Torsk på Tallin

Fredagen den 26 februari 2010


Praktiken är underbar. Har en jättebra handledare och alla andra i personalen är också jättesnälla! Patienterna är så fina och man lider verkligen med dom. Jag har fått göra hur mycket som helst. Har stuckit i en himla massa patienter och lyckats en gång! Hehe. Jag trivs som fisken i vattnet.

Vi har ju en uppgift att ha helt ansvar för en-två patienter. Innan praktiken var jag jättenervös för det och trodde aldrig att det skulle gå, men nu är jag varmare i kläderna och känner att det kommer att gå bra. Ska få det ansvaret nästa vecka, har vi bestämt. Men först: En ledig helg! Oerhört skönt!

Bokrean tycker jag inte hade så mycket att bjuda på i år. Det blev bara en bok!! "Ett snygg lik" av Peter James. För min del är det nog rätt bra att det inte fanns mer jag ville köpa med tanke på att jag har en hel hop olästa böcker (och från och med nu är det totalt köpstopp tills böckerna är utlästa!), men tråkigt ändå när man är van vid att köpa en rejäl hög med böcker så här års.

Har lagt ett Wasgij-pussel jag hade oöppnat i skåpet. Det tog typ två dagar. Man är inget roligt sällskap när man fastnar i pusselläggande för man kan verkligen inte slita sig. Men så här blev det i alla fall:





Idag blir det att läsa ut boken jag håller på med, OS och nya favoritserien "Solsidan". Annars står jag på standby ifall jag skulle behöva vara barnvakt i Västervik. David hoppas på att det blir imorrn så att han också kan följa med, han jobbar nämligen idag. Jaja, vi får se!!

Just det! Har ju glömt att berätta om våra påskplaner! I påsk ska nämligen jag och David unna oss en spaweekend i Tallin. Vi ska åka Tallink Silja till Tallin, övernatta en natt på superfint spahotell med diverse spabehandlingar och sedan åka båt hem igen. Det ska verkligen bli urmysigt och det är så härligt att ha något att se fram emot!! Allt var Davids idé! Från början hade han egentligen planerat att boka en solresa till oss utan att säga något till mig. Hur söt får man bli? Men tyvärr är jag inte ledig så länge vid påsk, men en spaweekend känns så himla lyxigt och skönt!!! Lycklig!!

Nu blire lunch!





Veckans nostalgi: "Leende guldbruna ögon" med Team Ola
Den är verkligen suverän! Värdiga vinnare!



Tårar till OS

Måndagen den 22 februari 2010


Klockan 13.30 början praktiken. Jag är väldigt nervös, men inte fullt så nervös som jag har varit inför tidigare praktiker, antagligen tack vare bra praktikerfarenheter. Man liksom vet att man kommer att komma in i det och få det bra. Men nervöst är det ju ändå. Speciellt den här terminen eftersom vi kommer att få mycket mer ansvar. Helt eget ansvar för 1-2 patienter. Det blir pirrigt det.

I helgen blev det självklart melodifestivalen. Darin var jättebra tycker jag, men Timoteij tyckte jag inte alls om!! Hellre Crucified Barbara eller Alcazar då! Men men... Tyckte även om de blå gubbarna och Dolph!

Igår gjorde vi jättegoda rollader (hur nu det stavas) med fyllning av fetaost och soltorkade tomater. Verkligen tokgott!!

Jag och David grät floder i lördags (för det var väl i lördags?) när Hellner och Olsson tog OS-medaljer i längdskidåkning. Vilket lagarbete! Vilket team! Så osjälviskt och patriotiskt! Först satt jag bara och gapade, i chock, men när Per Olofsson knappt kunde prata för att han grät så mycket, då kom tårarna hos mej med. Jösses, kommer man någonsin få uppleva något sådant igen? Tiden bara stannade...haha, ja jösses.

Jag som inte alls brukar tycka om vinter-OS...vintersporter har jag alltid tyckt varit tråkigt. Men den här gången har jag verkligen insett det roliga i att se störtlopp och slalom och längdskidåkning och allt. Mycket tack vare David såklart. Men om det slår sommar-OS? Njaaaaaa...friidrott kommer nog alltid vara det jag tycker bäst om att titta på! Och alla vintersporter är inte så fasligt roliga faktiskt.

Nu har vi bara ett avsnitt kvar av "Six feet under" säsong 2, så nu blir det snart till att köpa nästa box! Älskart!

Mamma och pappa är på Kanarieöarna och göttar sig i sol, bad och uteseveringar. Men här är det ju faktiskt inte så pjåkigt heller, bara ett antal grader kallare. Men när solen skiner är det ju verkligen hur vacker som helst med all snö! Frågan är hur det blir när det smälter...det ska dessutom komma regn den här veckan har jag hört.

Nä nu ska jag ladda inför praktikens första dag. Håll tummarna för mig!



Veckans låt: "Thunderstruck" - ACDC

Vill, vill, vill, VILL höra denna låt live. Vilka rysningar!



"Ett hopp för livet"

Fredagen den 19 februari 2010


Ännu en bok utläst: "Ett hopp för livet" av Wilhelm Agrell. Kortfattat handlar den om Kerstin vars pappa försvann med DC3:an och nu ska hon forska i vad som verkligen hände den där dagen 1952, och vad som hände med hennes pappa.

Den här boken kan jag inte säga att jag rekommenderar. Jag är inte jätteintresserad av flygplan, men det hade kunnat funka ändå om författaren knåpat ihop en spännande historia runt händelsen. Istället sitter jag och läser så fort jag kan för att få slut på boken någon gång...så jag kan börja med nästa. Inte fängslande alls, och slutet fattar jag inte mycket av. Tyvärr, dåligt betyg till "Ett hopp för livet".




Idag gjorde jag statistiktentan. Jepp, fastän jag inte hade anmält mig lyckades jag komma in! Och medan jag gjorde tentan kändes det riktigt bra. Jag kände mig påläst. Men efteråt insåg jag ett fel jag gjort, och säkert fler så vi får se hur det gick. Är inte så jättejobbigt om man skulle få omtenta på statistiken för det är en så liten del av kursen.

På måndag börjar praktiken och nervositeten börjar smyga sig på. Jag och två andra tjejer i klassen har övat på Clinicum på venprovtagningar och blodtrycksmätningar och katetersättningar för att känna oss säkra inför alla moment vi kommer att få göra i några veckor framöver. Känns spännande! Vill göra så mycket som möjligt, jag har ju bara tagit ett venprov hittills till exempel. EKG är jag dock expert på för det fick jag göra ett antal gånger förra terminen.

Anja Pärson är min nya idol. Jösses vilken tjej. Helt otroligt att komma tillbaka så snabbt efter ett sådant fall. Som jag läste på Aftonbladet: "En vanlig dödlig skulle inte kunna ta sig upp ur sängen" efter ett sådant fall. Hon är verkligen något extra.

Min föraning om att få syskonbarn torsdagen den 18 februari sprack, i alla fall vad jag vet om haha. Men vilken dag som helst nu!

Fick för övrigt mycket beröm på senaste basgruppsmötet för en korrekt och genomtänkt lärandeplan inför VFU:n. Vill inte tråka ut er med att förklara vad en lärandeplan, för dom är inte roliga dom där eviga lärandeplanerna. Men blir helt varm i hjärtat av att få beröm, både av handledare och kurskamrater.

Ikväll ska jag och David ha megafredagsmys. Hemmagjord pizza!!!! Det är nog det godaste och mysigaste man kan göra en fredagkväll! Nu ska jag ta och tända lite stearinljus runt om i lägenheten som min älskade sambo kommer hem till en mysig lägenhet efter en dag på jobbet! Hihi!!



Veckans humorpar: Flight of the conchords
Knäppa, fula, roliga killar!



Avatar!!!!!!!!

Måndagen den 15 februari 2010


Igår såg jag Filmen med stort F. En av de bästa jag någonsin sett. Den bästa, faktiskt! Jag har aldrig levt mig in i en film så som jag gjorde med denna. Jag har aldrig suttit och verkligen bitit på mina fingrar av rädsla. Jag har aldrig blivit panikartat höjdrädd av en film förut.

AVATAR!

Vi såg den i 3D och det gjorde ju självklart sitt! Det blev ett helt annat djup i filmen (såklart) och det var verkligen effektfullt! Men jag tror absolut inte att jag skulle tycka mindre om filmen om jag inte hade sett den i 3D. Den är och förblir en av de bästa. Den bästa faktiskt!

Och det blev aldrig tråkigt. Det hände något hela, hela tiden så man satt på helspänn under nästan tre timmar. Inget utdraget eller långsamt tempo där inte.

Och så fick man gråta lite med!

En film man måste se. Man bara måste det!



I lördagskväll gick jag och David på restaurang för att fira alla hjärtans dag i för väg. Vi besökte "Da Vinci". Vitlöksbröd, lammfilé och sorbet blev det för min del. Hur gott som helst och trevliga servitörer, men framför allt världens finaste bordssällskap!!! Har för övrigt nog aldrig någonsin blivit så mätt i hela mitt liv, det var nästan obehagligt, haha!

Igår, innan underbara "Avatar", hälsade vi på Davids mormor och morfar. Hans morbror var också där. Dom är så himla snälla och rara och roliga så det var hur trevligt som helst att hälsa på! Det blev kalops och även denna gång blev jag oerhört mätt!!!

Idag är det bara en vecka kvar till praktiken sätter igång. Nervigt! Innan dess blir det tentaplugg i hopp om att jag får göra tentan på fredag.

Nä nu ska jag duscha, sen ska jag förbereda middagen. Efter middagen ska vi åka till Maxi och storhandla. Inte världens roligaste måndagsbestyr, men behövligt!




Veckans fina: Barnkören som körar Donkeyboy i låten "Ambitious"
Jag och David blev helt tårögda. Då är man nog rätt pensionärig, när man blir tårögd av att se barn ha roligt!



"Aprilhäxan"

Lördagen den 13 februari 2010


Då och då dyker det upp guldkorn som boken jag nyss har läst: "Aprilhäxan" av Majgull Axelsson. Jag har suttit som bunden till denna bok och historien har fångat mig totalt. Känner mig fortfarande fast!

Desirée är handikappad. Hon kan varken gå eller tala utan är fånge i en sjukhussäng sedan så länge hon kan minnas. Hon har tre systrar som inte vet om hennes existens. När dessa tre systrar, Christina, Margareta och Birgitta, en dag får varsitt anonymt, mystiskt brev slungas de med ens tillbaka till sina omtumlande barndomar.

Jag kan knappt recensera det på nåt annat sätt än OOOOOoooooh en så bra bok! Läs den, läs den, läs den! Ni kommer att ha en väldigt fin och dramatisk läsupplevelse framför er. Det är en skrämmande, sorglig, tårdrypande, annorlunda historia om barn som far illa, riktigt illa!






Be bop a lula hela jävla dan!

Lördagen den 13 februari 2010


Har ni någonsin frågat er när jorden kommer att gå under?
Jag kom på svaret igår, under en konsert med Thåström!
Den dagen världen inte kan komma på en enda ny melodi till, då är vi över för alltid.
Den dagen all musik redan har gjorts!
Den dagen vi inte ens kan komma på en enda liten ny slinga, då är det kört!



Var som sagt i Sporthallen och såg Thåström igår! Jag är inte jätteinsatt i hans musik. De stora hitsen har man ju hört men jag kan inte säga att jag kan texterna och så. Men det var verkligen sevärt! Där har vi en man som lever sig in i sin musik! Han menar allt han sjunger, det kändes verkligen igår!!

Bruno K Öijer gjorde ett gästspel som extranummer också. Hade det inte varit för att publiken inte visste om hans stil och började skratta istället så hade han varit jättebra. Istället satt jag och blev förbannad på alla och tyckte synd om honom. Men bra, det var han!

Det var en himla massa bekanta människor på konserten. Min pappa, Davids pappa, Davids bror med respektive och hennes föräldrar, gamla kollegor och skolkamrater till David...ja en himla massa. Riktigt härligt! Efteråt gick jag, David och min svärfar hem till oss på en öl (Xider för mig) och lite chitchat! "Erin Brockovich" kollade vi på med. Riktigt bra film!

Idag är David iväg och pimplar en sväng. Jag valde att stanna hemma och bara ha helg, efter allt plugg och inför ännu mer plugg. Ska nog ta och läsa ut min bok. Och framåt eftermiddagen ska jag locka håret tills ikväll då David och jag ska fira alla hjärtans dag på restaurangen "Da Vinci". Blir spännande!

Imorgon åker vi till Katrineholm. Dels för att hälsa på Davids underbara, underbara mormor och morfar och dels för att se "Avatar" i 3D! Har egentlingen ingen koll alls på vad den filmen handlar om men jag har tokhöga förväntningar för att alla säger att den är hur bra som helst! Ska bli roligt!

Kom på något tråkigt i onsdags. Jag har glömt anmäla mig till tentan på fredag. Man måste anmäla sig till tentor 10 dagar innan den sker. I onsdags var det en dag för sent. Så jag får helt enkelt gå dit på fredag och hoppas på att någon som har anmält sig har blivit sjuk eller något och inte dyker upp så jag kan ta dennes plats. Men jag får kortare tid på mig att skriva den än alla andra, så det blir lite stressigt. Jaja, det kommer fler tillfällen att göra den!

Jag har en känsla av att jag kommer få ett till syskonbarn i veckan som kommer. Torsdag är min gissning! Vet inte varför, det bara känns så! Hihi!!




Veckans tårdrypande: "Hallelujah" med Justin Timberlake och Matt Morris
Dom framförde den i galan "Hope for Haiti". Justin har stigit mer och mer i mina ögon under flera år nu. Han är verkligen talangfull!



"Vita nätter"

Måndagen den 8 februari 2010


"Vita nätter" är den andra i Ann Cleeves deckarserie som utspelar sig på Shetlandsöarna. I den här boken går poliskommissarie Jimmy Perez på vernissage då en man helt plötsligt brister ut i gråt och påstår sig inte minnas något om sig själv eller hur han hamnade där. Dagen efter finner man samme man död i en sjöbod, mördad. Jimmy försöker forska i vem mannen kan ha varit, men ingen på Shetlandsöarna har en aning om vem det var.

Ann Cleeves böcker tycker jag jättebra om. Dom är i och för sig som de flesta andra deckare, men ibland är det bara så himla skönt att läsa något som håller uppe ens intresse hela tiden. Något som inte är alldeles för djupt utan som lägger upp ledtrådar och möjliga utgångar för en längs läsningens gång. Jag ska absolut investera i fortsättningen "Rött stoft"...när mitt bokköpstopp är över vill säga.



Igår pimplade jag för första gången i mitt liv. Jag, David hans mamma och bror med resp. åkte ut till Järnlunden. Det är rofyllt att pimpla men alla som fiskade fick napp utom jag, så då kände jag mig dålig och usel och gav upp. Dessutom frös jag arslet av mig så jag och Davids brors flickvän begav oss tillbaks till bilen strax efter korvgrillningen för att värma upp våra stackars fötter. På vägen tillbaks gick vi nog där det var som blötast så vi blev dyngsura om fötterna. Det kändes som dom skulle förfrysa för alltid...Hemskt.

Men den dagen isen inte är så blöt och jag dessutom lyckas få fisk så kommer jag antagligen börja älska att pimpla! Jag ska inte ge upp, jag lovar David!

Melodifestivalen är i full gång. Jag var riktigt bra på att gissa hur det skulle gå för dom som tävlande i lördags. När alla bidragen hade framförts kom jag fram till att Salem skulle komma etta, Ola två och Jessica trea och precis så blev det ju faktiskt! Tyckte riktigt bra om Salems bidrag, tror dessutom att han kan ha stora chanser i Oslo i maj. Blev dock oerhört besviken över Pain of Salvation...så jävla dåligt! Dolphs lilla show gillade jag skarpt!

Skavlan är ett favoritprogram för mig. Älskar Josef Fares och hans pappa, och barnkören som körade Donkeyboy ficik mig nästan att gråta.

Annars är det väl mest skola som gäller. Det går finfint, har hamnat i en bra basgrupp och snart blir det att komma ut på praktik. Jag ska vara på geriatriken (äldresjukvård) den här gången! Kanske inte det roligaste stället att vara på, men vart man än får vara så lär man sig ju en himla massa!

Resten av veckan blir det plugg, antagligen mycket statistik och läkemedelsberäkning. På fredag blir det Thåströmskonsert och sedan helg! Längtar redan!




Veckans Gud-vad-liten-människan-är: Universumklipp
Ja man känner sig verkligen liten, och då menar jag verkligen liten, när man ser på Universum.