Köttoman med huckle

Måndagen den 24 november 2008

Det var hur gott som helst att äta på Texas Longhorn! Jag tog en entrecote på 200 gram och David åt lamm på 220 gram! Jag blev faktiskt stolt över mig själv, jag åt nämligen upp alltihop! Man kunde beställa ett kilo biff! Galet mycket! Perfekt ställe för köttomaner som jag och David! Dessutom fick jag rosor av honom, min skatt! Vi som hade sagt att vi inte skulle köpa något till varandra. Han är för söt den där!

I lördags var det som lördagen för två veckor sedan. Försmak på julruschen! Mycket folk och mycket paketinslagning. Jag som trodde att det skulle bli lugnt som filbunke eftersom det var helgen innan lön men det var full rulle. Undrar då hur det blir i lönehelgen som kommer!

Igår tog jag och David fram adventsljusstakarna! Japp, nu kunde vi bara inte vänta längre...eller vi och vi...jag var i alla fall himla ivrig med att få fram dom! Hihi. Och fint blev det! En fick vi dock lämna tillbaka för vi trodde vi hade köpt en svart ljusstake (såg verkligen ut som så på kartongen) med den var i trä. Nu har vi i alla fall bytt den mot en svart så nu är allt som det ska vara! Så vackert!

Sedan cyklade vi hem till min svärmor och svåger och åt lunch där. Tillsammans åkte vi sedan till Davids andra bror och firade hans 26-årsdag. Av oss fick han mikrofonsladdar (han är sångare) och det blev han överlycklig över! Vi åt goda kakor, drack gott te och kaffe och sedan åkte vi hem.

Väl hemma började mitt och Davids nästa projekt: Lussekatter. Dom blev jättebra. Några blev rätt så mycket större än vad vi hade räknat med men bra blev dom! Hur mysigt som helst att baka tillsammans, i ljuset av adventsljusstakarna!




Jajemän, huckle och allt, hehe.

Efter det blev det hamburgare medan vi tittade på Grey's anatomy. Hela säsong fyra är nu avklarad! Vi är snart ifatt det som går på TV!

Idag har jag ägnat dagen åt städning. Låter inte så roligt men jag var riktigt peppad och då blev det faktiskt lite kul! Nu har vi det riktigt julstädat och fint! Och snö ligger det på marken därute med! Kan det bli bättre?

Jag läste ut "Morden i Oxford" av Guillermo Martinez häromdagen. Läs inte den, det är den inte värd. Så usel kanske den inte var, men jag retade mig på en himla massa i den. Det där med styckeindelning till exempel. Sådant är rätt viktigt för mig för att jag inte ska tappa intresset. Jag behöver liksom dom andrummen man får i och med styckeindelningar. Men i den här boken var det bara text rakt igenom...inte särskilt mycket repliker heller. Jag vet i och för sig inte om det var författaren som inte delade in texten eller om det var översättaren men tråkigt var det i alla fall. Och det som stod skrivet? Tråååk. Visst, det var en deckare, så när morden skedde var det väl lite spännande, men dom diskuterade matematik och symbolik en himla massa på ett oerhört trist sätt! Och slutet? Inte alls spännande.

Nä, jag blev riktigt lycklig när jag äntligen kunde slå igen den boken och istället börja på Jo Nesbös serie. "Fladdermusmannen" heter den första boken. Jag har länge varit nyfiken på den här författaren för jag har hört mycket bra om honom. Och även om jag bara hunnit tre kapitel så är den väldigt medryckande!

Resten av veckan blir det jobb förutom på lördag då jag ska få träffa Davids mormor och morfar för första gången! De bor i Katrineholm men mormodern fyller år så vi ska åka dit allihop! Det ska bli roligt! Sedan står ju första advent för dörren också! Härligt!

Ikväll blir det spaghetti och köttbullar, "Färjan" och mer läsning!



Veckans dans: Riverdance
Så coolt när alla kommer in på scen



Utmanad

Torsdagen den 20 november 2008

Jag glömde ju att jag blev utmanad av Maria för några dagar sen:

Reglerna är lätta och följande gäller:
- länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
- berätta 7 saker om dig, både alldagliga och knäppa.
- utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dom
- låt dem få veta att de blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

1. Jag är otroligt pedantisk och nördig vad gäller mina böcker!

2. Ibland blir jag rädd för hajar...i simhallen!

3. Om det var bättre ställt med ekonomin så skulle jag verkligen vilja skaffa barn nu!

4. Jag tycker latinsk grammatik är intressant!

5. Om mamma och pappa fick för sig att sälja huset på landet så skulle jag vilja köpa det!

6. Jag har nog lite social fobi...Sociala situationer kan skrämma vettet ur mig ibland.

7. Jag kan tycka att det är rätt skönt att gråta. Jag tror att man borde göra det oftare!

Nu har inte jag sju personer att utmana, men två kan jag dra till med.

Jag utmanar:
Sarah (även om jag vet att Maria redan utmanat dig)
Karin




Veckans Scrubs-klipp: "Guy Love" med JD och Turk
De är så söta!




90-talet, vart tog du vägen?

Onsdagen den 19 november 2008

Nu har jag suttit och haft 90-tals nostalgi framför Youtube ett tag.

Kommer ni ihåg de här?:

Bloodhound gang - Fire Water Burn (fick man inte sjunga i skolan)





Mya m.fl. - Ghetto Superstar (Jag trodde att det här var rätta texten och inte "Islands in the stream")





Aqua - Barbiegirl (Fast jag tyckte bättre om "Cartoon Heroes" sen)





The Offspring - Pretty Fly (for a white guy) (Tyckte om deras videos)





Midi, Maxi & Efti - Bad, bad boys (eller var detta 80-tal?? Tyckte dom var så snygga!)





Backstreet Boys - As long as you love me (Jag hade Nick som pojkvän, Harre hade Brian)





Spice Girls - Spice up your life (Posh var min favorit)





Nu vet jag inte vad jag ska söka på mer...har jag glömt några? Förutom Hanson (hittade ingen video med dom).

C'est la vie, folks!

Onsdagen den 19 november 2008

Det har inhandlats en himla massa den här månaden. Första julen i vår nya lägenhet! Så nu har vi inhandlat två adventsljusstakar, en ljusslinga, en sådan adventsljusstake med fyra ljus för varje söndag, en ljusstake, ett datumljus, två juldukar, en julhandduk, en porlinstomte, en julbock, en jullampa, ett änglaspel och så ljus! Så nu är det inte mycket pengar kvar på kontot. Nu har vi bara julklapparna kvar! Hehe. Fast jag har redan köpt typ tre stycken faktiskt!

Och idag köpte jag saffran med, och alla andra ingredienser som behövs till lussekatter! Så jääävla gott det är med lussekatter! På söndag ska det bakas!

Och vet ni vad som händer på fredag? Jo då ska jag och sambon mysa på restaurang! Imorgon firar vi nämligen två år! Jag kan inte fatta att det har gott hela två år! Samtidigt som det känns som om vi varit tillsammans jämt! Hihi! Underbart! Texas Longhorn blir det som får äran att servera oss mat ;). Jag älskar nämligen kött! Och kött råkar vara deras specialitet! En riktigt blodig stek ska beställas in! Hihi. Jag skulle aldrig kunna bli vegetarian!

I söndags tog jag och David paus från vårt Grey's Anatomy- maraton och tittade istället på "Saw V". Det är ena riktigt vidriga filmer de där Sawfilmerna, fy fan. Och inte fattar jag särskilt mycket av handlingen heller. Den här filmen hade knappt något slut heller, så det måste bli en "Saw VI"! Men bra filmer, det är det faktiskt! Även om jag lade mig närmare och närmare David hela natten sen, haha!




Nu har jag läst ut "Svart stig" av Åsa Larsson. Hon skriver ju väldigt likt de andra "deckardrottningarna", t.es Camilla Läckberg. Men jag kan inte låta bli att tycka väldigt bra om det! De sista hundra sidorna var galet spännande! Då gick det inte att sluta! Nu måste jag bara vänta på att den fjärde boken i serien kommer i pocket (kan ju inte köpa den inbunden när jag har dom andra i pocket! Ja, man blir skadad av att jobba i bokhandel). Nu har jag börjat läsa "Morden i Oxford" av Guillermo Martínez. En deckare där det är en massa symboler och matematik inblandat. Jag har inte läst så mycket så jag har inte någon uppfattning riktigt än, förutom att den började bra!


 
 

Helgerna är verkligen fullbokade framöver. Folk fyller år (inklusive jag), julbord, adventsfikor och mitt i alltihop så ska jag få reda på om jag ska plugga i januari! Fick ett mejl idag om att "Bedömning pågår". Fatta att man blir nervös. Jag vill verkligen inte ha ett nej en gång till! Jag är ju pepp nu ju! Får besked lagom till min födelsedag så det kan ju bli en hejdundrande present...eller bara bajs.

Ikväll blir det fiskpinnar, ris och ärtor! Sen ska jag se på "Hitch"...onsdagar är filmkvällar för mig så jag inte tittar på Grey's Anatomy på femman. Vi är inte där än!



Veckans filmklipp: Dansen i "Pulp Fiction"



The 90s - ett försvarstal

Onsdagen den 12 november 2008

Idag var det verkligen jättekul att komma till jobbet...inte! Lotta och Britt har varsin kund när jag kommer så vi kan inte prata med varann på en gång men jag ser på blickarna att det är något...typ du-anar-inte-vad-du-kommer-till-blickar. Sedan får jag reda på att våra kassasystem funkar inte. Så så fort en kund ska handla blir det penna och papper i högsta hugg och skriva av alla streckkoder, räkna ut på miniräknare vad summan blir och, om kunden vill, skriva ett kvitto för hand. Det mesta hos oss är ju prismärkt men småsaker som pennor, sudd, vykort etc. var man tvungen att springa och kolla vad allt kostade.

Under tiden håller Fredrik på att ringa runt som en galning till alla möjliga för att försöka lösa dataproblemen. Efter ett av samtalen skrattar han till lite och berättar att dom vill att vi skickar iväg våra servrar och att det kanske är löst till tisdag nästa vecka. Jag, Britt och Lotta står som fågelholkar. Ska vi stå och skriva hela helgen alltså???

Men så helt plötsligt, tack vare Ulrikas man Jocke, löser det sig och våra kassasystem fungerar igen! Lättnad! Det första Lotta gör är att gå och köpa godis så vi kan fira, haha. Och Britt köpte tårta som plåster på stressåren. Skönt att Lotta höll sig på bra humör i alla fall!

Men sedan ringde det en kund som uppenbarligen var en sådan som man inte kan sluta tänka på. Nu var det inte jag som råkade ut för henne utan Lotta. Vartannat telefonsamtal handlar om whiskybiljetter numera känns det som. Biljetter till en whiskymässa i februari som vi säljer och som går som smör. I alla fall var den här kunden som ringde förbannad över att vi tog 5 kronors förköpsavgift. Men vad fan, vad man än köper för slags biljetter så får man ju betala en avgift om man köper dom i förskott! Lotta höll på länge och väl att försöka förklara detta men kunden var tydligen rasande och ville inte lyssna. Det märktes på Lotta att hon inte kunde sluta tänka på den där arga kunden men som tur är så är det inte många andra som reagerar så starkt över förköpsavgiften. Om alla skulle bli så arga så skulle det vara riktigt jobbigt!

I måndags hade jag och David en superdupermysig dag! Vi åt lamm till middag, vi skålade i Passoa (för mig) och whisky (för David), vi klädde upp oss och gick på Henrik Schyfferts show "The 90s - ett försvarstal". Jisses vad bra det var! Bilden av Schyffert är ju att han är ganska dryg och så men här var han hur suverän som helst. Jag skrattade hur mycket som helst! Det som var bäst var att det inte bara var ståuppkomik utan han hade verkligen något att säga också! Han tog bland annat upp hur han mobbades när han var liten och så. Riktigt intressant och han var riktigt proffsig och imponerande. Verkligen värd att se!

Nej nu ska jag se på "Wedding Crashers".



Veckans söta: Robin skaffar glasögon...
Klipp från "Robins"



The Quiz

Onsdagen den 5 november 2008

Tre åttakvällar på raken. Min tredje ikväll. Jag skull egentligen varit ledig både i söndags och måndags men som vanligt när jag ser fram emot två dagar ledigt på raken så får jag ändå hoppa in en av de dagarna. Och visst ringde de i måndags och bad mig jobba! Nu var det visserligen att Kerstin var sjuk, och det kan ju ingen rå för, men det är så typiskt. Bara jag inte behöver hoppa in imorgon med!

Som tur var hann jag gå en runda på Ikano med Karre! Alltid så roligt att träffa dig, vännen! Och jag köpte baaaaara det jag hade tänkt! Strumpor, deodorant och en juldekoration till köket.

Min sambo håller på att bli sjuk stackarn. Typiskt för den här veckan jobbar han lunch med så han måste gå upp typ halv sex varje morgon. Inte kul! Tycker så synd om honom.

Hörni, gör mitt test
här. Ett test om Stina! Inte lätt. Och passa på att göra en quiz om er själva så jag får se vad jag kan om er!



Veckans film: Kopps

Best of Benny:



Halleluja, en tatuering!

Lördagen den 1 november 2008

Vet ni vad min sambo ska göra den 15:e januari? Tatuera sig! I torsdags, när vi faktiskt hade en ledig dag tillsammans för en gångs skull, så begav vi oss till Max Tatoo i Tannefors. Vi har varit på Viking förut, vid Abisko, men där kändes det inte som man var så välkomnad. Han pratade med oss medan han tatuerade en kund liksom, och var inte aärskilt engagerad. Men på Max Tatoo så möttes man av en receptionist som var jättetrevlig.

Det ska bli en tribal på överarmen som går över till ett argt örnhuvud på bröstet. En stor tatuering alltså som han fick en fyratimmarssittning till. Svinsnygg kommer den bli! Så fort David berättar för någon att han ska tatuera sig och förklarar  motivet och så så frågar alla: "Men vad säger Stina om det!!!". Haha! Men jag tycker det är svinhäftigt och blir riktigt sugen själv på att "gadda" mig. Men jag är inte lika säker på mitt motiv som David är på sitt. För honom är det verkligen dags! Ååå vad roligt det ska bli!

Resten av vår lediga dag gick vi på stan. Superdupermysigt var det och jag fick en sådan julkänsla av att se alla julskyltningar som har dykt upp nu. Vi köpte två juldukar och en julhandduk, hehe. Dessutom har jag fått några idéer till julklappar nu. På kvällen åt vi Stinas kyckling och såg hur många avsnitt som helst av "Grey's Anatomy". Svinbra serie säger jag bara.

Igår trodde jag det skulle bli en vanlig hemmakväll med David på jobbet och dåliga program på TV. Men icke! Maria bjöd nämligen hem mig till sig för att se på film med henne och Sarah. Det var jättetrevligt, tjejer! "Step up 2" heter filmen. Jag har inte sett ettan men den här var faktiskt bra!

Ikväll har jag hyrt två filmer och redan sett en av dem. "Kopps" och "Vänner säsong 7". Älskar Josef Fares filmer alltså! Har sett "Kopps" förut men den blir verkligen aldrig dålig! "Vänner" ska bara bli ett tidsfördriv sedan efter "Singalong" när jag väntar på min älskling.

Jösses vad länge sedan det var jag skrev här på bloggen. Jag har ju inte ens skrivit om högskoleprovet! När jag gjorde det så tyckte jag att det kändes som om det gick rätt bra. Tyckte inte ens matten var så jättesvår. Läsförståelserna var svintråkiga men tyckte ändå det gick okej. Så jag blev ganska besviken när jag kom hem och rättade och insåg att jag bara fick 7 rätt av 22 möjliga på matten, till exempel. Men slutpoängen blev 1,2 och även om jag var lite ambivalent först så har jag kommit fram till att jag är nöjd.

Jag kan typ inte tänka på något annat än jul för tillfället. Det är ju så speciellt i år eftersom det är första julen i vår nya lägenhet! Det ska inhandlas adventsljusstakar och det ska pyntas med ljusslinga på balkongen och det ena med det andra. Känns helt underbart! Och änglaspel bara jag måste jag få tag i. Jag beställde ju ett men det tog tydligen slut så jag fick inget... Suck! Ska se om Myrorna har något på deras julmarknad som börjar på måndag. Dessutom har jag gjort en julblandning av jullåtar på datorn, hehe.

Är det någon som fattar att det är november? Det gör i alla fall inte jag. Råkallt är det ju ute! Och vad fan var grejen med att det helt plötsligt föll snö utanför fönstret?? Fattade ingenting! Sedan insåg jag att sommaren verkligen är över...även om det känns som om den var här igår.

När min syster var au-pair i Norge för flera år sedan så pratade hon om att ett program som hette "Idol" visades där. Inget vi visste något om i Sverige då. Men i alla fall så blev Norges första Idolvinnare, Kurt Nielsen, hur stor som helst för norrmännen. Och han är riktigt bra! Jag har hört någon gång, vet dock inte om det är sant, att han har blivit utsedd till World Idol eller något för att han är den Idolvinnare det har gått bäst för i sitt land. För här i Sverige så har det ju blivit så att deltagarna glöms bort och det koncentreras en himla massa på att det ska vara så likt "American Idol" som möjligt, med dåliga auditions, elak jury och så ytligt som möjligt. Norge gjorde däremot en egen "tolkning" av Idol och var inte så himla elaka. Jag vet inte om det är så nu i Norge...eller om Idol överhuvudtaget sänds där. Men första säsongen var så i alla fall.

Gudars vad mycket babbel det blev. Det jag skulle komma fram till är att Kurt Nielsen gjorde comeback i mitt liv häromdagen då David spelade ett Youtube-klipp för mig där Kurt var med och sjöng. Den här låten kan jag inte sluta lyssna på. En oerhört fin tolkning av "Hallelujah" som i originalet sjöngs av Leonard Cohen. Därför blir den "Veckans...". Kurt är han med gluggen mellan framtänderna. Han som sjunger sitt solo sist av grabbarna. Enjoy!



Veckans "Hallelujah"-tolkning: Framförd av Espen Lind, Askil Holm, Alejandro Fuentes och Kurt Nielsen.