Långhelg

Söndagen den 31 januari 2010


Skolan rullar på. Det märks att man har kommit upp ett snäpp i utbildningen för det är mycket svårare att hitta information och så nu. (Jag går ju en PBL-utbildning där man får hitta det man ska lära sig själv, i princip, med guidning av handledare då). Men det är roligt att vara igång igen!

Både jag och David har haft långhelg tillsammans! Fredag, lördag och söndag helt lediga. Samtidigt! Är det inte otroligt? I fredags gjorde vi en egen panering av kyckling och åt det med potatiskroketter och dragonsås. Det var hur smarrigt som helst. Det åts till "På spåret" och "Skavlan".



 

Igår städade vi hela lägenheten, vilket verkligen behövdes! Vi tog en tur till ÖoB och Elgiganten och kom hem med bland annat en massa fotoramar och en jättefin ljusstake. På elgiganten kollade vi på TV-apparater till mamma och pappa då dom har bett oss hjälpa dom med det. Riktigt roligt är det faktiskt!

På kvällen åkte vi ut till Davids föredetta grannar som hängde med till Norge i somras för att fira Davids mamma. Vi kollade på Norgebilder och Norgefilmer. Trevligt!

Idag ska vi bjuda Davids lillebror med flickvän på Tomat- och paprikasoppa och pannkakor. Dessutom ska vi spela "Alias" och bara ha det trevligt! Nice!

Jag har lyxen att vara schemafri även imorgon, men plugg lär det bli ändå! Ska även passa på att läsa lite skönlitterärt, får inte glömma bort det ju!

Har beställt "Six feet under" säsong två då vi bara har ett avsnitt kvar av den första säsongen. Riktigt bra serie som man lätt fastnar i!

David är iväg och spelar badminton nu. Har passat på att plugga lite. Men nu ska jag nog gå och handla lite.




Veckans SNL-klipp: Jizz in my pants
Ännu ett roligt klipp från Saturday Night Live.



"Vi som aldrig sa hora"

Måndagen den 25 januari 2010


Nästa bok att bli läst var "Vi som aldrig sa hora" av Ronnie Sandahl. Den utspelar sig i Falköping och handlar om tre barndomsvänner som inte har setts på ett tag och som ska gå ut på krogen. Det är dock mycket dessa killar inte vet om varandra och kvällen slutar inte alls som de hade tänkt sig.

Jag läste ut boken på en kväll. Dels för att den inte är särskild lång och dels för att den var så fängslande. Man lär känna dessa personligheter på djupet och inser att ingen av dom mår särskilt bra. Mycket gripande bok och mycket gripande slut! Ronnie skriver hur fint som helst. Läs den!!!




Idag var första skoldagen i termin tre. Det verkar bli en lärorik och utvecklande termin. Speciellt under praktiken då vi kommer att få ta en hel del ansvar och ha egna patienter m.m. Det är tydligen vanligt att man innan termin tre känner sig helt ny och okunnig medan man efter termin tre känner sig som en riktig sjuksköterska, så det lär nog hända en del nu!

Är dock väldigt nervös inför just detta att verkligen känna hur det är att ha patienter, ha ankomstsamtal, planera vården etc. Känns svårt i dagsläget, men om andra klarar det ska väl jag klara det.

När jag började termin ett var vi ca 83 i klassen. Nu är vi 62. I slutet av förra terminen var vi väl 75 eller nått. Det var en spärromtenta för några veckor sedan (den omtentan som jag klarade i somras) som innebar att om man skulle kugga den så måste man ta studieuppehåll tills man har klarat den, sedan får man börja termin tre. Väldigt många som inte klarade denna tenta alltså. Tycker jätte jättesynd om dom såklart, men kan inte låta bli att känna lättnad över att jag inte har några omtentor framför mig!

Det är ofattbart skönt att David bara jobbar luncher numera. Vi ses så mycket! Och ska laga spännande mat och hitta på grejer. Helt underbart!

Nu ringer nog David snart efter sin träning. Ska möta upp honom då så ska vi handla mat tillsammans. Bara en sån grej är urmysigt ju! Hihi!



Veckans klipp: Rihanna och Shy Ronnie i Saturday Night Live
Riktigt roligt klipp från SNL! Följ bara länken!


http://www.chartattack.com/media/video/77546/the-lonely-island-featuring-rihanna-shy-ronnie


"Skynda att älska"

Lördagen den 23 januari 2010


Efter "Dödgrävarens dotter" satte jag mig genast med nästa bok, eftersom jag har lovat mig själv att läsa mycket under mitt lov. Nästa bok blev Alex Schulmans "Skynda att älska".

Boken är ett fadersporträtt. Alex pappa var väldigt gammal när han fick Alex, runt sextio skulle jag tro, och dog när Alex var runt 27. Alex höll inne alla sina känslor vid dödsfallet, och såg en triumf i att han inte hade gråtit. Men fem år senare besöker han torpet där han ägnade sin barndoms somrar i och minnena tar tag i Alex på ett så starkt sätt att han börjar gå till en terapeut. Terapeuten guidar Alex till att berätta om sin pappa och att sörja sin pappa.

Tidigare har jag tyckt väldigt illa om Alex Schulman. Jag har tyckt att han ägnat sig åt "mediamobbing" eller "vuxenmobbing" som jag inte har sett någon som helst mening i, och det gör jag fortfarande inte. Men i samband med att han blev pappa har han lugnat ner sig tycker jag, och har betett sig riktigt vettigt. Jag har tyckt mer och mer om honom. Insett att den där första Alex nog mest var en roll.

Nu hyser jag ännu mer respekt för honom. Den här boken tog tag i mig så pass att jag inte kunde sova inatt utan låg mest och tänkte på döden och meningen med livet. Stora tankar som till stor del skrämmer mig, men jag tycker om att en bok kan väcka sådana tankar.

Denna bok rekommenderas starkt! Jag tyckte oerhört mycket om den!



Igår tog jag bilen till Västervik för att besöka min syster och systerson. Vi lekte mest hela tiden. Var det inte kurragömma så var det tåg- och flygresor eller lego. Det finns ingen sötare treåring än min lille systerson alltså! Han är den bäste!

Idag jobbar David för första gången på De Klomp, vilket han kommer att göra varannan lördag framöver. Själv ska jag gå på stan och inhandla lite block m.m. inför skolstarten på måndag. Och så ska jag skriva ett CV inför sökande efter sommarjobb. Dessutom måste jag ju börja läsa nästa bok!

Men först blir det lunch!



Veckans låt: "Russian Roulette" - Rihanna



"Dödgrävarens dotter"

Lördagen den 23 januari 2010


Jag läste ut "Dödgrävarens dotter" av Joyce Carol Oates i torsdags. Den handlar om Rebecca som med sin tyskjudiska familj växer upp i USA under andra världskriget, med fördomar och utanförskap som vardag. Efter en stor familjetragedi gifter hon sig emd en självisk och misshandlande man, får barn och flyr efter år av lidande. Hon byter identitet och verkar glömma vem hon egentligen brukade vara.

Jag har länge varit nyfiken på Joyce Carol Oates och nu har jag verkligen fått mersmak. Den här boken var  jättebra. Mycket dramatik, tårar och chocker. Jag tycker om böcker där man inte alltid tycker att huvudpersonen agerar särskilt "normalt". Där man inte alltid står på huvudpersonens sida. Men så får man ju veta allt om huvudpersonens bakgrund så samtidigt förstår man ju att personen agerar märkligt i vissa situationer.

Boken bygger på Joyce Carol Oates farmors liv, men mycket är påhittat också. Man blir självklart genast nyfiken på vad som verkligen har hänt och vad som är fantasi för historien är verkligen...köttig, om man kan säga så.


Känslosam

Måndagen den 18 januari 2010


I lördags var vi kräftkalas och spelkväll hos Davids storebror. Mycket, mycket trevligt och gott! Vi spelade "Absolut överens" och "På spåret". Hur kul som helst!

Igår gick jag och David på bio och såg "Snabba Cash". Vi tycker båda om boken, men jag kanske inte är fullt lika fascinerad över den som min sambo. Jag har dessutom glömt en himla massa från boken för mitt bokminne är rätt kort tyvärr, så jag lyckades skilja mellan bok och film rätt bra. Det var kanske tack vare det som jag tyckte jättemycket om filmen. Dom lyckades skildra den där paniken som växer hos JW och ibland grät jag nästan. David tyckte dock inte lika bra om den, mest på grund av allt dom hade tagit bort från bokens handling och allt som de hade lagt till, men han tyckte i alla fall att den var helt OK.

Apropå det där med att jag nästan höll på att börja gråta...jag har blivit så himla känslosam på sistone. Jag bläddrade igenom boken jag läser nu och råkade läsa ett litet stycke som handlade om att huvudpersonen blev misshandlad av sin man och att hon själv tyckte att det var rätt åt henne, och genast fylldes ögonen med tårar! Igår såg vi "I en annan del av Köping" och vid ett tillfälle gav Micke en käpp till sin blinde vän och vännen blev så glad så de stod och kramades ett tag, och jag satt där och blev hur rörd som helst och fällde en tår eller två. Vad är det som händer med mig??

På kvällen igår såg vi även filmen "Baksmällan" hemma. Den var riktigt rolig. En hysterisk med kul film! Värd att se!

Ikväll har jag lagat grönsakssoppa och bakat bröd (av en färdig mjölmix). Riktigt avancerat för att vara mig och för att vara bara till mig. Soppan blev inte så lyckad...rätt smaklös tyvärr. Men brödet blev gott det!

Ikväll blir det Idrottsgalan och läsa, läsa, läsa!!




Veckans roligaste film: "Baksmällan"
Här kommer ett klipp där Mike Tyson dyker upp...



"Revolutionary Road"

Fredagen den 15 januari 2010


Nu har jag läst ut "Revolutionary Road" skriven av Richard Yates. Den handlar om ett gift par vid namn April och Frank Wheeler som bor i ett idylliskt bostadsområde med sina två barn. Men allt är inte så idylliskt som det kan verka. Det äkta paret spelar ett bra spel för att allt ska se perfekt ut till det yttre, men när ingen ser eller hör bråkar dom sig trötta. Ingen av dem trivs med föräldraskap eller bostadsområdet och Frank avskyr sitt arbete. April får idén att flytta till Paris, i tron om att allt ska bli bra igen...

Jag visste faktiskt inte att boken är skriven på sextiotalet! Jag är imponerad över hur kritikerrosad den ändå blev även då den kom ut, med tanke på hur mycket det dricks, svärs, liggs runt och mitt i alltihop finns det ingen som tänker på dom stackars barnen. Boken blev sedan bortglömd men nu har den tagits upp igen i och med filmatiseringen och anses vara en riktig klassiker.

Jag tyckte verkligen om den! Man kan väl inte säga att den är lika händelserik som exempelvis deckare brukar vara, men man lär känna karaktärerna väldigt väl och man sveps med i de dramatiska bråken och twistarna som ändå finns där.

Jag rekommenderar den absolut! Mycket läsvärd och Richard skriver väldgit bra! Jag har väntat med att se filmen eftersom jag hade boken väntandes i hyllan. Men nu ska det bli väldigt intressant att se filmen när jag har boken i så pass färskt minne!



Saneringsgubbarna kom redan idag så nu är vårt förråd äntligen fint igen. Skönt! Och tvätten gick bra!

När David kom hem från jobbet idag hade han köpt blommor till mig, hur söt får man vara!! Det är tydligen Tulpanens dag idag, så jag fick vita tulpaner med rosa små blommor. Jättefin bukett! Han är fin han!!!!

Nu stundar fredagsmys: Fläskkotletter med pommes och Bearnaissås + vitlöksbröd och rödvin, "På Spåret" och Sourcream & onion- chips! Jag undrar hur många övriga svenskar som just i detta nu planerar ett exakt likadant fredagsmys! Hehe! Ibland är det gött att vara riktigt svennig och pensionärig!


Skämmes...

Fredagen den 15 januari 2010


Jag har räknat om antalet olästa böcker i min bokhylla nu, eftersom jag har fått en hel del böcker i födelsedagspresent och julklapp. Jag är nu uppe i 79 stycken! Jag vet inte ens varför jag skriver detta i bloggen, så mycket skäms jag. Jag skulle härmed vilja förklara köpstopp för mig tills böckerna är utlästa, men så vet jag ju att en bokrea är på G i februari. Men tills dess, och efter rean, är det totalt köpstopp!!! Förutom kurslitteratur då såklart...

Med sönderslagna förrådsdörrar, pulversprutade förråd, krånglande lampor och försvunna TV-kanaler har det blivit ett jäkla ringande till Stångåstaden på sistone. Och så fort någon ska komma och fixa alla dessa grejer så ska dom självklart komma runt sju-åtta på morgonen. Jag som trodde att jag skulle kunna sova nu när jag har lov, men än så länge har det inte blivit mycket av den varan. I helgen har åtminstone dom också ledigt, så då blir det att sova, både för mig och för David. Efterlängtat!

TV-kanalerna är tillbaka nu i alla fall, efter en himla massa fixande. Förrådsdörren är ersatt med en ny (som dock inte är märkt med förrådsnummer så det blir väl att ringa till Stångåstaden igen) och den trasiga lampan i förrådet är lagad. Det som är kvar nu är att en saneringsgubbe ska komma och få bort allt pulver i förrådet. Sen hoppas jag att inget mer krånglar på ett tag.

Har rensat ur en massa skåp och lådor här hemma. Mycket slängs och en del skickas ner i det omtalade förrådet. Så skönt att få lite ordning och reda!

När jag har rensat hittade jag en massa gamla kollegieblock. I samtliga hade jag skrivit ner en himla massa bokidéer jag har fått genom åren. Jag blev nästan imponerad över mig själv, vilken fantasi man kan ha och vilket arbete jag har lagt ner på alla figurer i böckerna. Släktträd och tabeller över hur alla hänger ihop m.m. Synd bara att det aldrig riktigt har blivit något av idéerna. Men har jag idétorka så vet jag ju vart jag ska leta. Blev riktigt sugen på att ta upp skrivandet igen faktiskt. Vi får väl se. Har ju en idé som har hängt med ett tag nu...

Nu är det tvättid som gäller, och mellan maskinerna ska jag läsa ut "Revolutionary Road". Mer om den när jag är färdig!




Veckans märkligaste TV-serie: "Family Guy"
Återigen är jag förundrad över denna serie. Vart får dom allt ifrån? Som när Peter blir besatt av låten "Bird is the word":



"Genom dina ögon"

Onsdagen den 13 januari 2010


Nu har jag läst ut "Genom dina ögon" av Stephenie Meyer. Handlingen är rätt komplicerad och jag fick ta mig igenom en del förvirrande kapitel innan jag förstod det.

Ett gäng själar börjar ta över människokroppar i tron att Jorden ska bli en bättre plats. Detta leder såklart till att människorna gör allt för att försvara sig och inte bli fyllda av en främmande själ.
Vandraren är en själ som får ta över Melanies kropp. Normalt brukar människosjälen dö när den nya själen tar över, men Melanie klamrar sig kvar. Kroppen har alltså två själar i sig och nu gäller det för Vandraren och Melanie att stå ut med varandra.
Vandraren börjar sakta ta del av Melanies minnen och känslor. Längtan efter lillebrodern och den stora kärleken Jared blir så stor att hon beslutar sig för att leta upp dom. Men kommer de att ta emot henne som en förrädare i deras väns kropp, eller som att Melanie har återkommit?

Boken var bra. När man väl hade fattat handlingen kom man in i den och det blev spännande. Men jag hittade några irritationsmoment.

Det här med överbeskyddande killar var riktigt romantiskt i Twilightböckerna men i den här boken blir det patetiskt. Dom verkar tro att bara för att hon är tjej så måste man ta beslut åt henne och hålla henne i handen hela tiden. Jösses, vid ett tillfälle är det tre killar som håller i henne för att stötta henne när hon ska berätta om något. LITE VÄL!! Det där irriterade mig något enormt.

Och Stephenie har verkligen lekt med fantasin i den här boken...lite väl mycket ibland. Det blir lite fånigt efter tag. Men så säger hon ju själv att detta är en Science Fiction-bok för de som inte gillar Science Fiction. Och jag tror det stämmer. Riktiga Science Fiction fans kan nog ha svårt för den här boken, men vad vet jag?

Men allt som allt var det en bra och spännande bok!!





Idag hade jag tentan. Det gick jättebra, bättre än förväntat. Det handlade om tonåringar och psykisk ohälsa och det kändes som något jag verkligen kunde. Det var ju både en skriftlig och muntlig del och båda delarna kändes verkligen bra. Direkt efteråt fick vi bedömma oss själva i ett individuellt samtal med lärarna. Jag berättade att jag var nöjd med min insats och visat mina kunskaper, och dom sa att dom höll med mej. Dom kunde inte meddela någon på en gång om det blev ett godkänt eller underkänt betyg, men dom sa åt mej att vara nöjd och lycka till i termin tre. Så visst tror jag att det betyder att jag är godkänd! Skööööönt!

Så nu väntar ett lov i en och en halv vecka. Det ska bli en himla massa läsande, rensa ur skåp och lådor och imorgon kommer våra TV-kanaler tillbaka!





Veckans vill-ha: Super Mario Bros till Wii
Vi spelade det heeeela tiden i Luleå. Vill ha!



Lugnet stressar mig

Tisdagen den 12 januari 2010


Hmm...det kanske inte var bloggen det var fel på utan jag som gjorde fel. Nu har jag i alla fall en profilbild!

Sitter och väntar på att en snubbe ska ringa för att sedan komma och kolla vilken slags dörr vi ska ha i vårt förråd. Den är fortfarande inte ersatt med en ny. Sen blir det mer repetition inför tentan. Känner mig så himla lugn, och det gör mig stressad. Är nervös för att jag inte är nervös liksom. Alla andra verkar ha värsta tentaångesten. Är det något jag har missat? Hmm...

Idag blir det nog att beställa lite H&M-kläder. Jag går nästan och hoppas att något av det jag vill ha är slut så slipper jag ta beslutet att stryka något från listan. Men vi får se.

Jag har tagit reda på att säsong ett av "Glee" inte är slut ännu. Säsongen fortsätter i april i USA så då går det att streama och följa denna underbara serie igen! Underbart! Dessutom ska det bli en säsong två!

Nä nu ska jag sätta mig och plugga för den där karln verkar ju inte ringa...



Veckans Gleeklipp: "Imagine"
Okej, okej men bara ett till!!! Det är så fint. En kör med döva ungdomar sjunger och man blir så rörd! Världens finaste sång dessutom.



Vad i...

Nu har jag lyckats ta bort min profilbild utan att få dit en ny...jäkla blogg.se alltså...

Stackars tonåringar

Måndagen den 11 januari 2010


Nu har vi sett klart hela första säsongen av "Glee" och tomheten är enorm. Bättre serie får man leta länge och väl efter. Nu ska vi fördjupa oss i säsong ett av "Six feet under" som vi fick av Davids bror i julklapp. Första avsnittet är avklarat och det verkar lovande!

Det känns så gött att jag har legat med i mitt tentapluggschema. Jag ska repetera idag och imorgon, sen är det tenta på onsdag och efter det en och en halv veckas lov innan nästa termin tar fart!!! Under lovet ska jag läsa så mycket skönlitterärt jag bara kan, och städa i våra skåp som börjar bli pinsamt överfulla av skit. Ska dessutom ta tag i att söka sommarjobb inom vården. Vill få in en fot nu! Är ju undersköterska till sommaren så förhoppningsvis går det att få tag i något. Annars hoppas jag på Bokhandeln, och det är ju verkligen inte fy skam det heller!!!

Under pluggandet om barn och ungdomar har jag märkt en stor lust hos mig själv att i framtiden jobba med tonåringar. Det är så himla intressant att läsa om allt som händer puberteten, och så skrämmande att läsa all statistik som visar att tonåringar (speciellt flickor) mår sämre psykiskt än någonsin. Vi får väl se vad som händer.

Vi har fortfarande inga TV-kanaler. Hoppas verkligen vi får en ny boxer idag...Vill så gärna gå på promenad i det vackra vintervädret, men samtidigt vill jag vara hemma ifall de kommer och hämtar den defekta boxern och ger oss en ny. Jaja, kan ju passa på att plugga då.

Nähä, lunch på det sen blir det mer pluggande och fascination över att det inte finns något i människokroppen av ren slump. Allt har sin funktion!



Veckans rysningar: Dansen för Oprah Winfrey till "I got a feeling"
Vilka chills!!!



Året 2009

Torsdagen den 7 januari 2010


Tredje blogginlägget för dagen! så går det när man inte har några fungerande TV-kanaler. Suck.

Har skrivit en liten "sammanfattning" av mitt 2009. Har snott det från
Camilla Läckbergs blogg.


Årets bedrift:
Har pluggat i två terminer och har inga omtentor framför mig. Har även klättrat klättervägg!

Årets bittra: Jag är inte så bitter av mig…kommer ej på nått där!

Årets bästa semester: Italien och nordnorge är de semestrar jag har varit på och jag kan inte välja något av länderna framför det andra. Underbara semestrar!

Årets nytillskott: Pyrets existens! Alltså mitt kommande syskonbarn. Även om han/hon inte har kommit ut än.

Årets förlust: Michael Jackson

Årets vuxenpoäng: Oj, jag vet inte hur många gånger jag har känt mig som en pensionär i år. Typ när jag sover middag eller när jag gemar ihop alla värdecheckar och inköpslistor när vi är på Maxi. Men störst är väl att vi har köpt bil!

Årets fysiska förändring: Har inte hänt så mycket till det yttre. Har gjort några hårklippningar och toningar, men nu ser det som…vanligt…typ.

Årets nya kändisförälskelse: Jag är ju tyvärr inte en sådan som bara kan nämna en. Peter Jihde, Michael Jackson, Michael Cera…hmm, bara för det kommer jag inte på fler.

Årets mest gåshudsframkallande låt: Jag tror The Killers har bidragit mycket det här året. I början av året fick jag rysningar av ”Human” för att det påminde mig om syrrans möhippa och därmed bröllop. I och med Idol nu i höst fick jag rysningar av ”All these things that I’ve done” som Tove framförde galant!

Årets läsupplevelse: Plugget har fått ta överhand det här året, men ”Vindens skugga” var en riktig godbit i år som jag fortfarande kommer på mig själv med att tänka på.


Årets insikt
: I och med sjuksköterskeutbildningen har jag börjat tänka mer på handhygien och infektionsrisker. Noja för bakterier och annat…Så insikten att man faktiskt kan bli sjuk av det allra mesta har jag verkligen fått i år.


Årets TV-besatthet
: True Blood, Dexter, Greys anatomy


Årets fest
: Utan tvekan överraskningsfesten för Davids storebror uppe i Luleå. Det är inte alltid man festar till sex på morgonen. Den festen glömmer man inte i första taget.



Har dreglat över H&M- katalogen en stund nu och är uppe i 2630 kronor... Det blir att stryka lite tror jag bestämt. Men vad!?!? Suck vad mycket fint det finns. Någon som vet hur länge det brukar dröja innan plaggen kommer till butikerna?


Här kommer mera Glee

Jag kan ju inte få nog!

Halo/Walking on sunshine





Fotbollsdans till "Single Ladies"






Sweet Caroline




Många av låtarna finns även på Spotify. Sök på Glee Cast!


Moster Dida

Torsdagen den 7 januari 2010


Ja det är ju hänt en del sen sist.

Dagen innan julafton sa David upp sig på sitt jobb. Han fick nämligen ett erbjudande att bli "köksmästare" (inte på papprena men i praktiken) på en lunchrestaurang som heter "Bondens Bord" (ligger i länsstyrelsens hus, precis vid Stadsbiblioteket, för er som vet Linköping). Så det här är ett väldigt stort. Eftersom han under perioder har vantrivts på Storan så blir det självklart en nytändning i arbetet. Och det blir en himla stor skillnad för honom och mej som par då han kommer att vara hemma om kvällarna. Jag är självklart överlycklig över det faktumet!! Fatta vilken god och varierande mat jag kommer att få i mig nu om dagarna! Inte bara spagetti och köttbullar, hehe. Jag är så stolt över min pojkvän, och över att de ringer honom när de vill erbjuda jobb!

Sedan var det jul hemma hos mamma och pappa. Alla var hemma vilket självklart är underbart trevligt. I år var första gången på många, många år som vi hade tomte, för systersonens skull. Han genomskådade dock att det var morfar, men verkade glad ändå. Av oss fick han en motorsåg som lät, med medföljande skyddshandskar, öronskydd, ögonskydd och skyddshjälm. Det blev succe det, hehe. Sedan blev det paketrace, Sista minuten á la Doobidoo (jag och David som arrangerade) och sällskapsspel. Mycket trevlig jul!!!!

Vad fick jag då? "På spåret" sällskapsspel, "TP Team" sällskapsspel, tacoskålar, dvd:n "Year One", två stora tekoppar, te, presentkort, två halsband, ett armband, cocktailglas, fotoalbum med bilder från Italienresan i somras, "Bergens väktare" av Conn Iggulden (som jag redan hade och har bytt mot "Hypnotisören" och "Ängeln på sjunde trappsteget") och en massa andra fina grejer!!!!

Under nyår har vi varit uppe i Luleå hos Davids storebror med familj. Hans två döttrar, fem och två år, är så fantastiskt söta så det är helt otroligt. Jag har fått en himla massa pussar och kramar och är självklart stolt över att tvååringen kallar mig för "Dida" och alla andra för "Dadda". Femåringen och jag har bestämt att jag är hennes moster. Glad!! Det har varit en underbar Norrlandsvistelse med pulkaåk, skridskoäventyr, fyrverkerier, badhusbesök, Super Mario- spelande och lek, lek, lek och lek!!

Vi kom hem i måndags natt. I tisdags var det dags för releaseparty för Oblivious, Davids andra storebrors band. Dom har nämligen släppt sin debutskiva "Goons and Masters" (Köp den på cdon eller ginza eller recordheaven, den är verkligen svinbra!) och det skulle självklart firas. På skylten höll dom konsert och spelade igenom alla låtar på skivan. Jag har nog aldrig sett som så peppade och taighta och bra! Köpte självklart en Obliviouströja också.

Efter detta gick vi (jag, David, hans mamma med resp., jobbarkompisar, några f.d. klasskompisar + storebrorsan) till De Klomp och drack öl (cider för min del). Mycket trevlig kväll!

På onsdag har jag den stora terminstentan så jag sitter mest inne och pluggar om dagarna fram tills dess. Det går rätt bra, jag ligger rätt bra till i schemat.



Jag glömde berätta att strax innan vi åkte till Luleå gick jag ner till förrådet som vi har i ett garage på källarplanet, och skulle lämna några grejer. När jag kommer fram till dörren ser jag ett hål stort som en fotboll ungefär, mitt i dörren. Jag låser upp och tycker att förrådet i övrigt ser orört ut men rusar efter David på en gång. Han märker dock att det är ett tjockt lager av damm på allting i förrådet, och när vi ser en brandsläckare förstår vi att de har sprutat pulver över hela förrådet.

Vi försöker se om något är stulet men det är verkligen jättesvårt att se sådant då man inte är i förrådet så himla ofta och kanske inte har superkoll över exakt vad vi har där, och vart det stod. Vi polisanmäler det dock och ringer Stångåstaden som bygger för hålet i dörren.

Nästa dag hajar David till och tycker sig ana att hans fiskedragslåda var borta i förrådet. Han går ner, och visst har dom idioterna stulit hans älskade fiskedragslåda. Slagit sönder dörren med brandsläckaren, kört in armen och låst upp inifrån, sprutat pulver över förrådet och snott fiskedragslådan. Det låter kanske som att det inte skulle vara värt något, men det är många tusentalskronor i den där lådan. Vobblers, knivar, linor, tänger, flöten etc. Så det var bara att göra en ny polisanmälan och även anmäla till försäkringskassan och hoppas på att han får tillbaka några kronor.

Men fy vad surt det känns. Jag har anat ugglor i mossen tidigare då vi har noterat att någon har "karvat" precis vid låset på dörren, och även på dörrar till tvättstugan och så har det sett ut som någon har försökt att bända upp dörrarna. Så nu känns det ju allt annat än säkert där nere. Och man går ju och är riktigt nojig ifall något mer skulle vara stulet som vi inte har märkt ännu. suck, vilka idioter det finns.



Något annat som känns surt är att våran boxer har lagt av. Vi har ringt kundtjänst och dom trodde det var fjärrkontrollen som krånglade, men nu har vi fått en ny och det funkar inte ändå. Så jag vete fan vad jag ska göra om kvällarna nu när David jobbar kväll tors, fre, lör. Jag får väl fortsätta blogga! Hihi!



Veckans TV-serie: "Glee"
Jag och David är totalt fast i denna underbara serie och dess fantastiska musikarrangemang! Chills!