And I ain't seen the sunshine since I don't know when

Måndagen den 23 februari 2009

I fredags fick jag träffa Harre. Vi har inte träffats sen jul så det var riktigt roligt. Hon, jag och hennes föräldrar och bror gick på en konsert med P Floyd. Ett tributeband från Dalarna som spelar Pink Floyd- låtar. Det var bra, jag trodde att jag skulle ha svårare för att det var så mycket instrumentalt än vad jag hade. Men jag tror att P Floyd är bättre än Pink Floyd i min smak, faktiskt.

I april ska jag se ännu ett tributeband. Men då är det ett tributeband från Liverpool som heter Mersey Beat som kommer. Ja, då blir det Beatleslåtar av hela slanten. Jag ska gå med pappa. Han och jag lär sitta och skråla hela kvällen. Det ska verkligen bli hur kul som helst!

I lördags begav jag mig till landet och möttes av min systerson som med huvudet på sned hälsade med frasen "Leka bilar?". Sedan blev det att leka med bilar hela helgen! Men vi gjorde mer än så. Det allra mysigaste var när han skulle sova middag. Han och jag bäddade ner oss i hans säng och så läste vi tre sagor. Han låg riktigt tyst och lugnt och andades så gulligt medan han lyssnade på mig. Ibland låg han och tittade på mig istället för på boken, hihi. Efter att de tre småböckerna var utlästa sa jag godnatt och efter några sekunder hade han somnat. Gudars vad mysigt det var!

Han var väldigt kramig den här gången. Jag vet inte hur många gosiga kramar jag fick. Och dessutom fick jag ihop en himla massa steg på min stegräknare den här helgen. Undrar hur många steg han får ihop en vanlig dag! Mycket mer än vad jag får, det är en sak som är säkert!

Igår var det dock raka vägen hem till min älskade! Känns alltid lika konstigt att vara ifrån varandra en hel natt. David kunde nämligen inte följa med ut på landet eftersom han jobbade. Men vi hade en riktigt mysig söndagskväll med bajsmat (hamburgare från Stångebro Gatukök) och Oz- tittande. Jag beordar er att kolla upp den serien!!

Imorgon är det jag som går upp klockan sju och beger mig ut på Bokrea! Har gjort en inköpslista, och har insett att det är allra bäst och billigast på Bokmedia och Bohandeln. Inte alls partisk där inte. Så gött att utöka bokhyllans innehåll!! Älskar rean! Dock blir det tyvärr inte mycket läsande nu när man pluggar. Men om två veckor har jag tenta och om den känns bra så ska jag belöna mig själv med att läsa vad jag vill! Och i sommar blir det nog en himla massa läsande för att ta igen allt jag inte kan läsa när jag pluggar.

Frågan är om tentan kommer kännas bra...det ryktas att det inte är jätteovanligt att man kuggar på den här kursens tenta när man ska göra det första gången. Och alla säger att "det är inte hela världen för det finns alltid chans att göra omtenta". Men även om jag inte vill så skulle jag känna mig så misslyckad om det första jag gör är att kugga. Jaja, jag får förbereda mig så bra jag kan, sen går det som det går.

By the way. I nästa kurs kommer jag att få se en avliden människa, en obduktion på video och så kommer jag få dissekera någonting...antagligen ett hjärta eller lunga eller något sådant. Dessutom kommer jag lära mig hur man bädda sängar på sjukhus, hur man förflyttar och matar patienter och hur man ska sköta sin handhygien. Och mycket mera.



Veckans cover: "Folsom Prison Blues" med Everlast
En version av Johnny Cashs låt. Jag och David tänker på Oz när vi hör den här.



Jag lär mig!

Måndagen den 16 februari 2009

Eftersom det var mer än en månad sedan jag jobbade i Bokhandeln så har jag inte märkt av att bokrean närmar sig...tills för några dagar sedan. Då insåg jag att det är ju jättesnart! Och jag som har haft inköpslistan klar sedan flera månader fick värsta bokabstinensen på en gång! Nu har jag samlat ihop en massa reakataloger och drömt lite. På nätet har jag redan beställt typ sju böcker eller nått. Men sedan ska det inhandlas en himla massa den 24:e. Jag funderar på att gå på natten. Gjorde det några gånger på högstadiet. Det är himla mysigt faktiskt! Men frågan är om plugghjärnan orkar. Häromnatten drömde jag till och med om rean, men tyvärr var det en besvikelse för det fanns inga bra böcker! Nightmare!

Visste ni att ända in på åttiotalet trodde man att spädbarn inte kunde känna smärta? Så man utförde en himla massa ingrepp utan något som helst smärtstillande! Och nu inser man att det man då trodde var vetenskap bara var blaj, och för det har ett stort antal spädbarn fått lida. Och tänk om det är en massa vi tror att vi vet nu, men som egentligen är falskt?

Jag hade faktiskt glömt bort att man lär sig en himla massa av att gå i skolan! Det tänkte jag inte på i grundskolan och i gymnasiet. Och visst har jag lärt mig en himla massa sedan studenten också, men jag hade glömt bort att man verkligen lär sig något varenda eviga dag i skolan! Man kanske värderar det högre nu, dels för att man är lite äldre och "klokare" (hihi) och dels för att nu läser man något som man verkligen är intresserad av och motiverad till!

I lördags tog jag och David en lång och mysig promenad runt Stångån. Vi var inte dom enda kan jag ju säga, för vädret inbjöd verkligen till promenadande! Solen sken och jag fick årets första vårkänslor (ÄLSKAR ATT KÄNNA VÅRKÄNSLOR!). Det var en riktigt bra start på alla hjärtans dag, och bättre blev det. Väl hemma åt vi sen lunch, tittade på Oz, jag pratade med systersonen på telefon (han visade Rory-filmen för mig via telefon...fattade inte så mycket men sött var det) och sedan begav vi oss till restaurangen De Klomp för kvällsmiddag. Det är en nyöppnad restaurang med holländskt tema. Det var trevligt. God mat och allting. Dock för det rätt stojigt och stimmigt eftersom deras "huvudattraktion" är baren med all deras öl. Och vi önskade lite bättre service. Mat och dryck fick man liksom gå till baren för att beställa. Men allt som allt var det ett trevligt besök, vi hade ju varandra! Jag åt lamm, love it!

Mina föräldrar är på Malta till på onsdag och vi hade lovat att åka ut till landet och titta till huset. När vi står utanför ytterdörren för att låsa upp hör vi något pipa. När vi har öppnat dörren inser vi att det är brandlarmet! Åtminstone jag hann bli riktigt uppstressad, men det visade sig att det var batteriet som var slut...ingen brand. Lättnad! Jag passade på att lägga in ett av tre band bestående av bröllopsfilm i datorn. Jag filmade ju alla tal och en annan kille använde min kamera med att filma vigseln så det blev tre timmars film allt som allt. En timme är inlagt i datorn nu i alla fall, resten tar jag i helgen.

Min stackars älskling har gått och blivit sjuk. Lungorna smärtar, han hostar och idag kändes han febrig. Men han gick och jobbade ändå, får se hur han mår när han kommer hem inatt.

På fredag kommer Harre till Linköping! Hon bjöd med mig att gå på konsert med henne och hennes familj. Ett tributeband som spelar Pink Floyd- låtar. Jag har inte så stor erfarenhet av Pink Floyd, eller snarare inte så bra erfarenhet. Men pappa älskar dom, och han och jag har ju nästan identisk musiksmak så det är möjligt att jag får en bättre uppfattning på fredag! Ska i alla fall bli underbart att träffa Harre!!!

Nä nu ska jag gå och lägga mig för imorgon bitti ska jag ta Campusbussen till Norrköping för att gå på föreläsning där! Efter det blir det tillbaks till Linköping för kommunikationsövning, vilket innebär att vi sitter i en grupp, blir filmade, utför lite problembearbetning och sedan ska vi få se filmen och ser då hur vi agerar i en grupp. Hemskt! Att se och höra sig själv alltså!



Veckans filmklipp: Down to the river to pray - The King's Singers
Detta klipp är dels bra för att de gör en riktigt vacker tolkning av denna fina sång, jag säger bara falsettstämman! Men dels så måste ni se hur han längst till höger (från oss sett) ser ut när han sjunger "Down" ca två minuter in i sången. Mr Bean-varning. Jag och David kan inte sluta skratta (vi är hemska, jag vet).



Bröllopsfeber

Måndagen den 9 februari 2009

Nu inkluderas inte alla mina systrar i "Systrarna Johansson". Nu har nämligen en utav oss ett annat efternamn! Och jag har fått en svåger!

Allt var så otroligt fint. För det första var det ju en himla tur med vädret. Nu skulle inte bröllopet hållas utomhus men jag åtekommer senare till varför det hade blivit lite annorlunda om det hade regnat. I alla fall, dessutom kom vi tidigare än planerat men kunde checka in ändå och fick därför god om tid att göra oss iordning på.

Bröllopet, middagen och övernattningen skedde allt på samma ställe, otroligt praktiskt. Näs Fabriker heter det och ligger någon mil utanför Allingsås. Näs Fabriker låter inte så vackert, men ooo så fint det är! Det ligger precis vid vattnet och det är helt nyrenoverat. Hotellet är väldigt speciellt för när de byggde det så gjorde dom inte två rum likadana. Så varenda rum är unikt. Och vilka rum sen! Hur lyxigt som helst kändes det.

Vi fick i alla fall våra rum, jag och David delade förstås, och så var det bara att börja göra iordning sig. Två timmar kvar tills vigseln. Jag satte igång med att locka håret men det är verkligen inte det enklaste så David fick rycka in och gjorde ett kanonjobb. Du är bäst älskling! Klänning på, skor på, halsband på, smink på och Vóila! Så här såg vi ut tillslut:



Sedan var det bara att ta presenten (vi gav dom knivar i bröllopspresent. David har ju kontakter i sin kockbransch!) och gå ner till vestibulen. Man började känna sig redigt nervös för syrrans skull nu.

Fem minuter kvar till vigseln och vi tar plats på en rätt stor glasveranda. Två killar sitter och spelar gitarr och piano i ett lugnt och stämningsfullt tempo. Med ens inser jag att näsdukar kan behövas, så min andra syster lånade ut lite. Nervositeten växte och växte. Syrran skulle verkligen gifta sig!

Vi var ungefär 50 personer som satt och väntade när vigselförrättaren säger att nu kan vi börja se ut från fönstret för snart kommer de promenerande. Och strax efter det ser jag min blivande svåger, följt av två tärnor och två bestmen. Han torkar sig ständigt i ögonen med en näsduk och när han kommer in i lokalen andas han tungt och tittar spänt ut ur fönstret.

Nu förstår ni kanske varför vädret var en viktig faktor i det hela. De kom alltså promenerande utifrån på en stig prydd med marschaller. I bakgrunden av alltihop ligger vattnet och ger en stor effekt på det hela.

Snart ser man något vitt röra sig där uppifrån och där kommer min kära äldsta syster, arm i arm med min pappa till tonerna av "För kärlekens skull" på piano. Här blir jag riktigt rörd. Pulsen är skyhög men min syster ser lugn ut. De kommer in och hon får ta av sig pälsen hon har haft över axlarna. Sedan ger pappa henne och hennes blivande make varsin kram och här var det närmaste tårar jag kunde komma. Det var bara så vackert när pappa lämnar över sin dotter till hennes käre man. Och han, min svåger, stod fortfarande och torkade tår efter tår efter tår.



Vigselförättaren var en äldre dam som sa riktigt kloka ord om äktenskap och om paret. Hon var själv lite rörd och snyftade till någon gång. Tre sånger spelades under vigseln också, av samma killar som spelat under parets ingång. "Öppna din dörr" (Tommy Nilsson), "För dig" (Lars Winnerbäck) och "Kärleken är evig" (Lena Philipsson). Den första och tredje låten hade jag ingen aning om att dom kunde göras så vackra.  Riktigt fin text och när det spelas så där lugnt och ljuvt så blir man så rörd. Och de passar så perfekt för min syster är ett riktigt schlagerfreak. Helst från åttiotalet ska det vara. Winnerbäcks låt, "För dig", är "deras" låt och den är ju genialisk rakt igenom.




Vigseln fortskred. De sa ja till varandra på med tindrande ögon, de placerade ringar på varandras fingrar och de undertecknade vigselbevisen. Efter allting lämnade de lokalen, och vi efter dem. Vi gäster fick champagne och minglade medan vi väntade på att det gifta paret skulle anlända igen. Och när det skedde blev det kramkalas och gratulationer. Kalaset hade två toastmasters som berättade om regler, menyn etc. Sedan fick bröllopsparet fotograferas i en himla massa konstalationer med familjemedlemmar och vänner.

Vi tog plats vid middagsbordet. Jag satt med min älskade, min syster (inte bruden utan den andra), hennes sambo samt två nära väninnor till bruden och deras män. En av dem studerade till sjuksköterska hon med så vi diskuterade det lite. Annars blev det mycket barnprat (vi var det enda paret vid det bordet som inte hade barn) och matdiskussioner.

Min uppgift under middagen var att filma alla tal. Min kära pappa höll öppningstalet och kameran var riktigt skakig ska ni veta. Här blev jag också riktigt rörd. Han sa mycket fina ord!

Som tredje talare ställde jag och syrran oss upp och talade till vår storasyster. Vi hade ordnat ett bildspel som rullade under talet, med foton på henne och på oss alla tre under barndomen. Jag var inte så nervös som jag trodde att jag skulle vara, men pirrigt var det ju! Det gick bra. Jag kunde väl ha pratat lite saktare, men jag lyckades hålla mig ifrån stakningar, stamningar och hostningar i alla fall. Jag är nöjd. Och vår syster blev också jätteglad och gav oss varsin bamsekram efteråt.

En himla massa tal blev det, mest från kompisar på brudgummens sida. Men alla var riktigt bra talare så det blev aldrig tråkigt. Man kunde hålla fokus hela tiden. Och jag filmade ju också, som sagt, (fast David bytte av mig ibland).

Och middagen. Gudars vad god den var, och vinerna med! Här kommer menyn:

Förrätt: Sallad på havskräfta och pilgrimsmussla med blomkålscreme och äpplegelé samt örtskott


Huvudrätt: Kalvytterfilé med ostronskivling, haricotvertes och morot samt rödvinssky och potatisterrin med jordärtskocka


Efterrätt: Chokladbrûlée med blodapelsinband och sorbet på citrusfrukter





Ser det inte delicious ut, så säg?

Efter middagen följde en redovisning av svensexan och möhippan i form av bilder. Riktigt roligt. Sedan blev det tårtätning följt av vals. Valsen började med "Drömmen om Elin" och de dansade så vackert så vackert. Men plötsligt börjar låten hacka och vi samt brudparet ser alla förvånade ut. Men så spelar dom "Crazy in love" med Beyonce helt plötsligt och brudgummen slänger av sig kavajen och de utför en riktigt rolig och genomarbetad dans. I stil med den här dansen från den populära youtubevideon men med andra steg:



Alla fick sig ett gott skratt. Sedan rusade alla in på dansgolvet och så fortskred kvällen. Med schlagers, allsång och dans, dans och dans. Jag och min älskling dansade inte förutom under en tryckare. Då bjöd han upp och min mamma sa att vi såg så kära ut att man kan tro att vi är nästa brudpar! Vi får väl se, hihi.

Framåt halv två drog vi oss tillbaka och brudparet gjorde detsamma kort därefter tydligen.

Vid frukosten igår var de uppe först av alla så vi kunde sitta och äta med dem i lugn och ro. De var rätt omtumlade och kunde inte riktigt förstå att de var man och hustru nu. Men lyckliga var dem! Oerhört lyckliga!

Så det var en riktigt vacker och minnesvärd dag. Allt gick precis i de planer som dom ville ha så det var verkligen en perfekt bröllopsdag! Den kommer jag aldrig glömma.



Söndagar är skräpmatsdagar i den här lilla familjen så det blev hamburgar från Stångebro Gatukök på kvällen, samt "Yrrol" och "Oz". Vi var rätt trötta efter resorna och allt.

Idag har jag minsann gått en timmes promenad i solskenet! Så stegmätaren som jag går runt med visar på 10000 steg nu, och då är inte dagen över på långa vägar. Det går ju bra det här! Jag var i skolan till elva. Dom tiderna är dom skönaste, när man börjar tidigt och därför slutar tidigt. Även om jag inte är någon morgonmänniska och hatar att gå upp när det är mörkt ute så är det skönt att ha det gjort. Istället för att börja halv två och komma hem vid halv fem för då kan man inte planera in så mycket annat än plugg innan dess heller.

På lördag är det alla hjärtans dag och jag och min älsking ska besöka det rätt så nyöppnade "De Klomp". De är holländskt inspirerade där. Riktigt mysigt ska det bli.



Veckans trall: "Womanizer" Britney Spears



Schlagerfreak

Tisdagen den 3 februari 2009

Ooo så flummigt allt i skolan känns nu. Fattar inte mycket men det ger sig väl. Onsdagar är föreläsningsdagar, så imorgon kan jag i alla fall ta det rätt lugnt. Bara sitta och lyssna. Annars är det gruppmöten och arbeten. Men jag trivs väldigt bra med människorna i alla fall!

Går runt med stegmätare för att jag ska skaffa mig mera motion i ett förbättringsarbete som jag håller på mig. Igår motionerade jag ingenting, mätte bara en vanlig dag, och fick ihop typ 5000 steg (liiiiite). Idag gick jag och David typ en tjugominuterspromenad och bara efter den hade jag gått fler steg än på hela dagen igår! Så nu är jag uppe i nästan 12000 steg! Där ser man!

Är toknervös inför bröllopet på lördag. Talet kommer ju inte bli långt men ändå...att prata inför typ 50 pers som man inte känner. Hemskt! Och så ska jag filma under middagen med. Alla talen ska jag filma, David får filma när jag och syrran pratar.

Kan ni fatta att Melodifestivalen drar igång på lördag! Japp, nu drar cirkusen igång och jag älskart! Är verkligen ett melodifestivalsfreak. Har inte alltid varit sådan faktiskt, det växer sig liksom större med åren. Men jag tycker verkligen om att vara en riktigt helyllesvensk som blir helt till sig och laddar upp med chips, popcorn och tidning där låtarnas turodning finns i sex lördagar på raken! Jag ska nog bli en såndär schlagernörd som kan varenda text som spelats i Melodifestivalen genom åren! Japp, dags o börja plugga på en gång!



Veckans komiker: Thomas Järvheden
Hans fina CP-låt, fast här blandar han in lite andra artister i slutet.




Yayy storhandling!

Söndagen den 1 februari 2009

Plugget börjar komma igång på allvar nu. Mer och mer uppgifter, arbeten och så får man ju inte glömma tentan i mars! Jag trodde inte det skulle vara så himla mycket på samma gång, men eftersom det var så länge sen jag pluggade så tycker jag det är rätt roligt faktiskt! Än så länge *Peppar, peppar, ta i trä!*

Utöver plugget så ordnade faddrarna en finsittning i fredags på Nationernas Hus. Vi var riktigt finklädda och blev bjudna på god mat och en himla massa gyckel och skålar. Förutom att det var bordsplacering, så man hamnade inte med dom man egentligen ville sitta med, så var det rätt kul. Synd bara att läkargycklet inte kom! Dom är ju bäst!

Igår gick jag, David och min svärmor på stan. David köpte en riktigt fin kavaj, skjorta och slips som han ska ha på min systers bröllop på lördag. Riktigt, riktigt fin! Så snygg pojkvän jag har! Måste bara få säga det! Dessutom var jag inne på Bokmedia och hälsade på chefen...klargjorde att dom kan ringa mej om dom behöver mej, hehe. I övrigt köpte vi en växt till köket, en dvd med Tomas Järvheden och en halkmatta till badkaret (pensionärsvarning jag vet men både jag och David har druttat omkull och det är så jääävla otäckt och smärtsamt ska ni veta!)

Efter vår shoppingrunda var det meningen att vi skulle åka ut till mina föräldrar och bland annat prova min klänning till bröllopet, men mamma kände sig sjuk så vi fick en hemmakväll istället. Inte helt fel det heller! Vi fick den oslagbara idén att ha Tacokväll och bestämde att vi lika gärna kunde ta bilen till Maxi och göra en riktig storhandling. Så så blev det!

Vi hör till dom få som tycker det här med storhandling är rätt kul! Om man är motiverad alltså. Göra listor, jämföra priser så man får det allra billigaste och nu har vi dessutom ett Ica-kort! Gudars vad gamla vi är...En rejäl handling blir det och det är så skönt att ha frysen påfylld!

Efteråt stötte jag på Maria som också skulle ta en vända på Maxi. Kul att träffa dej tjejen! Men jag tycker verkligen synd om er som bara har en dator på jobbet. Fy fan, det måste verkligen suga!! Tur att det inte kommer vara så under rean *Peppar, peppar, ta i trä!*.

I alla fall så blev det Tacos igår kväll, tillsammans med både "Oz" och Tomas Järvhedens dvd "Seriöst roligt" som verkligen var suverän.

Idag hade vi tänkt åka till Davids mamma men den utflykten blev också inställd för hon var bortbjuden. Så det blev hemmadag idag med, men vi har haft en hel del i görningen. Jag har pluggat lite medans David har rensat ur en massa garderober, skåp och lådor (Du är BÄST!). Sen duschade jag i typ två timmar (inte riktigt men...) medan David tog all disk (jag har inte förmågan att ta snabbduschar!) och sen har vi sett "Oz", hihi. Ikväll blir det fläskkarré med pommes *Mums!* och "Oz" (vad trodde ni?) plus "Nip/Tuck", för det har ni väl inte missat att det har börjat igen??

Med andra ord har jag haft en latdag medan Dawwa har varit hur duktig som helst! Bästa sambon!

Ja jag har inte så mycket mer intressant att tillägga, men nu blev det i alla fall en uppdatering, Maria!! Hihihi!



Veckans film: "Basketball Diaries"
Under det här klippet börjar till och med jag nästan gråta. Moderns knarkande son kommer för att tigga pengar. Don't do drugs!