It's been a hard day's night

Lördagen den 28 juli 2007


Igår var en dag utöver det vanliga på jobbet.

 

Jag arbetade 13-20 igår. När jag kom ut till kassan klockan ett och sa hej fick jag ett hej tillbaka av vår nye sommarjobbare samt en lättad suck och ett HEJ av en av de fast anställda (vi kan kalla henne Mia, hihi). Sommarjobbaren gick på lunch och Mia utbrast: "Tack gode gud att du kom hit! Hela dagen har han bara frågat och frågat och frågat. Jag har inte fått något gjort!"

 

Jag kan berätta om sommarjobbaren (vi kan kalla honom André, hehe). Han är ett år yngre än mig, ska alltså börja sitt sista gymnasieår. Han har ingen kassavana och ingen butikserfarenhet. Ändå är han expert på det här jobbet, enligt honom själv. Visst, han lärde sig kassan på en dag. Duktigt. Men så är det det enda han kan! Han lämnar aldrig kassan, som om kassan inte klarar sig utan honom! Han är självgod, en besserwisser och tycker aldrig att det är han som gör fel! Det är antingen butikens, kundernas eller vårt fel om något händer, inte hans!

 

Vi kan ta några exempel.

 

Igår frågade en kund vart boken "Mig äger ingen" står. André frågade mig samma fråga och jag svarade att den står bland memoarerna, på L som i Linderborg. Jag pekade vart vi har memoarhyllan stod. Det enda han behövde göra var att följa med kunden till den hyllan, leta rätt på boken och ge den till kunden.

Men nej. "Kan inte du göra det?". Så då fick jag leta rätt på boken.

Så är det varenda dag. Han försöker inte ens, han skickar oss istället. Kunderna blir något förvirrade av att skickas till först den ena och sen den andra personen. Okej om han gick och letade efter en bok och sen inte hittade den. Då har han åtminstone försökt. Men han lämnar inte den där jävla kassan! Han vill ju inte lära sig!

 

Ett annat exempel kommer också från igår. Mia hade en kund. Jag plockade bland pocketböckerna. André fick en fråga av sin kund om vart boken "Hujeda mig" stod. Mia pekade på hyllan den skulle stå i och eftersom han inte hade något val så gick André för en gångs skull och letade efter boken.

Någon minut senare kommer han tillbaka till kassan.

"Hittade du den?" frågade Mia.

"Nej" svarade André.

"Hittade kunden den?" frågade Mia.

"Nej" svarade André.

Nähä??!!

Så han hade bara struntat i det när han inte hittat boken och inte ens bett oss om hjälp. Bara lämnat kunden där som fick leta själv...

Mia sa åt honom att fråga mig om hjälp och då gjorde han det.

Det visade sig att det var en ljudbok, så han hade tittat på fel ställe. Men den stod inte bland ljudböckerna heller så vi hittade den aldrig. Vad kläcker då denne sommarjobbare ur sig?

"Bra, då var det inte bara jag som var puckad. Då var det fler som var det."

 

Han irriterar mig något så oerhört!

 

Så när jag kom till jobbet klockan ett hade Mia haft fullt upp med att ta hand om sina kunder, samtidigt som hon fick ta hand om Andrés alla kunder PLUS att vår käre chef helst håller sig ute på kontoret och inte hjälper till särskilt mycket. Hon var helt slut när jag kom dit.

 

Resten av dagen hjälptes vi åt att ta hand om berget av varor, alla kunder och helt enkelt allting. André och chefen slutade klockan 18.00 så hon och jag fick vara ifred mellan 18.00 och 20.00. Vid klockan sex verkade även kunderna droppa av så vi fick lite lugn och ro där på kvällen.

 

Då passade jag på att fråga lite om råd. Jag vill ju så gärna vara kvar på Bokhandeln, speciellt efter den här sommaren då jag har kommit att trivas ännu bättre. Så jag frågade henne om hon tyckte att jag skulle säga till vår personalansvarige att jag ville vara kvar och att jag trivs med butiksarbete och med personalen och så. Frågade lite om hur hon hade gjort när hon var sommarjobbare och så.

 

Hon sa att när hon var sommarjobbare hade personalansvarige frågat henne om hon hade haft några planer på hösten och då hade hon sagt att hon inte hade det och att hon var intresserad av att få jobba lite där. Detta har personalansvarige även frågat mig och jag svarade i princip samma sak. Att jag gärna hoppar in och så.

 

Mia sa att om personalansvarige hade frågat om mina planer så var det ett tecken på att jag säkert kommer få fler tider i höst. Och det är trots allt inte många månader kvar till julhandeln sätter igång så smått. Dessutom har vi en del anställda som ska gå i pension på jobbet, och dessutom äger cheferna en till butik i stan där de nog behöver hjälp ibland. Så hon trodde att jag skulle få vara kvar lite i höst.

 

Dessutom sa hon att jag hade gjort bra ifrån mig och att hon tyckte om mig, och att hon visste att en annan kollega i vår ålder också tycker om mig. Så det var riktigt kul att höra!

 

Så nu har jag förhoppningar om att få lite tider i höst. Kommer ju inte bli fast anställd på en gång eller något sådant men ändå.

 

Så de där jävla kurserna jag har sökt på universitetet...dom skiter jag i!

 

Och så levde de lyckliga i alla sina dagar, hahaha!


Fick dessutom ett sms av Mia där hon återigen tackade för att jag kommit till jobbet när hon behövde mig och att jag var "en bra tjej". Blir så glad över sådana fina ord!



Veckans film: "Full Monty"



Kort uppdatering

Onsdagen den 25 juli 2007


Jag märker att jag har blivit en ganska seg bloggare. Det är bara det att jag mestadels sitter och skriver på min bok (har kommit till fjärde kapitlet nu, går ganska bra faktiskt!) eller så läser jag en bok (har kommit in i ett lässtim).

 

Men nu tänkte jag uppdatera lita om vad som har hänt.

 

Sov hos pojkvännen i lördags. Denna gång var vi dock inte i hans lägenhet utan i hans föräldrars hus. Hans familj är bortrest, men älsklingen och jag hade det riktigt mysigt! Jag blir så himla lycklig av att vara med honom! Jag trivs verkligen i hans famn!

 

Har även träffat mina grannkompisar (som är tvillingsystrar) och tittat på Stefan & Krister, spelat spel och babblat. Vi hade mycket att prata om så det var härligt.

 

Poolen var ju i princip färdig ett tag men så fick vi reda på att vi har gjort fel. Istället för att fylla dikena runt poolen med jord så skulle vi fylla dem med sand, annars kan poolens väggar braka ihop. Så nu är pappa i full färd med att gräva och gräva och gräva. Och jag som ville bada...om vattnet bara blev lite varmare, hehe. Fy fan vilken badkruka jag är!

 

Jobbet går bra! I måndags var det så sjukt mycket så att det påminde om julhandeln stundtals. Men nu har det lugnat ner sig. Har inte många veckor kvar på sommarjobbet. *Snyft!* Vill ju vara kvar!

 

Har blivit antagen till några fristående kurser på universitetet, men jag vill verkligen inte läsa dem! Fy vad jag tappar lusten när jag läser om arbeten och redovisningar som är med i schemat... Jag vill inte!


Och igår kom det en Hennes & Mauritz katalog. Jag har redan beställt typ tio plagg (ovanligt lite för ett katalogfreak som jag).



Veckans drömresemål: Mexico



Solsken och pool

Måndagen den 16 juli 2007


Idag tog Regnet och Molnen semester (de är riktiga arbetsnarkomaner annars, tycker jag) och vi fick äntligen träffa deras sommarvikarie Solen. Med ens vaknar jag till liv! Vaknar upp bredvid pojken (kan en dag börja bättre?), åker buss hem och går en promenad från bussen till hemmet i strålande sol. Även korna verkar lyckliga i solskenet. Vandrar in på trädgården och ser poolen stå färdig. Dikena runt poolen är helt fyllda med jord, vattnet är upp till poolkanten och rengöringen och pumpen ska sättas igång.

 

Jag såg min chans såklart. På direkten drog jag på mig bikinin och lade jag mig på en luftmadrass och flöt omkring där, med solen gassande. Fattar ni hur underbart det var att bara njuta av poolen och solen?


Än så länge har jag inte badat. Det är tjugo grader varmt i vattnet men för en badkruka känns det iskallt. Men det skulle vara härligt att ta ett premiärdopp i eftermiddag. Vi får se.



I lördags träffade jag Karre och vi såg Harry Potter- filmen tillsammans. Varje gång det kommer en Harry Potter- film så ser vi den tillsammans. Det är något av en tradition. Den första filmen, då gick vi på högstadiet, såg vi säkert två-tre gånger på bio, haha.

 

Filmen var bra men jag har en egenskap att bli besviken över att de tar bort sådant som är med i boken, för att inte filmen ska bli för lång. Den här filmen var två timmar och tjugo minuter. Tycker de kunde ha förlängt den lite åtminstone, så de kunnat ta med lite fler händelser och förklara lite av det som hände lite utförligare. Men men... allt som allt var den bra. Och sällskapet var så klart suveränt. Karre, vi måste träffas igen...SNART!


Och igår tog jag mig till älsklingen och njöt av ännu en god middag och ännu ett mysigt soffmys framför TV:n. Han är min stora kärlek, han!

Nu väntar ungefär två-tre veckor med väldigt mycket jobb och ganska få lediga dagar. Men det betyder pengar, och det gör ju inget att få!




Veckans film: "Marie Antoinette"



Falsk sång

Tisdagen den 3 juli 2007


Vad är det som bestämmer vad som är falskt och inte falskt i musik? Om en artist träffar varenda ton rätt men utan att ge någon som helst känsla under låten, inte har någonting att berätta eller inte ens har någon melodi att tala om, då tycker jag att den artisten sjunger falskt. Självklart har alla sin musiksmak, och som vi vet så är smaken som baken - delad. Men för att en sångare/sångerska sjunger rätt ton i rätt takt så gör väl inte det honom/henne till en bra artist?


Jag läste Jonas Gardells blogg där han talar om just det här med att folk inte menar det de sjunger och så... Om ni undrade varför min tanke väcktes helt plötsligt, hehe.



Nu fyller vi på vatten i poolen. Än har vi mycket att kvar att fylla, det tar sin tid med den svaga vattenstrålen...men vi är på gång! Hoppas jag kan ta mitt första dopp inom någon vecka eller två! Beror i och för sig på vädret också.

 

Jag har arbetat hela helgen, men idag och imorgon är jag ledig. Jag sitter mest och skriver på min bok om dagarna. Det går faktiskt riktigt bra! Dessutom har jag börjat läsa Arn-serien. Vill läsa böckerna innan jag ser filmen, i december.

 

Apropå filmer så har Harry Potter- filmen premiär snart. Att jag ska se den! Och det ska bli härligt att få vara med om ett Harry Potter- släpp i Bokhandeln. Den 21 juli kommer ju den sjunde och sista boken ut på engelska.

 

Pojkvännen och jag träffades i söndags. Alltid lika härligt! Men "Face off" är en riktigt äcklig film. Alltså äcklig som i de-skär-av-ansikten-äcklig. Men det var ändå inte en dålig film faktiskt! Och så har älsklingen och jag utsett vår framtida dubbelsäng till vårt framtida hem, hihi.


Nu är det snart allsång! Det bara ska man titta på! Annars är det ju inte sommar!



Veckans TV-serie: "Family Guy"