Bokenkät

Måndagen den 26 januari 2009

Sedan Sarah nämnde Bokhora.se så kan jag inte låta bli att kolla in sidan varenda dag! Och nu tar jag steget längre och fyller i en av deras enkäter.

Senaste bokköp: Hmm, det pinsamma är att det senaste köpet bestod av två böcker jag redan hade. Allt för att det ska se bättre ut i bokhyllan! *Nörd*. Så det var "Om jag kunde drömma" och "När jag hör din röst" av Stephenie Meyer. I kartonnage så att alla tre är i kartonnage nu!


Senaste bibblolånen:
Oj det var tusen år sen. Antagligen på gymnasiet någon gång, till något tråkigt arbete.


Senaste utlästa boken:
"Silverfisken" av Sofia Rapp Johansson


Favorittidning:
"Kors & Tvärs", blir besatt av korsord väldigt lätt. Annars skvallertidningar. Inte så litterärt.


Plats där jag helst läser:
I vår läsfåtölj vid fönstret!


Så sorterar jag min bokhylla:
Pocket för sig, resten för sig. Strikt alfabetsordning! Önskar jag hade många fler böcker. Då kunde jag ha genrer för sig också! Eller i färgordning som Johanna Ö på bokhora.se har gjort. Så coolt!


En bok som jag minns att jag läste när jag var liten:
Älskade "Tvillingarna på Sweet valley high", "Vitnos" och "Kitty". Sen kom "Harry Potter" in i mitt liv.

Vilken bok i min bokhylla har jag ägt längst: Skulle tro att det är "Narnia"- böckerna. Fick dom på mellanstadiet någon gång. Det riktigt, riktigt pinsamma är att jag fortfarande inte har läst dom! *Skäms*. Men det kommer nog det med.


Vad ser jag mest fram emot att läsa i vår:
Stephenie Meyers nya, annars ska jag nog koncentrera mig på att läsa allt oläst i hyllan! Inte köpa en massa nytt...förutom på rean förstås!


Prisa studentlivet!

Fredagen den 23 januari 2009

Jag var inte alls peppad, eller särskilt intresserad, inför det här med nollning. Så jag sållade bara ut vissa grejer. Till exempel var jag på en sittning (middag med gyckel m.m.) på Nationernas Hus i onsdags, men den var inget märkvärdig så jag blev inte så glatt överraskad.

Men nu är jag nyss hemkommen från en helt underbar sittning! Vi befann oss på Örat, ett café m.m. på Hälsouniversitetet. Det var så himla trevligt och kul! Man lär känna en massa nya människor, man sjunger stup i ett, skålar under och över bordet, spyr galla över teknologer (sjuksköterskornas fiender), ställer sig på stolarna och sjunger "Lambo" och underhålls av det bästa gycklet som finns: Läkarna! Så himla bra dom är på gyckel alltså! Dom fick göra en himla massa omstarter. Men framför allt skrattar man!

Så jag som inte alls hade tänkt att gå ut imorrn tänkte om! Imorgon ska jag på en förfest med bl.a Hanna och en massa andra, för att sedan dra vidare till Nationernas Hus där temat är After Ski.

Nu är studenten Stina pepp och glad över att vara del av studentlivet! Det rekommenderas verkligen, speciellt Hälsouniversitet som verkligen har en underbar sammanhållning!

Men vad man är slut om eftermiddagarna. Man går ju upp så himla tidigt och varje dag är det så mycket nytt och massa nya intryck så man blir helt slut. Så i eftermiddags när jag kom hem så sov jag någon timme. Har hänt förut i veckan också, att jag somnat i soffan av utmattning i hjärnan.

Är, utöver studentlivet, helt inne i en TV-serie som heter "Oz"! En serie om ett fängelse och dess fångar. En massa underbara karaktärer och en jäkligt bra story! Verkligen värd att se! Det är David som har fått mig att öppna ögonen för en massa serier om kriminella människor, typ "Oz" och "Tusenbröder"! Hihi!



Veckans TV:serie: Oz



För kalendernördar

Tisdagen den 20 januari 2009

Som ny student så har jag beställt en personlig almanacka. Som den ordning-och-reda-nörd jag kan vara ibland så är det perfekt!. Kolla in sidan här!


Från nervvrak till sjuksköterska

Måndagen den 19 januari 2009

Det är väl bäst att vi börjar från början.

Jag och Karre kunde träffas redan i torsdags. Hur härligt att träffa dej igen, gumman. Vi shoppade lite på stan först, där jag gjorde två riktiga fynd. Ett par jeans och en klänning på Gina Tricot för 99:- styck! Rea på rea är the shit. Sen blev det mycket babblande, som jag hade förutsett, vilket var hur härligt som helst. Vi gick hem till mig, åt mat, spelade Wii och pratade ytterligare lite till innan hon åkte hem. Tack för en jättetrevlig kväll, Karre! Det ska vi göra om!

I fredags hände det något annat mycket speciellt. David skulle nämligen tatuera sig för första gången i sitt liv! En örn på bröstet som går över i en tribal ut över armen. Vi kom dit tolv och tatueraren (Max på Max Tatoo i Tannefors, rekommenderas varmt!) började måla upp tatueringen efter någon kvart. Att rita upp den tog någon timma, kanske mer. Sedan var det dags för nålarna!

Vi var nervösa båda två. Jag kom nämligen på dagen innan att: "Shit, jag ska ju sitta och titta på medan David lider och har svinont! Jag kommer ju känna mig så hjälplös när jag inte kan ta bort smärtan!". Så vi satt och andades i kapp när han satte igång maskinen och sa "Då sätter vi igång då!"

Vi förvarnades om att när man tatuerar sig för första gången så kan kroppen reagera på ett väldigt oförutsägbart sätt. Man kan börja svettas, frysa, skaka, må illa eller svimma. David mådde bra, förutom att det gjorde ont förstås. Men en reaktion var att hans ben började skaka. Så det slutade med att jag fick hålla lite i benen och tillslut luta mig över benen. Men det gick bra! Det gjorde tydligen ondast närmast armhålan och vid nyckelbenen.

Jag satt med honom de första två timmarna, sedan kom hans bror och bytte av mig. Så när han kom hem vid fyra så hade han helt plötsligt en örn på bröstet och konturer av en tribal på armen. Så coolt att den kommer sitta där för resten av livet! David är supernöjd, och jag med!! Kan inte sluta beundra den!

Den 18:e februari är det dags för ifyllning. Då kommer en ny bild på det slutgiltiga resultatet. Tills dess ser det ut så här:




Inne i tribalen kommer det löpa som en röd "glöd" också. Det är därför det är som en linje kvarlämnad...Och i örnens öga kommer det också vara lite rött. Svårt att förklara men ni kommer förstå när ni ser den färdig sen.

Vi fortsätter med lördagen då. Då kom min kära syster och hennes lille son hit. Han har aldrig varit i vår lägenhet så det blev mycket utforskning. Syrran gick på stan någon timme så då fick agera barnvakter. Otroligt härligt! Han är en sådan skatt, den pojken! Vi lekte mest med bilar men jag fick äran att läsa lite Pettson för honom med, eller "Pisson" som det heter i hans värld.

Vi åt, fikade och lekte, lekte & lekte. Sedan var det dags för dom att bege sig hemåt till Västervik igen. Då begav vi oss hem till mina föräldrar. Vi åt kvällsmiddag där och jag fick prova klänningen jag ska ha på bröllopet. Det blir nog riktigt bra! Mycket trevligt.

Igår åkte vi till Davids mor och bror. Vi skulle nämligen planera vår Norgeresa som vi ska göra i sommar. Förhoppningsvis blir det allihop, jag, David, hans tre bröder med sina respektive (plus den enes två döttrar) och så Davids mamma! De har nämligen släkten uppe i nordnorge (Davids mormor kommer därifrån) och min svärmor fyller 50 i sommar och hade önskningen att fira det däruppe. Det ska bli spännande att se allt som man har hört så mycket om!

Nu har vi bestämt datum, hur vi ska ta oss dit och hem och även lite vad vi ska hitta på däruppe. Mycket bra! Strax innan vi börjar resan uppåt så har jag och David precis kommit hem från Italien. En resa vi gör i slutet av juni med alla på min sida. Det vill säga mina föräldrar, mina systrar med sina respektive och lille systersonen. Så det blir två stora släktresor i sommar för oss! Hihi! Riktigt roligt ska det bli!



Och så var vi framme vid dagens datum... Idag har jag varit nervös mest hela tiden tycker jag. Idag har jag nämligen börjat på universitetet! Det började med samling utanför Nationernas Hus för alla nya studenter vid Hälsouniversitet (dvs läkare, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, logopeder etc.). Inne i Nationerna Hus tog vi emot av studentorkestern (som jag har glömt vad den kallas) på deras egna lite galna sätt. Älskart. Sedan blev det information om Hälsouniversitetet, Linköping som stad och lite om Studentkåren.

Sedan fick vi börja traska till Campus US, alltså Hälsouniversitetet där jag kommer att hålla till de närmaste tre åren. Där samlades vi efter utbildning, alltså nu var det bara vi sjuksköteskor i ett rum. Det blev upprop och ännu mer information om registrering, nollningen, studentkåren (igen) och lite om den första kursen osv. Man har mycket intryck och information att smälta såhär första dagen, känner jag. Och imorgon kommer dom informera ännu mer, men med fokus på den första kursen.

Sen är det ju nollningsgrejer varenda kväll i två veckor nu. Jag kanske ska vara med på sittningarna på onsdag och fredag men annars blir det inte så mycket. Inte riktigt min grej, och så vill jag bara sätta igång med själva pluggandet nu när jag är så pepp!

Pratade mycket med en Hanna idag i alla fall. Vi bytte nummer så vi kan hitta till salen tillsammans imorgon. Känns skönt att ha någon i samma situation att bolla med.

Även om jag är en av dom som är född i Linköping så är jag helt, totalt LOST i sjukhusområdet. Det är ju så gigantiskt. Men efter den här terminen lär jag nog vara en hejare på det, hehe. Vi kan ju hoppas i alla fall.

Känner mig pepp men fortfarande nervös och spänd inför resten av den första veckan. Men det här ska nog gå vägen det med! Om tre år trär jag på mig en sjuksköterskedräkt och hjälper folk att bli friska...Känns inte helt fel!



Veckans vinnare på Grammis och P3guld- galan: Håkan Hellström



IRL

Onsdagen den 14 januari 2009

Idag har jag städat hela lägenheten så nu sitter jag och väntar på att golven ska torka så jag kan börja röra på mig. I måndags var jag dessutom lite duktig och städade två garderober. Så nu rasar det inte ut en massa grejer när man öppnar dörrarna. Rätt skönt!

Jag längtar till fredag, då händer två underbara händelser! Det ena är att jag ska få träffa Karre. Känns som vi har mycket att skvallra och tjattra om så det ska bli hur härligt som helst. Den andra händelsen berättar jag om i helgen.

Jag har börjat läsa i "Stäppens krigare" av Conn Iggulden. En roman om Djingis Khan. Jag har bara läst fyra kapitel men jag fastnade lika hårt i den här boken som jag gjorde i hans serie om kejsar Caesar! Älskar att fastna i böcker! Det är en så härlig känsla. Det jobbiga är att jag har fastnat i en korsordstidning också. Så jag har mycket att stå i nu...hehe.

Jag har beställt sex stycken plagg från H&M. Ville egentligen ha sju men en blus var slut i min storlek. Ska kika på fredag om den finns ute i butiken istället. Så nu väntar jag med spänning till i slutet av januari då mina kläder kommer! Förutom en keps som inte kommer förrän i mars!

Det var ju roligt att Björn Gustafsson gjorde "comeback" på Guldbaggegalan häromkvällen. Även om han inte gjorde så mycket...men Abba-medleyt var ju klockrent. Jag har kollat klart på "Sex and the city - säsong 1" som jag fick i juklapp nu. Så nu har jag börjat se på Davids julklapp, "Oz". En serie om fångar i ett amerikanskt fängelse...dom lever ett hårt liv kan man säga! Dessutom såg jag julklappen jag gav till pappa, en dokumentär om när Cirque du Soleil gjorde ett samarbete med Beatles och använde bara Beatles-låtar i deras show. Svinbra dokumentär, även om jag höll på att börja gråta ett antal gånger pga John och George är döda. Men så är det alltid när jag får syn på Beatles. Sorgligt att dom inte är mer än röster nu. Men vilka röster sen!!!!

Imorgon ska jag kanske ge mig ut till Tornby och kika in på Skopunkten. Måste ju ha skor till bröllopet, och alla småbutiker har verkligen inte sådana slags skor jag vill ha. Men Skopunkten har ju lite mer så det ska undersökas! Och så ska jag ta en sväng till Ljusglimten. Nu när adventsljusstakarna har tagits bort så har det blivit så mörkt! Behöver fönsterlampor.

Vi har två hyllor i bokhyllan som består av dvd-filmer men det börjar bli fullt nu...Vilket innebär att vi måste göra plats på en tredje hylla snart för fler filmer. Frågan är vad man kan ta bort...böcker får absolut inte tas bort! Ska sitta och grunna på det nu...



Veckans Björn Gustafsson -klipp: Wow-Jocke spelar WOW
Eliiiiiiiiiiiiiit




En bra dag!

Söndagen den 11 januari 2009


Igår gick jag och min syster upp klockan fem på morgonen. Klockan sex bar det av mot Göteborg. Vi samåkte med en nära vän till vår storasyster. Framåt kvart över nio anlände vi till en busshållplats i Göteborg.

Vid nio på morgonen ringde det på vår storasysters dörr. Där stod en kvinna och meddelade att hon hade kommit för att överlämna en väska och vidare instruktioner. Hon förstod förstås genast att det var möhippa det handlade om så hon blev verkligen överlycklig och framför allt överraskad för hon hade varit helt säker på att det var planerat till nästa helg istället. Hon fick en 80-tals outfit och en tiara att ta på sig, sprit att hälla i sig och en CD-spelare med 80-talsmusik som hon skulle bära med sig. Hennes fästman hade redan packat ihop en väska åt henne så nu var det bara för henne att sätta sig på en buss och gå av där informationen i väskan sa att hon skulle gå av.

Och där hon gick av stod alltså vi. Sammanlagt var vi åtta stycken tjejer som tog emot henne med kramar, champagne och en brudslöja för henne att bära.

Sedan var det bara för dagen att börja. Den första aktiviteten var fäktning. Riktigt rolig sport ska ni veta! Det handlade en himla massa om teknik istället för kondition. Men visst tog det på krafterna också! Instruktören hade varit med i VM så han var jättebra! Mycket uppskattat av syrran med.

Sen tog vi en snabb dusch, tog lite banan och kexchoklad med vin, lät Elin presentera oss i tur ordning för de andra, sedan gav vi oss av till nästa ställe.

Den här aktiviteten tyckte jag var roligast: Spela in en låt i en studio. "Holding out for a hero" av Bonnie Tyler skulle Elin sjunga in (Ni vet den från Foot Loose..."He's gotta be fast, he's gotta be strong...bla bla bla"). Killen som tog emot oss var himla trevlig och blev typ en i gänget under den här sessionen. Det klart, deras affärsidé var just att ta emot möhippor, svensexor, företagsfester och födelsedagsfester så han visste hur han skulle göra. Proffsig! Vi fick i oss lite tilltugg med dryck innan Elin fick ställa sig i studion och börja sjunga. Det är en jäkla mycket mera jobb än vad man tror. Dessutom skulle vi andra tjejer spela in bakgrundskören. Japp, så nu har man sjungit i en studio!

En sak säger jag bara: ALL respekt till de som kan sjunga! Jag visste att jag inte sjöng bra men när man fick höra vad man hade sjungit, utan bakgrundsmusiken eller någonting, så lät det verkligen förjävligt! Haha! Man var ju lite nervös också och då blir det ju inte bättre. Men så jäkla roligt det var!

Slutresultatet kommer antagligen att spelas upp på bröllopet om en månad.

Efter detta åkte vi till en skog och grillade korv. Riktigt mysigt, det är så många barndomsminnen som dyker upp när man dricker varm choklad och äter grillad korv i skogen alltså.

Sedan åkte vi för att prova på afrikansk dans. Jösses vad det tog på krafterna! Men hur roligt som helst var det. Det är så mycket energi och glädje i afrikansk musik så det går verkligen inte att stå stilla. Efter detta var vi riktigt slut i kropparna så det var skönt att detta var sista aktiviteten. Vi duschade lite längre denna gången, och gjorde oss fina för kvällen.

Sedan tog vi oss hem till en av brudtärnorna. Vi åt supergod middag bestående av italiensk buffé och frågade ut vår storasyster om hennes blivande man. Tärnorna hade gett honom ett frågeformulär, och nu fick syrran samma frågor och så jämförde vi deras svar. Dom hade verkligen identiska svar på nästan det mesta. Och i och med de frågorna så fick hon ju berätta en massa om vad de hade varit med om. Till exempel så hade hon en himla massa fina historier när hon fick frågan: "Vad är det mest romantiska han har gjort?". Det slutade nästan med att vi satt och lipade, hihi. Klart står i alla fall att de passar perfekt ihop.

Dessutom hade vi tjejer fått i uppgift att skriva ner ett minne på en lapp och så skulle hon läsa upp minnet och gissa vem hon delade detta minne med. I och med det blev ju även nu en massa historier berättade. Hon fick dessutom lista tio bra egenskaper och tre dåliga egenskaper med honom. Det fina var att hon hade riktigt svårt att komma på de dåliga egenskaperna. De är så kära!

Resten av kvällen blev det Singstar för hela slanten. De är ju något äldre än jag var och var alltså uppväxta på 80-talet. I och med det ville dom bara sjunga 80-talslåtar som inte jag är alls haj på, men roligt var det! Framåt 2.00-2.30 blev vi dock rätt trötta och begav oss hem. Jag och syrran sov över hos självaste bruden och brudgummen.


Så det var möhippan! En himla rolig dag och den var väldigt uppskattad av min kära syster!


Man får en massa uppslag till vad man själv skulle planera om man skulle hålla i en möhippa. Det är med att inte ägna sig så himla mycket åt att skämma ut henne så mycket som möjligt var lyckat! Det klart att sjunga falskt i en studio kan vara lite skämmigt, men just att gå runt på stan och få det ena uppdraget efter det andra... Jag tycker det ska vara allra mest fokus på att ge henne en riktigt rolig och minnesvärd dag. Och att det inte var så mycket fokus på att få henne så full som möjligt var också ett vinnande koncept.


Men vi diskuterade om vilken skillnad det kommer vara mellan den här möhippan och hans kommande svensexa. Vi satt liksom runt ett bord på kvällen och pratade om äktenskap, hur dom träffades och allt romantiskt och så...typiskt tjejer. På svensexan kommer det nog inte yttras så mycket ord dom två eller om äktenskapet eller så. Då blir det nog mer fokus på att dricka och så ska dom ha en massa tävlingar (han är världens tävlingsmänniska så dom ska få honom att förlora i så mycket som möjligt. Det blir hårt för honom). Lite skillnad, hihi.


Lyckad dag!



Veckans kommer-aldrig-få-den-ur-ur-huvudet-låt: "Holding out for a hero" med Bonnie Tyler



Avtagbara axelband och allt

Fredagen den 9 januari 2009

Bikinin i La Redoute visade sig kosta 449 kronor. Inte pengar man vill lägga på en bikini kanske...men nu har jag ju gått o blivit kär i den. Fan.




Ikväll kommer min kära syster från Västervik och sover över. Imorgon ska vi nämligen ut på äventyr. Men mer om det på söndag. Lovar!

Pratade förresten med min systerson i telefon för första gången häromdagen. Eller jag skötte väl det mesta av snacket, men när jag, eller om det var hans mamma, nämnde David så utropade han: ´"Dauid! Dauid!" Min sambo har gått och blivit idolen. Hihi! Jag var lycklig hela resten av dagen, den lille pojken är verkligen en glädjespridare.



Veckans låt: "Dreamer" med Ozzy Osbourne



Det gör inget om jag dör, för nu vet jag vad mina läppar är till för!

Torsdagen den 8 januari 2009

Nyårsafton var riktigt trevlig! Fick träffa Sandebo-maffian, det vill säga Davids barndomsvänner, vilket var väldigt roligt! Festen hölls i en riktigt mysig vindsvåning i T1 där tre killar bor i kollektiv. Trevligt!

Vad har jag gjort annars? Inte jobbat så mycket så jag har tagit det rätt lugnt. David har också varit långledig så vi har njutit av varandras sällskap i många dagar nu! Underbart!

Vi har bland annat varit hos hans bror med sambo och haft spelkväll. "Risk" var spelet, första gången för mig. I sex och en halv timma satt vi och spelade. Till slut fick vi ge upp när klockan närmade sig 2.00. Vi utsåg Alex, broderns flickvän, till vinnare. Men det var riktigt roligt! Det spelet ska vi införskaffa!

I söndags var Davids arbetskamrater här på en TV-spelskväll. Det blev Wii och Buzz. Riktigt trevligt! En liten sexveckor gammal bebis var med också! Gudars så söt och liten!

Vi har gått Novemberljusen...äntligen! Hihi! Dagen innan de skulle släcka ner det gav vi oss ut. Bättre sent än aldrig. Jag och David har aldrig gått på promenad tillsammans förut, faktiskt! Inte riktigt vår grej. Men nu fick vi verkligen mersmak för det var utmysigt! Och det var verkligen fint med allt ljus!

Jag har lagt ett av mina Wagij-pussel. Har även köpt en pusselmatta, ett mycket bra köp! Blev klar med pusslet idag, så nu har jag bara ett kvar att lägga, hehe. Det är verkligen beroendeframkallande med pussel.

Jag har läst ut "Fladdermusmannen" av Jo Nesbö...äntligen! Det har verkligen tagit tid. Inte för den var dålig, för det var den verkligen inte! Men emellanåt har jag fastnat i att lösa korsord eller som nu, pussel, istället för att läsa. Men som sagt, en riktigt bra bok som jag rekommenderar till deckarnördar. Och även om man vill läsa böcker som man lär sig lite av på köpet. Den här boken utspelade sig i Australien och man lärde sig en himla massa om aboriginer bland annat. Jag har beställt hans andra bok på nätet...så det blir läsa av.

Nu läser jag "Silverfisken". Världens otäckaste och äckligaste bok. En sann berättelse om en flicka som sexutnyttjades av sin far under hela sin uppväxt. Hon skriver det på ett lyriskt sätt, väldigt rakt på sak, så man blir riktigt jävla illamående när man läser det. Men jag har gett mig fan att ta mig igenom boken. Det är ju inte hälften så jobbigt för mig att läsa om det än vad det är för dom som verkligen lever i den där mardrömmen. Så jag ska försöka klara det.

Jag kan inte sluta tänka på "Tusenbröder". Vi har sett alla tre säsonger nu, och jösses vilken bra serie! Helt suverän! Man blir så jäkla engagerad när man ser den. Man bara vill skrika åt dom vad dom ska göra...och inte göra. Se den, lova mig det!

Jag har bestämt mig att jag bara inte får beställa kläder från H&M-katalogen för hur många tusen som helst...det brukar kunna dra iväg när det gäller mig. Vi får se vad det slutar på. Dessutom har jag hittat en superfin bikini i La Redoutes katalog. Suck för kataloger alltså...

Jag sover på tok för länge om morgnarna. 10-11 ungefär. Man blir så jäkla seg resten av dagen, men usch vad jobbigt det är att ta sig upp ur sängen tidigare än så...



Veckans trallåt: "If I were a boy" med Beyonce
Vi skrålar som fan här (hittade inget klipp med själva videon)