Tentaångesten tar fart

Onsdagen den 28 april 2010


Nä nu kände jag att det verkligen är dags för ett blogginlägg, trots stora behov av tentaplugg.

Japp, på fredag kommer den stora terminstentan. Jag har som vanligt gjort ett pluggschema och jag har pluggat på bra så jag har legat före i schemat nästan hela tiden. Hela denna vecka har jag kunnat ägna mig åt repetition vilket har känts väldigt bra. Dock är det alltid lika svårt att veta om man verkligen kan det man läser, men det återstår att se på fredag.

Jag ringde landstinget häromdagen eftersom jag har blivit nervös av att inte veta något om eventuella sommarjobb. Hon som hade hand om sommarvikariat på US sa att väldigt, väldigt många undersköterskor har sökt sommarjobb i år så om jag inte har hört något från någon avdelning bör jag titta efter andra jobb. Skönt att äntligen höra vad man ska ställa sig in på, men ett tidigare besked hade ju varit väldigt skönt. Jag ringde nämligen Bokhandeln direkt efteråt och dom hade tydligen räknat med att jag skulle ha sommarjobb på sjukhuset så dom kunde inte ge något besked om jag kan få sommarjobb där heller. Dom kommer att återkomma om besked, så det blir ännu mer nervositet ett tag...Jag börjar ställa mig in på en ledig sommar, och det är ju långt ifrån fy skam men fattigt så in i...jaja, vi får se!

I söndags åkte jag, David, mamma och pappa till Västervik eftersom vi alla var otroligt Jack- och Norasjuka. Jag höll lilltjejen, som har blivit riktigt stor, och bytte blöjor på henne. När hon sedan kom till Davids famn fyrade hon av ett stort leende sedan sov hon i hans famn i säkert två timmar eller något, medan Jack agerade affärsman i en leksaksaffär där man inte bara fick med sig leksaker hem utan man fick även tillbaka pengarna man betalade med. Jag fick dessutom äran att få en puss på munnen av honom. Den lever jag på, hihihi!

I lördags spelade Davids brors band akustiskt på Skivlagret. Riktigt bra är dom, som alltid! Efteråt spelade jag, David och hans bröder med respektive bowling. Jag är väl inte en hejare på den sporten, men några strikes blev det allt!

För en vecka sedan, i onsdags, klättrade vi klättervägg för andra gången i våra liv och ikväll är det dags igen. Vi funderar faktiskt på att skaffa grönt kort i klättring så blir vi inte så beroende av att ha med en instruktör varje gång, utan då kan vi dra iväg bara vi och dessutom ta med oss andra nybörjare och låta dom uppleva kicken.

På fredag är det ju faktiskt valborgsmässoafton, vilket jag har glömt bort lite i och med att jag har tenta samma dag och prioriterat det. Jag och David planerar i alla fall att äta gott och sedan gå och se någon eld, antagligen i Tannefors. Sedan får vi se om vi hälsa på Davids lillebror som ska ha fest.

Vi köpte förresten nya balkongmöbler i helgen. Vi har nämligen bestämt att satsa mer på vår balkong i år, eftersom den faktiskt är riktigt fin och stor. Vore najs att utnyttja den mer! Och det har vi redan gjort. De morgnarna som har varit soliga har vi suttit och ätit frukost i våra nya möbler och njutit av fågelkvittret och av att titta på folk som spatserar på gatan nedanför.






Veckans låt: "Fembot" - Robyn
Hänger inte med alls i texten, ändå kan jag inte sluta tralla! Vill se henne live, har hört att hon ska vara en oustanding liveartist!



Vill möblera om balkongen

Måndagen den 12 april 2010


I fredags var jag modell för en dag tillsammans med min pojkvän och hans lillebror med flickvän. Vi blev sminkade av make-up-artister (vi tjejer i alla fall, killarna vågade inte mer än lite puder ;P) och blev fotade både enskilt och tillsammans. Hur fina bilder som helst. Speciellt roligt att få några fina foton på mig och David tillsammans. Inramningsobjekt!Riktigt roligt var det att vara framför kameran! Mycket roligare än vad jag var beredd på!

Dock var fotona väldigt, väldigt dyra. Dom var rätt snikna om man säger så. Men jag och David unnade oss totalt tolv bilder. Här kommer några av dom:


 

 




Annars innehöll helgen besök hos föräldrarna där vi bytte däck på vår bil och hjälpte mamma och pappa att köpa TV. Vi ska dit ikväll med och hjälpa till att installera den nya 50-tummaren och även byta däck på svärmors bil.

Vi såg även "New moon" i helgen. Bättre sent än aldrig. Jag vet inte vad jag tyckte...Jag har ju mitt eviga problem med Jacob som spökar. Inte skådespelaren som spelar Jacob alltså, han var jättebra, men jag hatar att det inte bara kan få vara klassisk kärlek som bara involverar Bella och Edward. Jacob är bara sååååå ivägen! Och jag verkar vara den enda i världen som inte älskar Jacob. Men så visste jag i och för sig att jag skulle känna eftersom jag kände samma sak med boken. Men boken älskade jag. Filmen...vette fan. Bra är den ju definitivt och de filmer som kommer ska absolut ses dom med!

Tentaplugget tar över mer och mer. Tentan är 30 april så det är ju ett tag kvar men det gäller att vara tidigt ute så det inte blir sådant jäkla stress- och hetsplugg i slutet. Känns bra!

Solen gör mig så lycklig att jag kommer spricka när som helst. Det här är den bästa tiden under hela året! Nystart! Allt är ljusare! Alla är gladare! Allt är roligare! Gaaaaaaahhh vad härligt det är! Det enda bekymmer jag har är läget på vår balkong. Solen ligger bara på på morgonen och försvinner framåt 10, så man får liksom ingen chans att sitta och sola efter skolan eller njuta av en middag i kvällssolen. Om vi skulle flytta skulle mycket bero på att vår balkong har ett jävligt dåligt läge. Det är jobbigare än vad vi först trodde att det skulle vara. Men men, då får vi ju en orsak att ta oss ut till t.ex. Stångån och sola på någon gräsplätt där istället! Inte helt pjåkigt det heller!

Vi har kollat klart på fjärde säsongen av "Six feet under" och nu tänkte vi ta en liten paus i den serien så att vi kan hinna kapp i alla andra serier. Vi har "Rome", "Greys anatomy", "House" och snart "Glee" som väntar så vi har nog att göra ändå.

Nä, tillbaks till tentaplugget. Njursvikt står på schemat!




Veckans roliga: Timo Räisänen och Måns Jälevik gjorde lite roliga framträdanden i "Så ska det låta" för några veckor sedan.



Jädra skit

Torsdagen den 8 april 2010


Några få timmar efter inlägget igår började jag må illa och gick och lade mig en stund. Sov någon timme, David kom hem och var gullig att ta tvätten, sov någon timme till, gick upp...Spydde! Fan, den där jävla magsjukan är tillbaka. Denna gång något snällare i och för sig, men det är ett jäkla skit. Speciellt med tanke på att jag var magsjuk för bara några veckor sedan, och dessutom lyckats klämma in en förkylning där emellan. Kan jag inte bara få vara frisk??

Mår lite bättre idag i alla fall. Magen har kommit igång lite. Hängig är man ju men det funkar!



Tallin

Onsdagen den 7 april 2010


Tallin var helt underbart!! Hur härligt som helst att åka båt (har aldrig gjort det så långt), världens finaste hotell, ursköna spabehandlingar, god mat, trevlig shopping och fina karaokeupplevelser på båten hem. I spabehandling fick jag först en kroppspeeling i Vichyregn, alltså en mängd duschstrålar över kroppen med strilande, varmt vatten medan en kvinna peelade hela kroppen. URSKÖNT! Efter det gav samma kvinna mig en kroppsmassage under en timme. Verkligen hur avslappnande som helst! Just den kombinationen av behandlingar var kanon!

Och gissa vem som var fullast på båten hem? Dan Ekborg! Över lag var det 50-60åringarna som var värst med spriten. Dom vinglade omkring, både män och kvinnor, och sluddrade och höll på. Men Dan var värst. Han höll på att ramla ett antal gånger och satt och kladda på en 20-25-årig flickvän. Rätt obehagligt men även intressant att se hur verkligheten ser ut.

Jag och David lever verkligen på vår fina resa. Det var bara så himla skönt att komma bort från allt vad jobb och skola heter och bara tänka på varandra!! Underbart!!

Igår var jag hos frisören. Så långt som mitt hår var innan har jag nog aldrig haft förut. Men nu är det kort och mörkt igen! Vad tycks?


Före:



Efter:



Börjar bli nojig för det här med sommarjobb nu. Har sökt undersköterskejobb men kommer inte att få veta nått förrän från mitten av april. Man vill ju veta nu så att man, ifall det inte blir nått inom vården, kan fråga Bokhandeln någorlunda snart! Jag drömde häromnatten att jag skulle jobba på Bokhandeln men att den helt plötsligt hade blivit en kombination av en bokhandel och en sjukhusavdelning, hahaha! Det skulle ju vara det perfekta jobbet, att både sälja böcker och ha några patienter! Saknar er på Bokhandeln ska ni veta!!

Samtidigt vill ja vara i alla fall lite ledig i sommar. Förra sommaren kändes det som jag jobbade hela tiden. Jag var visserligen både i Italien och i Norge men det kändes som man aldrig bara kunde ta en sväng till något bad och bara vara ledig på något sätt. Hade i och för sig en stor omtenta förra sommaren som jag var tvungen att plugga till vilket säkert bidrog till att jag inte riktigt kunde slappna av. Förhoppningsvis slipper jag denna gång, men det vet man ju aldrig.

Klarade i alla fall läkemedelstentan! Den som man var tvungen att ha alla rätt på. Känns riktigt bra!

Nä om man skulle ta och plugga lite innan tvättiden sätter igång klockan tre.




Veckans låt: "I'm not leaving now" - Hoffmaestro & Chraa