Jag har 74 % boknörd i mig

Onsdagen den 30 april 2008


Tjuvlyssnat

Onsdagen den 30 april 2008

Nu har jag säkert suttit en timma framför Tjuvlyssnats hemsida. Hur många roliga citat som helst. Så jag tänkte dela med mig av några som framkallade skratt hos mig! Men för att läsa fler citat så gå in på http://www.tjuvlyssnat.se/index.php. Till höger på sidan finns en mängd kategorier som man kan läsa i!

En grupp av dagisbarn är i parken och leker. En av dagisfröknarna hjälper en flicka 5 år att knyta skorna.
Flickan: Jag fyller sex år i augusti!
Dagisfröken: Jag fyller också år i augusti.
Flickan: Hur många år blir du då?
Dagisfröken: Då fyller jag 24.
Flickan: 24?! Då är du gammal ju! (Hon klappar fröken på armen och ser sedan allvarlig ut) Vet du om att du snart ska dö?

Det är dimmigt. Helt plötsligt hamnar planet i en luftgrop, som varar i några svindlande sekunder. När allt är normalt igen sitter alla passagerare och är smått chockade. En pojke 6 år hoppar snabbt ur sitt säte och springer fram till cockpit-dörren.
Pojken (mycket argt): HUR FAN KÖR DU EGENTLIGEN?!
Ett fniss sprider sig i planet.


En kille sitter tilsammans med en tjej från samma klubb, när de får syn på en annan kille.
Killen: Och här kommer Judas...
Tjejen: Varför kallar alla honom för Judas?
Killen: Vet du inte vem Judas var? Kan du inte din bibel?
Tjejen: Nä vadå? Bytte judas också klubb eller?!

En stor, plufsig och spritdoftande alkis kliver in på tunnelbanan och ser sig om efter en plats. Eftersom ingen vill att han ska sätta sig brevid en så ignorerar alla honom. Efter lite betänksamhet sätter han sig brevid en person som sitter och tittar ut genom fönstret.
Alkisen: Jag vet vad du tänker.... varför skulle han sätta sig just HÄR?!

Två killar 17 år sitter på ett café och diskuterar "Parlamentet".
Kille 1: Fatta vad härligt att vara Björn Gustafsson ändå!
Kille 2: Jaa, att vara så sjukt rolig och populär måste vara grymt. Dessutom är han jävligt söt också.
Kille 1: Vad sa du?
Kort tystnad.
Kille 2: Fatta vad mycket brudar man skulle få, sa jag...

Känd rappartist 30 år (till publiken): I was walking on the parking lot before and I saw y'all don't have no 28" rims. Why's that?
Publiken börjar skrika ut vilka storlekar på fäljarna som de har.
Kille 19 år (ganska högt): 28"? Vi har turbo, din fjant!

En tjej och en kille 20 år sitter mitt emot varandra. De verkar vara ihop.
Tjejen: Kolla vilken kul reklam. (Pekar på en affisch)
Killen (rynkar på ögonbrynen): Vadå, den var väl inte kul?
Tjejen: Eh, hallå, jag var ironisk!!
Killen: Du suger på ironi. Ta en ironikurs. Det kanske finns på Stockholms universitet.
Tjejen (skitsurt): DU kan ta en sån kurs!
Killen: Jag sökte, men kryssade i "inte intresserad" för att vara en duktig elev redan från början.

En tomte sitter mitt i köpcentret och frågar vad barnen önskar sig. En pojke 4 år går fram.
Tomten: Vad heter du?
Pojken: Fabian.
Tomten: Vad önskar du dig?
Pojken: Ett automatgevär!
Tomten (osäkert): Vad sa du?
Pojken (uppgivet): ... en bondgård.

Ett par 20 år diskuterar huruvida de ska duscha när de kommer hem innan de senare under kvällen ska bort någonstans.
Killen: Men då kan vi väl duscha hos mig innan vi åker?
Tjejen: Nä, men jag har inga grejer...
Killen: Men, det spelar väl ingen roll?
Tjejen (irriterat): Men jag har ju inga grejer med mig för det säger jag ju, och jag vägrar gå ut utan mina ögonbryn, no way!


Tre tjejer 15 år kommer in på biblioteket. De har med sig en filmaffisch från Sandor slash Ida och en av tjejerna försöker hitta boken med hjälp av en dator.
Tjej 1: Hur stavar man "slash"?
Ingen av tjejerna vet.
Tjej 1: Jamen, vad heter författaren då?
De båda kompisarna rycker på axlarna.
Tjej 1: Jamen, gud! Kolla affischen!
Tjej 2 rullar ut affischen och tittar noga på den.
Tjej 2 (på knackig engelska): Sandrew Metronome!

Två tjejer 18 år sitter utanför provrummen och tycks vänta på någon.
Tjej 1: Vet du att jag känner mig lite smutsig!
Tjej 2: Varför det?
Tjej 1: Jo men för att igår så tvingade Erik mig att kolla på porrfilm...
Tjej 2: Jaha?
Tjej 1: Och sen ville han lägga kinderägg i rumpan!
Tjej 2 (ser besvärad ut): Men alltså, Martina...
Tjej 1: Ja, eller nåt sånt. Nån form av chokladrelaterade kulor iallafall.
Man (som sitter bredvid och också tycks vänta på någon): Det kallas geishakulor, och jag tror att han hellre vill ha en MARTIN än en Martina!

En kvinna 45 år kommer gående ut från en affär och går förbi en kille 20 år som säljer telefoner.
Killen (ropar till kvinnan): Akta!
Kvinnan hoppar till och tittar sig omkring.
Killen: Nu höll du på att snubbla på våra låga priser!


Ingvar Kamprad står vid en av utgångskassorna och hjälper kunder att packa varor. En mamma och en liten pojke står i kassakön och pratar (på ryska).
Mamman: Ser du den gamla mannen som står där och packar ner kundernas varor?
Pojken: Ja?!
Mamman: Om du inte är duktig i skolan och sköter dina läxor så kommer du också sluta som den där mannen...med ett dåligt betalt jobb!


Tjej 18 år (i mobilen):...Jag vet liksom inte hur jag skall bete mig! Jag känner mig så dum när jag sitter i soffan brevid och ser hur han kelar med henne. Det är ju mig han ska smeka!
Tystnad.
Tjejen: Ja, men kan man faktiskt vara svartsjuk på en hund?!


Och sist men inte minst, en expedit som man som butiksbiträde faktiskt kan förstå...

En småbarnsmamma går omkring med barnvagn medan hennes pojke 6 år springer omkring vilt i affären, snorar på kläder och stör. Mamman går obekymrat vidare. Efter en stund får dock ett av biträdena nog. Hon går fram till pojken, tar tag i armen så han inte ska springa bort och ser honom djupt i ögonen.
Expediten: Rör du någonting mer här inne så dödar jag dig! Förstår du det?
Hon släpper hans arm och ler. Pojken blir omedelbart knäpptyst. Försiktigt går han och ställer sig vid mammans vagn och är jättetyst under resten av tiden inne i butiken.




Veckans TV-serie: "Will & Grace"
Här följer lite bloopers


 

Inget att säga...

Tisdagen den 29 april 2008

Jag har inte skrivit på någon vecka nu och anledningen till det är att jag verkligen inte har något att berätta. Om dagarna solar och läser jag. Det är det som händer i mitt liv. Visst, det är ett gött liv, men inte så händelserikt. Arn-serien är i alla fall riktigt bra, är inne på den tredje boken nu. Jag tycker nog fortfarande om filmen men en sak är säker, böckerna är mycket bättre! Blir intressant att se den andra filmen i augusti.

Jag har sett Saw II och III nu. Ettan har jag givetvis också sett, men det var ett tag sedan. Riktigt sjuka, störda, vidriga och makabra filmer! Men jag måste se fyran med, haha. Någon som vet om det blir ännu fler filmer? Jag vet inte om jag tycker dom är bra...antagligen tycker jag väl det eftersom jag vill se dom.

Jaha, valborg imorgon. Det lär nog inte firas särskilt mycket. Har inte bestämt mig om jag ska vara på landet eller i stan. Pojkvännen jobbar så han kommer inte hem förrän framåt midnatt, men hemma är det inte ens värt att gå till brasan för att det är så dött. Så vi får se helt enkelt.

På lördag kanske jag beger mig till systersonen i Västervik, för att leka av mig, hihi! Och på söndag ska kanske jag, älsklingen, hans bror och mor fiska! Jag har i princip aldrig fiskat...eller lite har jag väl fiskat men jag vet ändå inte hur man gör och så. Så det blir att lära sig något nytt! Det ska bli roligt!

Och hur sjukt är inte det här i Österrike? En ung tjej blir inlåst i en källare av sin far...i 24 år! Jag fattar inte...jag fattar bara inte! Och hur kunde han hålla på så utan att hans hustru märkte? Och vad ska hända med barnen som aldrig fått se solljus förrän nu? Och hur ska kvinnan kunna leva ett normalt liv när 24 år är totalt förstörda?
 


Veckans låt: "An American trilogy" med Manowar



Jävla dammsugarskit

Onsdagen den 23 april 2008

Igår låg eller satt jag i solen i princip hela dagen! Det är ju sommar! Hur skönt som helst och jag fick faktiskt lite färg med! Började läsa Arn-serien, och läste nästan hela första boken igår. Vad gör man liksom när man solar? Jo, läser! Jag gör i alla fall nästan inget annat. Riktigt bra bok för övrigt!

Idag ska vi nog sätta igång poolen. Med det menas reningsverk och uppvärmning och allt möjligt. Så om någon månad räknar vi med att kunna börja bada, kanske tidigare beroende på vädret! Känns lyxigt!

Idag har jag åkt in till stan för att gosa med pojkvännen. I väntan på att han ska komma hem har jag solat ännu lite mer, på hans balkong. Idag tog solen ännu mer! Gött, gött, gött! Jag är så glad så inte ens mens kan dra ner mitt humör! Hi hi! Jag blir så otroligt lycklig av bra väder! Jag förstår verkligen flyttfåglarna som flyr så fort kylan kommer, men återvänder när sommaren är här. Det ska jag bli i mitt nästa liv, flyttfågel! Ha ha!




Jag hatar, hatar, hatar, hatar dammsugare! De är högljudda, ivägen, tunga, de kör in i allt, man snubblar över sladden, den suger tag i mattorna så dom följer med...Jag hatar dammsugare! Varje gång jag har dammsugit måste jag sätta mig i lugn och ro vid datorn eller något direkt efteråt, så att det dåliga humöret försvinner. Annars kan jag vara på dåligt humör hela resten av dagen! Fy fan för dammsugare! ;)



Veckans film: "Cry Baby" med bl.a Johnny Depp
Första scenen är bra, den så kallade "sprutscenen" hahaha.



Weekend is over

Måndagen den 21 april 2008

Ja hockeyn behöver vi ju inte prata om...

Jag har varit hos min underbara hela helgen. I lördags köpte åkte vi till Siba för att köpa ett högtalarsystem till min älsklings dator. Efter det åkte vi ut till mig på landet, så David fick åka på sin älskade fyrhjuling, hihi. Jag körde lite jag med, riktigt roligt! Mina föräldrar pysslade i trädgården, främst med poolen, så när min älskade var iväg så hjälpte jag pappa lite. Jag stod och tittade på en ekorre ett bra tag med, haha. Det var nog bara två meter mellan oss, fan att jag inte hade med mig mobilen just då, annars hade jag tagit ett kort. Fin lite filur. I alla fall så fikade jag och David med föräldrarna sen åkte vi in till stan igen för att laga mat. Det blev potatiskroketter med fläskkotletter, tsatsiki och sallad. Dessutom gjorde min älskling universums godaste vitlöksbröd!!! Smaskens! För övrigt ägde Jocke "Körslaget".

Igår begav vi oss till min pojkväns bror och mamma. Fick även äntligen träffa broderns flickvän, så det var trevligt. Vi satt på balkongen i solen jättelänge, hur skönt som helst! God mat fick vi också, kasslergratäng! Efter det blev jag och David faktiskt sugna på minigolf, så vi begav oss till Valla. Men självklart förlorade jag och blev tjurig. Det gick piss för mig och hur bra som helst för älskling. Förlåt att jag blev sur! På kvällen blev det i alla fall goda vitlöksbröd igen, så då blev jag glad, hihi.

Nu är verkligen vädret sådant att man inte behöver någon jacka!! Jag älskar det!! Det är det bästa som finns!!

Nä jag hade verkligen inget intressant att skriva idag. Så jag sätter punkt där.

Men jag menar...två bortdömda mål och en bortdömd straff. Kan man ha mer oflyt eller? Säger som Lasse Anrell: "Domarna är de stora förlorarna i den här finalen".



Veckans duett: "Endless love" med Chandler och Pheobe i Friends
Slutet är bäst



Shopping

Fredagen den 18 april 2008

Igår var jag och Karre på Ikano och shoppade lite. Jag hittade ett par sommarskor på Skopunkten och en kofta på Vila (se bilder nedan). Dessutom gick jag till Bokhandeln och hörde om sommarjobb, eftersom jag inte har hört något om jag skulle få jobba där eller inte. Men nu är jag garanterad sommarjobb där så det känns skönt! Längtar redan efter den första lönen, hahaha! Den ska dock sparas, eftersom jag snart blir en fattig student. Så nu är det slut med slösandet!


Jag är så arg på mig själv. För flera år sedan tipsade Karre mig om att registrera mig på Stångåstadens hemsida, för att samla köpoäng till den dag jag ville flytta hemifrån. Jag tänkte att "det måste jag göra" men det blev en sådan grej som bara skjöts upp hela tiden. Så nu, när jag verkligen vill hitta en lägenhet och har märkt att Stångåstaden har mycket att erbjuda, då har jag inga poäng! Alla andra har typ över 1000 poäng så dom får ju alla lägenheter. Suck. Det är verkligen lätt att vara efterklok, men den här grejen kan jag verkligen inte släppa. Att hitta en hyresrätt med en lagom hyra centralt är inte lätt i Linköping kan jag säga. Om man inte har kontakter...

LÄS FLYGA DRAKE! Om jag var en sådan som kunde gråta så skulle jag gråta efter varje kapitel! Jag kan tyvärr inte gråta till sorgliga böcker eller filmer. Möjligen låtar, men det är inte ofta. I alla fall så är Flyga Drake en sådan bok som man bara måste läsa! Hemsk men underbar.

Ska snart in till stan. Ska till pojkvännens lägenhet och ta emot honom när han kommer hem från jobbet. Sedan har vi en hel helg tillsammans! Wohoo! Ska se hockeyn ikväll också. Nervöst som fan!

Hörni, ha en undebar fredag!



Veckans standup-show: "I'm telling you for the last time" med Jerry Seinfeld
Hela showen finns uppdelat på You-tube





Fairytale of New York

Onsdagen den 16 april 2008


För några år sedan gjorde jag en "saga" av alla Håkan Hellström- låttitlar som finns. Här kommer den.


Kom igen Lena! Bara dårar rusar in men så länge du är med mig lättar dom dimmiga dagarna. Jag har varit i alla städer men Mississippi kan vänta. Den fulaste flickan i världen ramlar på magasingatan som i en midsommarnattsdröm. Hon går vidare till mitt Gullbergs kaj paradis där gårdakvarnar och skit fade away som en atombomb. Uppsnärjd i det blå, precis som Romeo, ser hon minnen av aprilhimlen. Vi två, 17 år, bland 13 förhoppningar och regnbågar, ropar: "Här kommer lyckan för hundar som oss!". Jag var bara inte gjord för dessa dar, tänker hon när en vän med en bil går gatan fram: "hej Hurricane Gilbert!". I Klubbland sjunger Evert Taube om Rockenroll, blåa ögon - igen. Jag vill ha allting, augusti i helvetet och en vaggvisa för flyktbenägna! Känn ingen sorg för mig, Göteborg men här kommer Brännö serenad. Det är magiskt men tragisk, som gråsparven när hon sjunger att dom kommer kliva på dig igen. Jag hatar att jag älskar dig och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig. Ja, det är så jag säger det: Nu kan du få mig så lätt!


Haha! Den är nog förvirrande för dem som inte känner igen låttitlarna, men fin ändå på något sätt.




Idag mår jag lite bättre. Är dock nervös inför kvällens hockeymatch. Och apropå hockeyn så fick vi inte tag på några biljetter till matchen på fredag. Pappa var inne på Ticnet exakt 13.00 när de släppte biljetterna. Då blev han satt i något kösystem, men 13.03 var biljetterna slut. Tre minuter! Helt omöjligt att få biljetter...men men.


Idag har jag gett mig på att skriva på min bok, men självförtroendet bara flög iväg när jag läste igenom det lilla stycket jag åstadkom att skriva. Fy fan vad dåligt. Det är möjligt att det kan bli en barnbok av det, så simpelt skrivet som det är, men det är ju inte det jag vill! Jag vet, jag är hård mot mig själv. Men blev jäkligt deppig. Nu gäller det bara att inte ge upp hela boken bara för att jag har en svacka. Annars ger jag jämt upp. Men den här bokidén tror jag ju faktiskt på så jag måste fortsätta att försöka.


Det här är något av det sjukaste jag har sett:





Veckans drömköp: Lyxdusch


Vi i villa ger dig allt inom kök, bad och inredning. Duschkabin.


Denna dusch har ångbastu, takdusch, massagedusch, fotmassage, bodyspray, fläkt, spegel, termostatblandare, sittplats, radio, CD, telefon samt tak- och väggbelysning.


Smittad

Tisdagen den 15 april 2008

Antagligen var det min lille systerson som smittade mig när jag var barnvakt för några dagar sedan. Nu är jag i alla fall förkyld och har ont i halsen och...ja ni vet, det vanliga. Om det var han så var det värt det! Hihi, det är nämligen underbart att vara moster!

Så jag har snytit mig hela natten, samt deppat över hockeyn, så mycket sömn blev det inte. Med mig är det verkligen så att det är sömnen som gör mig frisk. Jag märker jättetydligt när jag vaknar att det var sömn som krävdes. Så idag blir det en lugn dag i sängen. Ska läsa lite i "Flyga drake", som för övrigt har börjat riktigt bra, och glo på TV.

På fredag ska antagligen jag, pappa, min svåger och en långgranne gå på hockeyn! Jaaa! Om vi får tag på biljetter alltså. Att gå på en finalmatch är något alldeles särskilt! Gjorde det förra året med, snacka om stämning! Om Linköping vinner imorrn, borta, och sen på fredag, då får jag ju dessutom skåda när de tar på sig guldhjälmarna!Fatta vad coolt!

Det här blev inget långt inlägg, men mår som sagt inget vidare.



Veckans programledare: Conan O'Brian



Engla - kommentar till mitt förra inlägg

Söndagen den 13 april 2008

Ja det känns märkligt att samma dag som jag bloggar om Engla för första gången så ska gåtan lösas. På det mest fruktansvärda sättet. Jag hade en så stark känsla att hon skulle hittas levande, men det var väl bara hoppet. Jag har alltid och kommer alltid att vara emot dödsstraff, men om någon 42-årig idiot mördade min 10-åriga dotter så skulle jag verkligen inte vilja ha honom i livet. Jag vill knappt tänka på rädslan Engla måste ha känt, smärtan och lidandet. Fy FAN! Ett barn!

Den sista bilden på henne i livet, cyklandes, kommer jag nog alltid att minnas. Att allt kan gå så fel, pågrund av en sjuk människa.


Vart är hon?

Söndagen den 13 april 2008

Jag kan inte sluta tänka på Engla. Det har väl inte undgått någon att en tioårig flicka har försvunnit. Varenda dag dyker tankarna upp: "Är hon död? Är hon svårt skadad och behöver akut vård? Är hon instängd någonstans?". Ja vad ska man tro? Och var det den 42-åringen som tog henne? Jag kan bara inte förstå hur feg och hur sjuk en människa kan vara som, när denne ser en liten flicka komma cyklande, hoppar ut ur sin bil och kidnappar henne! Det fegaste som finns är att ge sig på barn! Jag blir så frustrerad och förbannad! Det är gott så himla lång tid nu sedan hon försvann...hoppet börjar försvinna.



Jag drömmer så mycket nuförtiden. Varenda natt avlöser drömmarna varandra, och de har såklart de mest märkliga innehållen. Härom natten skulle jag uppträda i en Live Aid- gala, liksom artister som Jon Bon Jovi och Paul McCartney. Jag sjöng en psalm och sjöng så falskt att jag började gråta, haha. Men backstage coachade Charlotte Perelli mig till att gå upp på scenen igen. Jag undrar verkligen hur min hjärna kan komma på så här märkliga historier. Eller är det hjärnan? Vad är drömmar egentligen? Drömmar är så mystiska, tycker jag, men det är himla intressant.

Jag slukar verkligen böcker nuförtiden. Direkt efter "Mig äger ingen" läste jag "Olycksfågeln" av Camilla Läckberg...på två dagar. Jag måste läsa "Tyskungen" innan hennes nya bok kommer ut, så att jag kan läsa den på en gång, hihi. Men innan dess ska jag läsa "Flyga drake". Den har jag redan börjat lite på. Det är mycket jag vill läsa!

Och jag vill skriva med! Det var länge sedan nu som jag skrev på min bok, men jag jobbar på den varenda dag i huvudet. Jag måste komma på en bra twist i boken, men jag tror att jag är på rätt väg nu. Det är så roligt att skriva!

Min favoritserie för tillfället är "Barnmorskorna". Jag funderar allt mer på att vidareutbilda mig till barnmorska, efter min sjuksköterskeutbildning. Men det är inget jag är säker på, det blir jag antagligen under pluggandet och när jag har fått ägna lite tid på sjukhus. Jag älskar ju barn, och att få hjälpa de att födas skulle vara en dröm. Men jobbet kanske innebär mycket mer än så, som jag inte vet om. Så vi får se!



Veckans gudar: <3 Beatles <3



På bara 17 sekunder

Lördagen den 12 april 2008

Jag är så stolt över att komma från en hockeystad. Igår, när spelarna i blått åkte in på isen och hejaklacken släppte röda, vita och blå ballonger över publiken, då bultade verkligen hjärtat för Linköping. Vart jag än hamnar i Sverige, om jag överhuvudtaget hamnar någon annanstans, så kommer jag älska Linköping till döden!

Och det började ju bra, sjutton sekunder in i matchen kom första målet. Men slutet på matchen blev ju inte så festligt. Fan, fan, fan, fan. Men jag tror vi har guldet i handen snart ändå. Hoppas måste man ju göra. Törnblom, Ledin och tränaren i HV, som jag inte vet vad han heter, retar mig så enormt. Vad lever den där tränaren i för drömvärld egentligen? Jaja...Man måste ju erkänna att det är två jämna lag som möts.

Det som suger är att jag inte var där.



"Mig äger ingen" är utläst och den fick mig att tänka mycket på min farfar. Medan jag läste den tänkte jag inte så mycket, då läste jag bara. Men nu efteråt kan jag bara in släppa boken, fastän jag börjat med en ny bok. Den handlar om författarens, Åsa Linderborg, uppväxt med en alkoholiserad far. Men boken är inte fylld av besvikelse och fördömande mot fadern, utan istället är den en otroligt vacker kärleksförklaring till en far som älskade sin dotter över allt annat.

Varför den fick mig att tänka på farfar är för att han också var alkoholist. Min pappa har också läst boken och känner igen sig en del i hur det är att ibland behöva vara förälder till sin pappa. Jag fick tyvärr aldrig träffa min farfar, han dog något år innan jag föddes. Men jag har fått höra att det är av honom min pappa har ärvt sin enorma snällhet och omtänksamhet. Visst, farfar svek sin familj och fanns inte där under min pappas uppväxt. Han söp upp alla pengar så elen försvann för dem ibland. Men som nykter var han en underbar far. Pappa fick kontakt med honom igen när min äldsta syster hade fötts. Farfar älskade sina barnbarn över allt annat. Då var han nykter, han hade hållt sig nykter i ungefär femton år innan spriten drog med honom ner i skiten igen.

Ibland när man läser om alkoholism så verkar det som om folk ser det som en svaghet, att en del är svagare än andra och inte kan motstå alkohol. Vad de glömmer är att alkoholism är inget annat än en sjukdom. En alkoholist blir aldrig någonsin frisk. För resten av livet får de kämpa, varenda eviga dag! Det är därför man säger "nykter alkoholist". När jag var yngre tyckte jag att man inte kan säga så, är man nykter så är man ju ingen alkoholist. Men det är man visst. För kampen fortsätter. En dag kämpade kanske min farfar lite, lite mindre än de andra dagarna på de femton åren, och då raserades allt...igen. Då var det alkoholen som styrde...igen.Det blir inte lättare för att man har hållit sig undan spriten i ett eller två decennier, man kan åka dit när som helst. En så grym sjukdom!

Eftersom "Mig äger ingen" är en sådan kärleksförklaring till fadern så började jag även tänka på vad ens föräldrar betyder för en. Jag vill också skriva en bok om allt min mamma och pappa har gjort för mig. Om inte för min egen skull så för deras, och för mina barn och barnbarns skull. Så de vet.



Jag har varit barnvakt åt min lille systerson i två dagar. Han var sjuk, stackarn. Feber och förkyld. Men jag är imponerad över att trots 39,7 graders feber så vill han ändå leka. Det blev ju inte jättelivliga lekar, men ändå. Har jag över 38 graders feber är jag helt död, åtminstone sängliggande hela dagen. Hahaha. Men vi tittade på film också, hans favoritfilm "Stora maskiner". En barnfilm där de visar stora traktorer, lastbilar och en massa andra som jag inte ens vet vad de heter eller gör, bara att de är stora. Han sitter med stora ögon hela filmen igenom och ibland tar han ut nappen för att säga "Oj!" eller "Wow!". Hihi!

Snöblandat regn är piss!



Veckans rysare: LHC-HV71 såklart



I get by with a little help from my friends

Söndagen den 6 april 2008

Hihi tack Maria och Sarah för kommentarerna. Blir så glad! "Ett snyggt lik kom till jobbet i torsdags", hihi. Det lät lite roligt i mitt huvud. Och jag har inte fått svar på utbildningarna än. De brukar vara ganska sena med att ge svar, tror det kommer i juli eller något. Så det återstår att se. Med tanke på att jag sökt i typ 20 olika städer så borde jag ju komma in någonstans, men om jag kommer in i Linköping återstår att se. Spännande!

Helgen har spenderats i stan hos pojkvännen. I fredags blev det "Så ska det låta" och så blev det en del cider och öl, vilket var ett tag sen för mig...haha. Snurrigt men kul! Vi hade det riktigt mysigt, David spelade upp en massa bra låtar för mig. Och så blev det You Tube klipp med såklart. I lördags hälsade vi på hos hans mor och bror och tittade på kort bland annat, sedan begav vi oss iväg på jakt efter en vårjacka till älsklingen. På kvällen blev det urgott kött och potatisgratäng, "Körslaget", "Solstorm" och ett South Park- avsnitt som heter "Guitar Queero", haha. "Solstorm" var förresten jättebra, men det hände mycket mer i boken. Man ska nog läsa boken först...tror jag.

Tänkte sätta igång att läsa "Mig äger ingen". Har inte så höga förväntningar på den, fastän alla säger att den är jättebra. För bara något år sedan hade den varit helt i min stil, men nu har jag fått upp ögonen för deckare så...Men det ska nog gå bra!

Sedan den nya frisyren har jag börjat styla mitt hår. Har aldrig brytt mig så jättemycket förut. Brukade gå och lägga mig med blött hår och så. Men nu fönar jag och har en massa stärkande och bra hårprodukter. Dock dyra produkter, men men. Det får väl vara värt det! Hihi. Jag kan ju aldrig säga nej när frisören tipsar om en massa bra schampon och grejer. Har svårt för att säga nej över huvudtaget, haha! Men det märks att mitt hår mår bra nu!

Harre och Karre: Jag saknar er ska ni veta! Tänker ofta tillbaka på högstadietiden när vi träffades hela tiden! Trots vissa dispyter och tjafs så var det en helt underbar tid! Jag älskar er så mycket och kommer alltid att göra! Det är mycket tack vare er som jag är den jag är idag. Tack!



Veckans artist: Bob Marley



Good day, sunshine!

Fredagen den 4 april 2008

Igår bakade jag kakor! Det är inte ofta det händer, kan jag säga. Men syltgrottor blev det, ganska goda faktiskt! Så jag och mamma satt ute på glasaltanen och fikade, det är så skönt att sitta där nu när det är fint väder! Fantastiskt!

Sedan ringde det helt plötsligt på dörren. Det var en kvinna från Jehovas vittnen som ville "berätta om de goda nyheterna som finns i bibeln". Vi sa, vänligt men bestämt, att vi hade full respekt för hennes tro men vi är inte intresserade. Som tur var så var hon inte så pushig utan accepterade vårt ointresse. Jag tyckte hon nämnde något om "evigt krig", så jag undrar vad de goda nyheterna var för något...men men.

Ikväll blir det fredagsmys! Tjohoo! "Stinas kyckling" med pommes, "Så ska det låta" och chips! Gött dåå! Härligt när älsklingen jobbar lunch så han kommer hem på eftermiddagen/kvällen! Och imorgon blir det såklart Körslaget! Go Agnes och Jocke!

Nu har jag läst ut "Levande begravd". Verkligen en superbra och väldigt oförutsägbar bok! Jävlar vad arg man blir på en del människor i den boken, men det är härligt att få bli lite arg ibland! Peter James, som skrivit den, kommer snart ut med en ny bok som heter "Ett snyggt lik". Bara den titeln gör att jag bara måste ha den!

Här är två bilder på min nya frisyr. Det syns inte jättebra, men lite i alla fall. Jag är inte jätte förtjust i att vara med på kort, men vad gör man inte för sin blogg! Hihi. Ska redigera något kort lite snyggt som profilbild, men inte idag. Gran Canaria- resan lägger jag också upp om några dagar.
 



Veckans låt: "The Story" av Brandi Carlile
Hittade ingen som inte har Greys Anatomy som bildspel. Låten är suverän!



Ny frilla

Tisdagen den 1 april 2008

Idag har jag fått en ny frisyr! Jag är hur nöjd som helst! Mörkbrunt och uppklippt. Blir faktiskt glad när jag ser mig själv i spegeln, det är inte alltid det händer! Och det var så skönt för hon masserade hårbottnen när hon tvättade mitt hår, hur skönt och avslappnande som helst!

Min älskling skulle tvätta i morse men någon jävla idiot hade tagit över tvättstugan. Snott nyckeln på en tid som inte ens var hans/hennes. Och min pojkvän hade verkligen en stooor tvätthög, så han behövde verkligen sin tid. Fan vad arg man blir när någon inte visar någon som helst respekt. Tycker så synd om min snutt, men han hann med några maskiner i alla fall.

Mitt nya favoritprogram heter Körslaget! Riktigt bra underhållning! Den kör jag fastnade mest för var, hör och häpna, Agnes kör. Jag som alltid haft väldigt svårt för Agnes och dessutom var jag helt inställd på att tycka bäst om Jockes kör. Men när jag såg Agnes kör satt jag bara och log och fick rysningar. Och när en gammal gubbe i kören kom i bild blev jag helt rörd, av någon anledning. Varför vet jag inte men han gjorde mig nästan tårögd, haha! Men Jockes kör kom på en god andra plats! Grym! Det jag tycker är irriterande är att någon kör ska åka ut. Är så trött på att någon jämt ska åka ut, vad det än är för program nästan.

Igår fick jag hoppa in på jobbet för Maria blev sjuk. Det var kul att jobba men tycker självklart synd om Maria. Kerstin och Britt jobbade jag med, så jag fick ta alla pappersvaror, hihi. Sådant vill nämligen inte dom hålla på med. Men det gick bra och problemfritt!

Yees, LHC i final! Så ska det va!



Veckans dryck: Te