Uppdrag

Fredagen den 24 augusti 2007


Fem dagar ledigt och oooo vad jag har tagit det lugnt! Idag var det riktigt gassande sol också, så då satt jag i en solstol och läste. När jag hade blivit varm tog jag ett dopp i poolen och efter det satte jag mig återigen och solade. Visst låter det lyxigt? Känns ganska lyxigt faktiskt, med pool i trädgården och allt.

 

Läste ut "Flickan som lekte med elden" igår kväll. I helgen jobbar jag så då planerar jag att köpa den tredje boken i serien, "Luftslottet som sprängdes". Det är riktigt spännande böcker alltså!

 
Igår kom pojkvännen hem från sitt besök i Luleå. Vi kan inte träffas förrän på söndag, men det ska bli himla mysigt! Har längtat så mycket! Och på fredag har vi planerat in en heldag tillsammans med poolbad om det blir fint väder, lite IKEA- besök och sedan filmmys. Ska bli underbart!

Vår grannbonde har kor som går i en hage precis intill vår trädgård. En av dessa kor är gravid och kommer nog föda snart. Förra året var det en ko som födde världens sötaste kalv, och då såg jag förlossningen. Det var så häftigt! Så nu springer jag och spanar ut i hagen hela dagarna, för jag vill inte missa förlossningen, hihi!



Min syster ringde häromdagen och frågade om jag kunde ställa upp på ett uppdrag några veckor fram över.
 

Så här är det. Hon håller på att ta körkort och klarade teorin för någon vecka sedan. Men hon fick inte någon uppkörningstid förrän 20 september. Däremellan ska hon börja på en turismutbildning i Söderköping (hon själv bor i Västervik) och hon visste inte hur hon skulle ta sig dit på morgnarna. Det går nämligen inga bussar då, men på eftermiddagarna kan hon ta sig hem.

 

Hennes sambo ska inleda sin pappaledighet nu men de kan ju inte ta med ettåringen varenda morgon och åka någon timma i bil. Det går ju inte.

 

Så fram till 20 september (om hon klarar uppkörningen då) ska jag bo hos dem måndag-torsdag i veckorna och antingen agera chaufför på morgonen, eller stanna hemma och passa lillkillen. Förutom när jag själv jobbar, då får de lösa det på något annat sätt.

 

Ska bli härligt att få umgås lite med systersonen. Vara en riktig moster. Ska bli härligt att ta hand om honom på morgnarna, han är så underbart söt när han är nyvaken, och ge honom frukost och allt det där.

 
Allt det här börjar nu på måndag, men jag ska dit måndag kväll och åker hem onsdag kväll (jag jobbar på torsdag). Synd att det skulle inträffa när min pojkvän äntligen har semester, vi kommer ju tyvärr inte kunna ses så mycket som vi kanske hoppats på, men jag kommer ju inte jobba så mycket i höst som jag gjort hela sommaren. Så då får vi ju tid för varandra!



Veckans sysselsättning: Japanska korsord



Bokmal med arbetsglädje

Måndagen den 20 augusti 2007

För en vecka sedan åkte jag och min kära älskling till Västervik för att hälsa på min syster, hennes sambo och deras ettårige son. Att vi hade underhållning. Min underbara systerson är den sötaste pojken som finns (på delad förstaplats med min pojkvän förstås). Vi gick en promenad för att se lite av Västerviks natur. Jag drog vagnen till lekplatsen där vi fick stanna några minuter så den lille ettåringen fick gunga lite. Efter det fick min kära pojkvän köra vagnen. Det är inte fy skam att dra en barnvagn, om man säger så! Det är så underbart!



I torsdags var jag ledig från jobbet och beslutade att börja läsa den beryktade deckarserien av den avlidne Stieg Larsson. "Män som hatar kvinnor" heter den första boken i trilogin. Jag ägnade i princip hela torsdagen åt läsning och hade läst ca hälften av boken, alltså ungefär 250 sidor, när dagen var slut.

 

Sedan läste jag inte mer på fredagen, lördagen och söndagen för då jobbade jag och hade svårt att stressa av när jag kom hem. Då ägnade jag istället min lediga tid åt att avnjuta första säsongen av "Scrubs", som jag köpte för någon vecka sedan.

 

Idag har jag varit ledig och läst ut "Män som hatar kvinnor". Jag har faktiskt knappt gjort något annat än läst idag. Jag spelade visserligen lite piano förut, men fick som vanligt ett raseriutbrott när jag spelade fel så då återgick jag till boken.

 

Jag jobbar som bekant i en bokhandel. Mina chefer tjatar jämt om hur bra Stieg Larssons böcker är och det är i princip den enda bok de rekommenderar till kunderna. Det är åtminstone den första bok de visar för dem. Även kunderna har lovordat dessa deckare och beordrat mig att läsa dem.

 

Mina yngre kollegor har läst hans böcker men har inte varit lika exalterade. "Visst var de bra men de hade inte en så stor Wow-effekt på mig som de verkat ha på andra..."


Bara det faktum att jag läst ut denna tegelsten på två dagar bevisar ju att jag hör till den massan som är helt såld. Jag kan inte påstå att det är min favoritbok. Jag har svårt för att utse deckare till mina favoritböcker, jag ser deckare mer som underhållning (hur nu mord kan bli underhållning). Mina favoritböcker har mer "djup" än vad deckare har, om man kan uttrycka sig så. Men som sagt, jag satt som fastklistrad i denna bok i två hela dagar och planerar att ge mig på den andra boken på en gång! Så läs Stieg Larssons böcker!



Något underbart har hänt. Jag har gått och varit tveksam över hur det ska bli höst. Vill Bokhandeln ha kvar mig eller inte? För det är ju där jag vill vara!

 

Men i lördags kom personalansvarige, Lotta, fram till mig och sa:

"Jag hörde att det inte blir några kurser på universitetet i höst?"

"Nej" sa jag och vi skrattade lite åt min totala ovilja att plugga.

Sen hade vi fullt upp men när det lugnade ner sig lite med kunder och allt sådant valde jag att prata lite om hösten med henne.

"Jag hoppar gärna in om ni behöver mig. Och även i julhandeln ställer jag jättegärna upp! Det är bara att ringa, jag jobbar gärna så mycket som möjligt".

Hon såg intresserad ut och frågade om jag även kunde tänka mig att inskolas i deras andra affär nere i stan.

"Visst" svarade jag.

(Tanken är då inte att jag mestadels ska jobba i den andra affären, utan att jag ska arbeta på Bokhandeln men hoppa in i stan när det kan tänkas behövas).


Vi diskuterade detta under lördagen och hon sa att de skulle ordna tider åt mig i höst. Fatta att det var skönt att höra de ljuva orden!


Igår fick jag en lapp med en mängd datum och arbetstider. Eller mängd och mängd...som extraarbetare kan man väl inte förvänta sig så mycket. Men det känns så bra att ha någonting i alla fall. Och förhoppningsvis kan det leda till anställning, vem vet?

 

Så lyckan har varit stor i helgen.


Men nu är jag ledig...eller arbetslös, det beror på hur man ser det...till helgen då jag jobbar igen.



Veckans längtan: Flytta hemifrån