Praktikant

Måndagen den 23 november 2009


Jag är ute på praktik nu. Håller till på Barnmottagningen i Motala om dagarna och jag trivs verkligen jättebra. Dels får man ju träffa en himla massa barn, och det älskar ju jag, och dessutom får jag ju lära mig hur mycket som helst varenda dag.

I fredags fick jag till exempel sticka någon för första gången! Mycket spännande var det. Det var en sjuksköterska som lät mig ge henne en P-spruta. Det gick riktigt bra, hon sa åt mig att behålla den tekniken för hon kände knappt någonting.

Fredagen var överhuvudtaget den hittills mest givande dagen eftersom jag fick gå tillsammans med en av de proffsigaste sjuksköterskorna jag har träffat hittills. På en gång var det en sån där Wow-effekt och jag tänkte genast tanken "En sån sjuksköterska vill jag bli!". Så hon är min idol nu. Hennes engagemang och omtänksamhet imponerade på mig. Hon kämpar verkligen för barnen hon träffar! Så i fredags var jag på strålande humör!

Annars har jag fått blåsa en himla massa såpbubblor för att distrahera barnen från blodprov och andra smärtsamma procedurer. Jag har fått öva på lite EKG och blodtryck m.m. men eftersom det är just barn det handlar om så är det ju lite speciellt så då blir det mest observering, vilket också är väldigt givande! Har till exempel fått träffa en kille med en subcutan venport, som är som en platta inopererad i en ven som man ger injektioner genom...svårt att förklara, men det var riktigt intressant i alla fall. Har även fått vara med på en BB-undersökning och sett nyblivna föräldrars oro och noja över allt, fastän barnet var 100 % friskt. Allt är så himla givande och intressant så jag är helt slut om kvällarna.

Med jämna mellanrum så kommer det ju även tonåringar till mottagningen så förhoppningsvis får jag öva på att sticka på dom...om dom går med på det såklart. Annars är vi ju i vaccinationstider så jag lär nog få min beskärda del jag med! Hihi!

Fredagen fortsatte hålla mitt bra humör uppe när jag kom hem. Min sambo kom hem med tre stora, röda rosor. Vi firade nämligen tre år i fredags! Han är så fin! Sedan begav vi oss till Butterfly och åt en fantastiskt god middag med rödvin och chittchatt! Jag älskar dej, David, det vet du!

På lördagen agerade vi flyttkarlar åt Davids pappa som flyttar ihop med sin flickvän. David var snäll och gav mig sovmorgon (jag går ju upp runt kl. 5.00 numera annars) men sen var det bara att hugga in på kartongerna. Vi var rätt många så det gick jättefort ändå. Jag och David stannade dock kvar på kvällen och hjälpte till att flytta grejer inom själva lägenheten också. Och vilken lägenhet sen! Hur fin och stor som helst! Jag kunde lätt gå vilse i den, haha! Där kommer dom att trivas!

Igår var en lugn dag. Vi hälsade på Davids mamma en stund på fika, sen begav vi oss til ÖoB och Netonnet. Netonnet var som en labyrint med slingriga gångar överallt. Och det fanns mycket lockande grejer!

Jag klarade för övrigt den praktiska tentan som jag hade i måndags! Så skönt att inte har några resttentor...än så länge *Peppar peppar ta i trä*!

Jag satte upp alla adventsljusstakar igår. Det gick bara inte att hålla sig längre, jag suktade alldeles för mycket efter ljus. Sen ringde mamma och sa att hon också hade satt upp dom, så det ligger väl i generna att vara tidigare än alla andra. Idag har David dessutom satt upp en ljusslinga på balkongen, hur vackert som helst! Ljus i mörkret är the shit!

Nä nu ska jag mysa i soffan till "Ullared"



Veckans låt: "Always"
Det var Idol-Erik som fick mej att vilja lyssna om och om igen på denna gamla ballad!



Veckans...

Som vanligt är den här bloggen CP så "Veckans" får även denna gång ett eget inlägg...........*Sur*



Veckans sätter-sig-på-hjärnan-låt: "Whatcha Say" - Jason Derulo



Glasögonorm

Lördagen den 14 november 2009

 

I torsdags på basgruppsmötet i skolan fick vi alla en gigantisk skrattattack. Vi pratade om tonåringar, pubertet och menscyklar och någon trodde att ordet menscykel uttalas som en sådan man cyklar på, fast uttalningen egentligen menar att det är en cyklisk process. I alla fall så var det någon som drog något halvdant skämt "I trettonårspresent fick jag en menscykel av min mamma" och tillsammans med trötthet och ingen motivation så vek vi oss av skratt, inklusive läraren. Jag grät floder. Himla härligt när man bara kan skratta av sig!

Apropå ingen motivation så har jag nog aldrig förut blivit så påverkad av novembers gråa rusk. Jag har verkligen ingen disciplin på mig själv längre, känns det som! Motivationen är som bortblåst. Men men, vi får väl hoppas att tentan på måndag går vägen i alla fall...

Idag var jag i alla fall på skolan och övade på alla praktiska moment. Idag blev jag dock bara sur på att alla var så flamsiga. Jag var inte den enda som kände så, så vi ska ta nya tag imorgon och öva igen. Får hoppas det går vägen!

Igår blev det Idol. Första gången jag har fått rysningar av Rezas sång, även om jag håller med om att engelskan inte var perfekt. Men känslan var där, och det är det som räknas tycker jag! Sedan blev det även lite "Starsky and Hutch". Rolig film.

Idag jobbar älsklingen heldag. Själv ska jag se Körslaget. Tror faktiskt att jag hejar på Ola. Eller inte på Ola men på Olas kör. Tycker det är häftigt med manskörer.

Just det, kan ju även berätta att jag har varit hos optikern för synundersökning. Jag har nämligen upptäckt att min syn har försämrats mer och mer. Jag märker det mest när jag sitter på föreläsningar och inte ser vad föreläsaren skriver på tavlan eller visar på Power Point, även om jag sitter långt fram. Och optikern konstaterade mycket riktigt att jag är närsynt. Så nu blir det att skaffa glasögon. Hon sa dock att jag bara ska använda glasögonen i de situtationer som jag känner att jag behöver det. När det fungerar utan så ska jag inte ha några glasögon för annars ansträngs bara ögonen ännu mer. Så det är skönt att inte behöva ha dom hela tiden, men ändå.
Och att välja bågar är ett jäkla jobb, bara det. Har ingen aning om vad jag vill ha eller vad jag passar i. Jag är ju så himla ovan i att se mig själv med glasögon så jag vill ju bara skratta! Nu har jag i alla fall fått låna hem fyra bågar och på måndag ska jag byta ut några och låna hem några nya tänkte jag. Så får David vara smakråd, och han är ett perfekt sådant eftersom jag tydligen är fin i allt, hihihi. Söt!

Något tips på vad man kan köpa till en pappa, som anser sig ha allt redan, i födelsedagspresent?


Veckans...

Bloggen krånglar så "Veckans" får ett eget inlägg...

Veckans förfäran: Beyonces "riktiga röst"
Om detta är sant så är det ju verkligen inte bra! Och det låter ju synnerligen som hennes vibraton!



Spahelg

Måndagen den 9 november 2009

Jag fick en chock när jag såg att 20 oktober var senaste datumet i min blogg. Tusen år sen! Och nu ska jag alltså sammanfatta tiden sedan dess? Det blir svårt, men samtidigt har den största delen av tiden gått åt plugg. Vi är uppe i tonåren i läsandet om barn nu. Riktigt intressant.

Men i helgen blev det allt annat än pluggstress. I helgen begav sig nämligen jag, min syster och mina föräldrar till Göteborg där min äldsta syster bor. Förra året fick vi tjejer i juklapp av min Göteborgssyster att gå på spa, och den här helgen blev det äntligen av.

Jag har aldrig gått på spa förut och jag tror inte det finns så mycket bättre spa:n än det vi besökte. Jättevackert var det och jösses vad skönt det var. Vi valde att följa ett "program" som innebar att man går från varma till kalla stationer hela tiden. Alltså badar bastu först, sedan duschar i iskallt vatten för att sedan ta ett bad i en varm källa och sedan bada i en iskälla osv. Otroligt skönt och uppfriskande! Man kom verkligen ner till varv och påväg därifrån var jag riktigt sömnig. Men jag fick verkligen mersmak för spabesök så jag tänkte allt dra med mig David någon gång! Och åka dit med ett kompisgäng vore också klockrent!

Vi övernattade i Göteborg. Det blev en promenix, god mat och så spelade vi "När då då?", ett sällskapsspel som bygger på historiakunskaper, allmänvetande och en himla massa gissande. Riktigt roligt! Dessutom fick jag känna mitt systerbarn sparka där inne i magen. Så otroligt häftigt det är att känna det lilla pyret röra på sig!

Igår när jag kom hem till David beslutade vi oss för att gå på promenad. Vi valde dock att börja med att gå till Stora torget där våra Guldtjejer skulle tackas av stadens befolkning. Dom var riktigt rörda och det var roligt att vara med om ett guldfirande! Jag är verkligen lokalpatriot!

Sedan var väl tanken att ta den där promenaden men så gick vi förbi biografen. Jag har känt ett stort sug efter att se "This is it" om Michael Jacksons repetitioner inför konserterna som aldrig blev av. När vi stod där utanför biografen så sa vi "Okej, om filmen visas nu vid fyra, då ser vi den!". Och visst gjorde den det.

Så det blev en spontanbio och det gjorde vi förbannat rätt i för jävlar vilken stark film! Visst, det hände inte så mycket, men vilken otrolig respekt jag har för den mannen nu. Han var så otroligt professionell hela tiden, inga divafasoner alls och allt tålamod i världen. Så fort det var något han ville ändra så lade han alltid till "Jag säger det med kärlek, kom i håg det! Med kärlek! K-Ä-R-L-E-K". Och om någon gjorde något fel eller om de var tvungna att göra om något så sa han "Det är det vi har repetitioner till". Riktigt häftigt. Och fan vilken show det hade blivit. Känns så bittert att man aldrig kommer att få se det! Jag satt med tårar i ögonen hela filmen igenom. Vilka otroliga låtar!

Så det blev ingen promenad men en himla massa annat.

När vi kom hem såg vi ännu en film. Den sista Johan Falk- filmen "De fredlösa". Vi har sett alla sex filmer och ingen har gjort oss besvikna. Riktigt bra och spännande filmer!

Ikväll blir inte som andra kvällar för ikväll jobbar jag i Bokhandeln för första gången sedan i somras. Jag lär nog vara rätt yr med tanke på att jag måste lära om en del när det gäller vart saker och ting är och vad som finns, så stackars Maria lär nog få ett par frågor. Men riktigt roligt att jobba med Maria!! Och riktigt att jobba över huvudtaget och få ett avbrott från allt vad plugg heter och göra något helt annat! Jag ser verkligen fram emot julhandeln, har nämligen fått lite tider i december med!

Nästa vecka börjar med en tenta och sedan, på onsdagen, börjar min praktik som kommer pågå i tolv dagar! Riktigt nervöst men det kommer att bli kul att se hur det är på en barnmottagning!

Nä nu ska jag göra någon slags nytta till tonerna av Michael Jackson.