Bubben

Tisdagen den 23 september 2008

Förra veckan jobbade min älskade sambo 78 timmar! Typiskt att jag skulle vara ledig typ hela den veckan...Nu är han ledig onsdag till söndag och självklart jobbar jag då, haha! I alla fall tre av dom dagarna. Men det var trevligt i söndags när vi äntligen fick träffas, för då var han ledig. Då åkte vi till Berg och tittade på katter tillsammans med min svärmor och svåger. Vi ville nämligen köpa en katt till dom i inflyttningspresent. Att ungarna var söta! Vissa vinglade fram och deras huvuden såg på tok för stora ut för den lilla kroppen, hihi. Den som var leveransklar (fast han var knappt åtta veckor gammal) fick följa med oss hem. Bubben kallas han...för det är troligen en han.

Det jobbiga är att nu har jag och David blivit toksugna på att skaffa katt! Vad fan har hänt med mig? Jag som aldrig varit en stor djurvän och alltid sagt att jag aldrig ska skaffa något djur. Men nu sitter vi och diskuterar bra kattnamn (mitt förslag är Ringo :P) och föreställer oss en liten kattunge som hälsar en välkommen hem. I jul så kommer vi vara kattvakter åt Bubben så då kommer vi väl bli ännu mer sugna. Men först ska jag höra hur det är med allergin i min familj. Dom är allergiska mot allt möjligt och det är ju inte så roligt om mina nära & kära aldrig kan komma och hälsa på på grund av katten. Och så föredrar jag ju barn framför katt men David går inte på den...hehe. Barn är ju ingen allergisk mot! Bara att en del inte tål dom men mina barn kommer vara som små änglar så det blir inga problem, haha!

Dom som vi köpte katten av hade två boaormar med. När jag hörde det fick jag jäääävligt bråttom ut med katten i famnen.



Veckans komiker: Kristoffer Appelquist




Östgötska




Dissar särskivning

Besatt

Fredagen den 19 september 2008

Vampyrboken är utläst. Alltid lika jobbigt när man slår i igen boken och inser att innan nästa bok kommer ut så kommer man ha glömt en massa detaljer! När jag hade läst ut de förra vampyrböckerna så kunde jag inte börja läsa någon ny bok på flera veckor. Den här gången blir nog något liknande...inga böcker har påverkat mig på det viset förutom Stephenie Meyers.

Men minnet ska fräschas upp lite den 21:a november. Då kommer den första boken ut som film! På det datumet skulle egentligen Harry Potter-filmen ha premiär, men den blev försenad och då fick "Twilight" det datumet istället! Vet ni vem som spelar vampyren? Han som spelar Cedric i Harry Potter! Han som också tävlar för Hogwarts i de där tävlingarna i "Den flammande bägaren". Han kommer bli perfekt som vampyr!



För att det inte skulle kännas lika sorgligt att överge vampyrtemat helt så tänkte jag att nästa bok ska bli "Låt den rätte komma in", som även den handlar om vampyrer. Fast nu är det barn inblandade också. Jag vet inte riktigt handlingen, men den boken kommer också som film snart, i början av oktober tror jag.

Den 10:e november ska jag och älsklingen gå på Henrik Schyfferts show "The 90s - ett försvarstal" i Konsert och kongress. Det blir nog jädrigt roligt faktiskt, har hört mycket bra om den showen! Och nittiotalet minns ju till och med jag! Lite i alla fall, hehe.

Igår tvättade jag. Fy vad dåligt humör jag var på mot slutet. Förut har jag tyckt att det har varit lite småroligt. När jag bodde hemma tvättade jag aldrig så nu tyckte jag det var lite kul att lära sig nått nytt. Men igår var det inte roligt längre. Baaaaara tråkigt. Kånkande och passa tider och kläder som inte vill torka och...baaaara tråkigt. Och vad är grejen med strumpor som saknas? Varenda gång så får jag bara inte ihop jämna par! Vart fan tar dom vägen?



Veckans bloopers: Seinfeld



Vampyrer is the shit

Tisdagen den 16 september 2008

Jobb och jobb och jobb. Först jobbade jag fem dagar i raken, ledig en dag sen blev det fem dagar till med jobb. Jag är i och för sig  väldigt glad över att få tider men det var rätt skönt att vara ledig idag ändå! Jag har faktiskt inte bara varit hemma och latat mig heller!

Först gick jag till Bokmedia. Dom har ju flyttat från sin källarlokal till en betydligt större och fräschare! Så snyggt det var där! Riktigt, riktigt fint! Svarta, grått och rött gick färgerna i. Me like!

Sedan gick jag till Lucullus och lämnade ett litet paket som vi ska skicka till Luleå. Davids fyraåriga brorsdotter var nämligen riktigt duktig hos tandläkaren. De var tvungna att borra och frågade hennes pappa om han ville att de skulle ge henne någon slags juice så hon blev lite snurrig och inte skulle känna så mycket. Det tyckte pappan lät lite suspekt att ge en fyraåring så han sa nej, men tog för givet att de skulle bedöva henne på något annat sätt. Men icke. De började borra utan någon bedövning alls! Jag har själv aldrig varit med om hål i tänderna eller något, men min sambo berättade att det är en fruktansvärd smärta att borra utan bedövning! Hon hade varit helt förkrossad, och dessutom måste hon åka till tandläkaren igen om två månader. Hade hon inte tandläkarskräck förut så har hennes okänsliga tandläkare verkligen gett henne det nu. Sådant där kan ju fan sitta i resten av livet! Skräcken alltså. Så nu skickar vi en Hello Kitty- pusselbok och en Hello Kitty- penna (hon älskar Hello Kitty) till henne samt två bilder på oss tillsammans med henne när vi var däruppe för några veckor sedan.

Efter det gick jag till en tygaffär för att skaffa tyger till vår dörr som vi ska "stänga igen" lite snyggt. Dessutom hittade jag ett fint blått linnetyg som ska bli sovrumsgardiner. Mamma och pappa kommer hit imorgon och mäter och så. Det blir nämligen mamma som får sy åt oss, hehe.

Efter det gick jag hem, åt lunch, läste och började putsa bokhyllornas glasdörrar och alla speglar. Sedan gick jag och slängde alla glasflaskor, postade ett brev till Radiotjänst, köpte cider på Systemet och bokade en tvättid till på torsdag. Sedan har jag läst lite till, duschat och nu sitter jag här. Ulrika ringde nyss och meddelade att jag behöver jobba imorgon, Britt är nämligen sjuk. Ska ta och stryka Bokhandeltröjan ikväll...och titta på "Sixties" som ska handla om Beatles!

Vad läser jag då? VAMPYRBOKEN! Min plan om att läsa allt som jag inte har läst i min bokhylla i bokstavsordning raserade nu när den kom ut. Dessutom råkade jag köpa fyra andra böcker som jag är riktigt sugen på. Om vampyrboken är lika bra som de två första? Ja! Ibland är den så rolig så man skrattar högt, ibland är den så romantisk så ens ögon blir som hjärtan och ibland är den så spännande så man glömmer tid och rum! Blir dock irriterad på att hon måste ägna en massa tid åt varulven när hon har en vampyr som är tokkär i henne. Men hon börjar nog inse det nu...jaja.

På fredag kommer antagligen Karre hit! Tjohoo! Om det inte visar sig att jag ska jobba någon åttakväll men det tror jag inte. Det ska bli redigt kul att träffa dej igen, gumman!

Har en liten fråga till Sarah och Maria om inte vi skulle ta och ses någon kväll? Skulle vara kul!



Veckans TV-program: "Stor i Japan" med superroliga Jens och Sebastian





Se första avsnittet på
http://www.tv6.se/storijapan . 33 minuter och 27 sekunder in i programmet börjar det riktigt roliga. Jag skrattade så jag grät...men så är det precis min humor dom håller på med!

Flickan som kallades Den

Tisdagen den 9 september 2008

Vi har en kvinna hos oss på Bokhandeln som arbetstränar. Hon ska vara kvar hos oss i två och en halv vecka till. Hon är ganska lost vad gäller butiksarbete faktiskt. Hon är väl trevlig och så men...det där med kassan och kundkontakten och så...

Hon har gjort en del missar, men idag ledde till att Lotta fick säga åt henne att inte jobba i kassan mer! Det lät hårt när hon sa det till henne, men jag tycker ändå det var rätt beslut. Vi pratade om det sen, Lotta och jag, och som hon sa då så kan vi liksom inte vara snälla mot henne och låta henne vara i kassan när det går ut över våra kunder, som vi gärna vill ska återkomma. Funkar det inte så funkar det inte. Så nu ska inte vi stå bredvid henne och hålla koll på hur hon gör i kassan, utan nu ska hon stå bredvid oss och lära sig. Hon kanske får återvända till kassajobb senare, det får vi väl se.

Annars händer det inte så jättemycket på jobbet, men det är kul nu på hösten när det kommer en massa nyheter och så. Idag kom det en himla massa pussel också, som Sarah och jag högg in på. Att man blir sugen att lägga ett! Måste skaffa en pusselmatta också, så det inte behöver ligga framme hela tiden.

Många böcker vill man ha också. Har blivit sugen på Philippa Gregorys serie. Den första, "Den andra systern Boleyn", ska ju bli film nu och så...Ska i alla fall skaffa de två första i serien och så får vi se om jag fastnar. Dessutom kommer ju en tredje vampyrbok snart, "Ljudet av ditt hjärta". De två första blev jag ju helt tagen av, även om det är "barnböcker", hehe.

Känns skönt den här månaden för jag har jobbat rätt många helger. Något varje helg tror jag faktiskt! Det betyder pengar.



I helgen som gick sov jag ute på landet hos mina föräldrar för första gången sedan jag flyttade hemifrån. Anledningen var min älskade systerson! Han är något av det härligaste som finns. När han skulle lägga sig på kvällen så satt hans mamma och pratade om vad som skulle hända dagen därpå.
"Imorgon kan du leka hur mycket som helst med mormor och morfar."
Då tog han ut nappen och fyllde i:
"Och Dis"
Dis betyder Stina! Fatta att man blir varm i själen när han tänker på en sådär.
Fast dagen därpå hette jag inte Dis längre...då hette jag "den". Det gjorde hans morfar med. Han har nämligen lärt sig gå i trappan och så ville han att några skulle följa med honom. "Den och den" sa han och pekade på mig och pappa. Då var det bara att hänga med! Hihi!

Imorgon är jag ledig! Har jobbat fem dagar på raken nu så det känns gött. Och kan ni tänka er, jag och David har lyckats tajma in så han också är ledig imorgon! Det händer inte ofta att vi är lediga samtidigt! Sovmorgon ska det bli! Sedan blir det nog besök hos hans mor och bror som precis har flyttat. Och så ska vi åka och titta på tyg. Vi ska nämligen sätta för en dörr, som aldrig används, med något snyggt tyg. Så blir dörrkarmen som en tavelram liksom.

Vill bara säga att "Love actually" kan jag bara inte få nog av. Jag hyrde den häromdagen och den är ju bara för bra! Jag tror jag är inne i någon slags Hugh Grant- period just nu. Han är riktigt rolig emallanåt.



Veckans klipp: "Love actually"


Hugh Grant shakar loss





Det fantastiska uppträdandet. Trummisen är så söt så man bara smälter!



Göttar mig i Lejonkungen

Torsdagen den 4 september 2008

Fatta att det är september redan. Förra året började IKEA julskylta i början av oktober. Om dom gör det i år igen så är det bara en månad kvar! Det är helt sinnessjukt vad åren går fort!

Jag har varit ledig i två dagar i sträck. Igår gjorde jag inte mycket. Läste i "Snabba Cash", gick på stan, tittade på Idol och åt chips...Idag har jag däremot varit lite duktigare för idag har jag tvättat. David hjälpte mig visserligen fram till halv ett, sedan gick han till jobbet. Sedan har jag varit på jakt på stan efter någon bra film att se ikväll, men jag hittade ingen. Ska ge "Dukes of Hazzard" en chans istället, den går på sexan. Någon som har sett den?

Vi har framkallat kort med. Vi fick hem nästan hela orden idag, förutom tre lite större kort som vi ska rama in (bilder på våra söta syskonbarn). Det är alltid roligare att ha kort i handen och bläddra i dem än att sitta och titta på kort på datorn. Gammaldags kanske, men sådan är jag.

I helgen kommer syster med familj hit från Västervik. Jag ska "hem" till landet efter jobbet på lördag och eventuellt sova över till söndag. Första gången jag sover där sedan jag flyttade hemifrån! Det ska bli härligt att bli väckt av systersonen. Bara det att han tydligen har blivit fasligt morgonpigg, så han lär väl dra upp mig runt kl. 6.00-7.00 någonting. Men men, han är så söt så det gör ingenting! Hihi!

Min sambo är så söt! Han har 'andas' på sin att-göra lista imorgon. Hihi! Han ska hjälpa sin mamma att flytta så det lär bli mycket att göra i helgen.

I "Veckans..." kommer det bli klipp från Lejonkungen, en underbar film. Det klippet med Timons hula hula- dans...någon som vet hur man kan hitta den sången som ringsignal?? En kund hade den som ringsignal en gång och jag blev helt till mig. "Åh, den bara måste jag också ha som ringsignal, på min nya mobil och allt!" Men det blir väl att man får spela in den från klippet och så...Jaja, om ni vet något så får ni gärna berätta!!



Veckans klipp: Lejonkungen


Timons hula hula - dans





Vem är grisen?





Timon & Pumba lär ut Hakuna Matata





Simba och Nala träffas