulle sitta i soffan. Då kröp han upp i mitt knä och läste lite i en bok, men när han tröttnat på boken så kramade han mig istället, och släppte aldrig! Han kramade mig i säkert tio minuter, tror nästan han somnade mot min axel. Fatta att man smälter då!


Sedan lagade jag middag åt honom. Då kände jag mig verkligen som en mamma. Jag tog med lite leksaker till köket så kunde han leka på köksgolvet medan jag lagade mat. Det var väldigt mysigt! Det blev falukorv och makaroner, och han åt så glupskt så. Men han äter ju allt som ställs på bordet så...



Idag ska jag träffa tvillingarna och ge dom födelsedagspresenter och julklappar. Efter det ska jag in till pojkvännen och vänta in honom från jobbet. Och imorgon ska jag jobba 10-18! Det var ett tag sen man jobbade nu...


Pusslet går riktigt bra nu! Av de 2000 bitarna har jag nog lagt över hälften. Men det är ett Wasgij- pussel. På dom brukar det vara väldigt mycket gubbar, och det är gubbarna jag har kvar. Ett enda virrvarr av folk är det, så det blir lite klurigt.


Maria fick sin H&M- katalog efter mig men har ändå fått sina kläder före mig! Orättvist! He he. Jag går fortfarande och väntar på ett sms som säger att det finns kläder att hämta! Suck, inget är som väntans tider!


Apropå väntans tider så längtar jag så oerhört mycket tills vi åker till Gran Canaria! Jag längtar så jag spricker! Det ska bli så oerhört underbart att vara bara han och jag i solen! Hihi!


Boken "Fri" rekommenderar jag! Man står på mördarens och styckarnas sida hela boken igenom faktiskt. Nu läser jag "Ödets vägar" av Judith Lennox. Det som är bra med hennes böcker är att det som står på baksidan händer typ i det första kapitlet, så man slipper vänta på det i en massa kapitel. Så resten av boken vet man ingenting om, hänger ni med? Och det händer något i varje kapitel, så det blir inte långtråkigt. Sedan är det ju inte alla som uppskattar romantiska romaner som utspelar sig i början av 1900-talet, kvinnor i vackra klänningar och män som friar hela tiden och allt det där...Och jag brukar faktiskt avsky sådant. Men Judith Lennox skriver om det på ett bra sätt, tycker jag.



Veckans sällskapsspel: Sequence



Ja det va' en jävla da'!

Söndagen den 13 januari 2008


Idag har jag fått reda på att min äldsta syster förlovade sig igår! Fan vilken chock! Hon och hennes kille har bara varit ihop sedan maj förra året, då det tog slut mellan henne och exet efter åtta år! Och i lördags friade hennes nuvarande pojkvän. Han hade börjat gråta först och fick inte fram vad han ville säga, men sedan satte han sig ner på knä och frågade om hon ville gifta sig. Så i höst ska man gå på bröllop! Det första bröllopet i vår familj sedan mina föräldrar gifte sig 1978. Det är så jävla häftigt alltså, och de är så lyckliga...bara gråter av lycka, hihi!



Igår körde jag fyrhjuling för första gången i mitt liv! Fan vad roligt det var, har fått mersmak! Också är ju min pojkvän världens bästa körlärare med!


Sedan sov han över här hos mig. Framåt kvällen upptäckte han att hans plånbok var borta. Vi letade, letade och letade men den var ingenstans. Idag har vi letat ännu mer, men sedan åkte han hem för att leta där. Framåt klockan fyra kom han och hans bror hit för att ännu en gång leta igenom huset och garaget, men den förbenade plånboken fanns ingenstans! De åkte igen, och min stackars pojkvän var ganska uppgiven... Fy vilken hemsk känsla att veta att bankkortet, körkortet...allt är borta.


Sedan kom mina föräldrar hem från förlovningschocken. Efter att de hade berättat om allt så frågade jag om de hade sett plånboken. Min pappa hajade till och tyckte sig minnas att han sett den sticka ut ur kläder eller bland kuddar eller liknande. Så ännu en gång vände vi upp-och-ner på hela huset, men icke! De lyfte till och med på tvättmaskinen, men där var den inte heller.


Ikväll skulle pappa hänga upp tvätt på tork, och vad ser han när all tvätt är uppe och tvättkorgen är tom? Där på botten ligger plånboken! Av alla ställen! Så nu kan vi alla andas ut! Speciellt älsklingen! Hihi



Veckans aktivitet: Att åka fyrhjuling


Uppskattning?

Fredagen den 11 januari 2008


Idag var det morgonmöte på Bokhandeln, men jag var inte där för jag visste inte ens om det. Däremot har jag fått reda på lite som sades på mötet och nu har jag bestämt mig för att söka till sjuksköterskeutbildningen i höst. Sedan om jag tackar ja är en helt annan sak... det blir väl att gå och vela en himla massa i sommar. Jag kan ju inte undkomma att jag trivs väldigt bra på Bokhandeln, och så länge jag gör det vill jag ju vara kvar, om jag får. Men jag förstår inte hur cheferna kan tro att de kan behålla sin personal när de beter sig mot den som de gör! Ingen uppskattning, inget beröm...och kommentarer som faktiskt kan såra, men det förstår de inte! Anledningen till att jag trivs är ju Sarah och Maria, utan dom vore det ju absolut inget roligt att gå till jobbet. Men att veta att man kanske kommer att bli utsatt för chefernas stresshumör är inte roligt. Då låter de all sin (onödiga) stress gå ut över oss. I början, när jag var praktikant, tog jag faktiskt riktigt illa upp när de kommenterade hur jag jobbade i kassan. Då hade jag bara varit där två veckor eller något, och långt ifrån lärt mig butiksarbete... smidigare än så borde väl de kunna tänka?



Ja ja...nu är jag inne i en ledig period igen. Sitter hemma och läser diverse böcker och försöker lägga ett omöjligt pussel på 2000 bitar. Imorgon kommer pojkvännen och ska köra fyrhjuling här. Om jag tar mod till mig kanske jag också provar mig på det. Har aldrig åkt fyrhjuling =/ .


Nästa vecka kommer mina 36 plagg från Hennes & Mauritz. Ja, det blir rekord för min del, och räkningen lär väl inte bli det roligaste att betala. Men oooo så fina kläder jag får för pengarna!


Håller på att läsa boken "Fri" av Natsuo Kirino. Handlar om fyra kvinnor, varav en blir slagen av sin man. Sedan ska hon till jobbet men vill inte lämna sina barn ensam med mannen så hon mördar honom. De tre övriga kvinnorna hjälper henne sedan att stycka liket...och det är så långt jag kommit i boken. Styckningen är ganska detaljerad, de avlägsnar huvudet och tömmer kroppen på blod och allt möjligt... inte vidare fräscht. Men än så länge är boken faktiskt himla bra! Så den är det svårt att slita sig ifrån.



Veckans film: "Arn - Tempelriddaren"



Upp till kamp, kamrater!

Måndagen den 7 januari 2008

Nyåret blev väl inte som planerat. Karre var som sagt sjuk och pojkvännen kom inte hem förrän sent på natten. Så tolvslaget firade jag ensam med Guitar Hero i handen. Men jag brukar aldrig fira nyåret särskilt mycket. Men bara för att alla andra gör nyårsfirandet till en så stor grej så känner man sig nästan tvungen att vilja fira det. Ja ja, nu är det nytt år i alla fall.



Jag fick ju TV-serien "Upp till kamp" i julklapp. Jag och pappa har tittat på de fyra delarna igen nu. Jag hade inte glömt att det är en suverän serie, men att den är bra! Får rysningar tusen gånger om när jag ser den. Jag önskar verkligen ibland att jag hade levt på 60- och 70-talet. Fantastiskt konstig tid! Och vilken musik sedan! Jag fattar inte hur den serien kunde få så dålig kritik, den är ju så bäst!

Pappa har en teori om varför den fick så dålig kritik. De ungdomar som serien handlar om är dom som recenserar nu. Då kämpade de för att förändra världen, var emot ägandet och för friheten. Nu sitter de där och har inte förändrat särskilt mycket här i världen.

Som när mamma och pappa skulle köpa en lägenhet i slutet av sjuttiotalet. På den tiden köpte man inget, att äga något var fult och borgerligt. Men mina föräldrar gjorde det ändå och deras vänner blev galna på dem! Några år senare, när tiderna förändrats, så kom samma vänner och frågade om råd hos mamma och pappa hur de själva skulle gå tillväga för att tjäna som mest pengar på sina lägenheter. De blev helt plötsligt giriga och snåla och skulle ha aktier och köpa & sälja lägenheter och allt möjligt.

Och nu har de blivit sisådär 50-60 år och ser på "Upp till kamp" som i princip handlar om de själva. De blir väl inte så nöjda över hur de har blivit så de kastar skit på serien istället.

Det är pappas teori. Serien är i vilket fall som helst svinbra!



Nu är jag i min killes lägenhet. Han är på jobbet, fastän han skulle varit ledig. Stackaren. Men det är menybyte idag på restaurangen så då behövs han. Och när han kommer hem ska jag ha lagat mat åt oss! Jag som inte kan laga mat ska laga mat åt en kock! Lite smått pirrigt, men det går nog bra.

Igår såg vi Arn- filmen på bio. En sevärd film, riktigt bra alltså! Helt plötsligt kommer en skådespelerska från "Upp till kamp" fram på duken, då blev jag överlycklig, haha! Men som sagt, se den filmen! Oerhört påkostad och välgjord!




Veckans roligaste show: "Pusseldrömmar" med Carl-Einar Häckner
http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=81339&from=program_ao