Omtumlad och sorgsen

Onsdagen den 25 april 2007


När jag kom hem i måndags var allt upp- och nervänt.

 

Min äldsta syster hade gråtandes ringt och berättat att hon och hennes sambo ska separera. De har tydligen haft det jobbigt under en längre tid, men det var inget jag visste om så det kom som en stor chock för mig och min familj. Hon berättade att de slutat prata med varandra, att de jobbar så mycket att de går förbi varandra och dessutom har det dåliga förhållandet drivit båda två till att vara otrogna.

 

Det positiva är att de inte är ovänner eller arga på varandra eller något sådant. De är helt knäckta över att det skulle bli så här, men de vet ändå att de gör rätt. Om de skulle försöka igen så är de säkra på att det skulle sluta med separation ändå. Men de kanske ska gå i familjerådgivning, bara för att prata ut i lugn och ro och ta reda på vad de gjorde fel.

 

Men fy vad jag kommer sakna hennes sambo! Han är ju som en bror, en stor del av vår familj! De har ändå varit tillsammans i mer än åtta år, det är så sorgligt att allt bara tar slut!

 

Tur i oturen är ju att de inte har barn. Då hade det ju varit många gånger värre med separation. Och det är ju, som sagt, väldigt skönt att de inte är arga på varandra och att det inte är värsta kriget emellan dem.

Så allt har känts väldigt tomt sedan jag fick reda på detta. Det har faktiskt varit lite jobbigt att vara på praktiken. Jag trodde inte det, men att stå och le och vara glad åt alla kunder har varit lite tärande... men idag kändes det bättre. Dessutom så kommer min kära syster i helgen så att vi kan prata om allt och trösta henne.



Veckans serie: "Desperate Housewives"



Hotad och hatad

Söndagen den 22 april 2007

Det är livsfarligt att jobba i en bokhandel. För det första har jag en kollega som tappade ett kortställ på sitt ben. Ett sår skavdes fram och nu är hon sjukskriven till första maj. Det saknas så mycket hud så de kanske måste transplantera hud. Hon har mycket värk hon, stackaren.
Dessutom högg jag mig själv i handen med en sax häromdagen. Det låter mycket värre än det är. Det blev bara ett litet sår, men det gjorde ont i alla fall!



Jag har bråkat med en kille på Internet i flera år. Jag vet knappt om vad man han hatar mig av någon anledning. Nu har han fått reda på att jag har en pojkvän så nu kallar han mig hora. Och så skrev han att om jag inte tar bort honom från min msn så ska jag få mig en överraskning. Jag trodde jag redan blockerat alla hans e-mailadresser på min msn men han har så sjukt många så jag hade tydligen missat några. Jag blockerade alla adresser jag inte kände igen och hoppades att jag skulle slippa honom nu.

 

Nästa gång jag loggade in hade jag fått inte mindre än 25 förfrågningar från 25 olika adresser. Jag blockerade allihop såklart, jag förstod ju att det var han. Men fatta att han skaffar mer än 25 adresser bara för att kunna göra livet surt för mig, och kanske ännu fler. Fan vad förbannad jag blev.

Men han skrämmer inte mig, jag blir bara så jävla arg. Ingen kallar mig för hora, det ska ni ha klart för er. Och att han gick över till hot också...satan vilken idiot. Bara han inte hittar min blogg för då kommer han komma med sina störda kommentarer och då kanske jag blir tvungen att lägga ner bloggen. Och det vore inte kul! Men då är det ju praktiskt att ha ett falskt namn på bloggen, då kanske han inte hittar mig.




Jag har blivit helt besatt av You Tube. Har hittat så himla roliga klipp. Bland annat http://www.youtube.com/watch?v=r95trQsqfxk som är lite stå-upp komik med Johan Glans. Hur roligt som helst. Och, som jag nämnt tidigare, Ross the Intern såklart! Här finns alla klipp med honom: http://www.youtube.com/results?search_query=ross+the+intern&search=Search.

Dessutom har jag tittat på en mängd fina framträdanden från Live 8 - galan. Bland annat "Fix You" med Coldplay. Så fint! Och självklart Paul McCartneys öppningsnummer, jag grät nästan när det gick på TV.



Veckans snyft: "Pingvinresan"


Vampyrboken

Onsdagen den 18 april 2007


Jag har ett problem. Jag är hur sugen som helst på att börja på någon ny bok, och jag har gjort tappra försök. Men jag kan bara inte släppa "Om jag kunde drömma" som blev veckans bok i mitt förra inlägg. Så fort jag läser någon annan bok tänker "Nej, den här inte alls så bra som vampyrboken!". Jag kallar nämligen "Om jag inte kunde drömma" för vampyrboken.

 

Handlingen är lite fånig. En tonårstjej blir förälskad i en vampyr. Han blir kär han också men måste tampas med sin frestelse att döda henne, för att hennes blod doftar så gott. Samtidigt som han inte vill döda henne för att han är så himla kär.

 

Jag vet, det låter inte som en suverän bok. Det låter mer som en ungdomsbok...men fy fan vad bra den var! Jag har aldrig varit mycket för smäktande romantik när det gäller böcker, men den här var så romantisk så jag nästan grät ibland! Inte likt mig. Dessutom var den skitrolig på vissa ställen så att jag skrattade så att jag grät också, haha.


Och nu har jag fått reda på att det finns två fortsättningar men de har inte kommit ut på svenska ännu, så då måste jag gå runt och vänta! Kommer jag att kunna läsa någon annan bok under tiden jag väntar? För jag kan i princip inte tänka på något annat än vampyrboken... Suck vilka problem man kan ha...



Jag var hos min älskling i söndags till måndagen. Jag blir bara mer och mer kär! Det svalnar aldrig! Hihihi! Gudars vad du är underbar!

 

Idag har jag inventerat hela dagen på praktiken. Ganska motoriskt och enformigt men dagen gick jävligt fort så det var skönt.

 

Jag har dessutom köpt jeans för 800 spänn idag. Varför? Jag vet inte. Jag behöver kläder, men just jeans behöver jag inte! Jag hatar impulsköp, speciellt när de är dyra. Men jag får skylla mig själv.

 

Karre, kan vi inte ta en svängom på krogen någon kväll? Eller kanske en filmkväll (som i vanlig ordning slutar med att man sitter och babblar istället)? Saknar dig ju!

Och Harre, dig saknar jag med! Är så glad för din skull för att du flyttat till Blekinge, bor med pojkvännen och jobbar. Men shit vad tomt det är här uppe utan dig! Jag och Karre vill ju ta med dig till Ullared och visa dig Gekås! Marre kanske också kan följa med!
Harre, Karre, Marre och Starre. Det är vi det.




Sitter och funderar på vad som ska bli "Veckans" idag. Min första tanke var att vampyrboken skulle bli veckans bok igen, för att den är så bra, hahaha. Men kul för er läsare liksom...inte.




Veckans serie: 100 höjdare



Orättvist

Söndagen den 15 april 2007


LHC förlorade igår. Fan också. Det var ju vi som skulle ha de där guldhjälmarna ju! Men silver är väl inte så pjåkigt, det vet jag ju. Besvikelsen blir nog mindre snart, när man inser hur stort det faktiskt är med silver!

 

Vädret är så vackert så man bara inte kan sluta le! Har suttit och solat nu på förmiddagen, så otroligt underbart!

 

Igår var jag och såg på "Brännvin och Fågelholkar". En buskis med Stefan och Krister...fast utan Krister då, han har ju slutat. Han har däremot regisserat den. Roligast var väl Jojje, som spelar Dag-Otto. Hela föreställningen var riktigt rolig faktiskt. Jag har inte tyckt deras senaste buskisar har varit så jättekul, mest på grund av att Krister inte är med längre, men den här gick hem!

 

Och idag får man träffa älsklingen. Kan knappt bärga mig! Jag älskar våra myskvällar!



 

Jag har väldigt orättvisa chefer! Vi är fem i personalen, medan cheferna är fyra stycken bestående av ett par föräldrar och deras två vuxna barn. Den äldste i personalen får två raster på eftermiddagen, en kvart vardera. Den näst äldste får en kvarts rast. Vi tre yngsta får en rast på tio minuter. Cheferna hade pratat med de två andra unga om att om de rastar i mer än tio minuter så dras det av från lönen. Det är helt sjukt...


Och en gång sa den äldste i personalen, som tar två raster, om jag också ville ha en andra rast. Det tackade jag självklart ja till men när jag hade gått hade hon tydligen fått en utskällning av cheferna. De unga får inte ta två raster. Sedan hade de hämtat mig från rasten och sagt att rasten är över. Då förstod jag inte att det hade blivit bråk men det fick jag reda på häromdagen, när vi i personalen pratade om hur orättvist det var.


Vad har vi rätt till då? Jo, på en arbetsdag på åtta timmar har vi rätt till en rast på tjugo minuter på förmiddagen och en lika lång rast på eftermiddagen. Det händer ju att vi arbetar ännu längre, 10-20, och då har vi rätt till ännu längre raster. Inte för att jag vill bråka om raster hit och dit, det är orättvisan som irriterar mig. Vi bara måste ta upp det med cheferna, men det är inte lätt att kritisera dem utan att det blir ren kalabalik och bråk hit och dit...


Hur långa raster tar förresten cheferna? Ja, de kan vara borta i en halvtimme ibland, alla på samma gång! De säger att de har möte men vem fan försöker de lura? Det fattar väl vi med att de sitter, den lilla familjen, och fikar tillsammans. Nä, familjeföretag verkar inte vara en bra idé. Det har jag fått se nu.




Veckans bok: "Om jag kunde drömma" av Stephanie Meyer



Familjehelg

Söndagen den 8 april 2007


Jag vill börja med att tillägga lite till mitt föregående inlägg, så det inte blir några missförstånd.

Apropå porren, till exempel, så är jag för det så länge personen som tittar på det fattar att det han/hon ser inte har någonting med verkligheten att göra. Det behövs inte många hjärnceller för att förstå det men det finns ju människor till allt.

Dessutom vill jag tillägga att jag inte är för all slags porr. Barnporr tycker jag självklart är något av det mest fruktansvärda som finns! Och sedan finns det en mängd annan porr som inte kan vara så hälsosamt för någon över huvudtaget, så nu vet ni det...

Och det där med att jag är för legalisering av prostitution måste jag tillägga att jag inte direkt är för det till 100 %, snarare 80-90 %. Dels på grund av nackdelen jag nämnde i mitt förra inlägg och dels för att i och med den legaliseringen så säger man på ett sätt att det är helt okej med prostitution. Och det tycker inte jag. Tjejer vill inte prostituera sig, de tvingas till det. Just därför tycker jag inte det är rätt att stöta bort dem, kalla de för horor och låta de stå ut med vad skit som helst. De måste ju få en trygg och säker värld omkring sig så att de kan ta sig bort från prostitutionen!




Har haft syskonen och deras respektive här i fyra dagar. En riktig familjehelg. De två första dagarna var det jättetrevligt men som vanligt blev jag trött på det efter ett tag. Tänk om jag kunde duga någon gång. Istället är frisyren fel, allt jag gör är fel, jag jobbar fel, borde plugga och bla bla bla. Blir trött på allt tjat!

Det är inte så att jag inte uppskattar när de kommer hem men jag brukar inte trivas med att vara den misslyckade jämt, och så brukar jag känna efter ett par dagar...

Men självklart var det trevligt också, speciellt att få leka med lille systersonen. Han har det sötaste leendet ni kan tänka er. Vi dansade, han och jag, och så lekte vi med hans studsbollar. Roligt var det!

 

Men mycket poolbygge blev det inte. Vi räknade med att bygga klart den den här helgen men vi stötte på ett problem. Poolgropen var täckt med en stor duk och sedan grus över den. Vi plattade till gruset så att det var jämnt när vi skulle bygga poolen på det, men då märkte vi att på ett ställe så rörde sig marken när vi stod på gruset. Det var liksom sankt där. Vi tyckte det var bäst att kolla upp det och när vi grävt bort allt grus såg vi att duken buktade upp en massa. Det var helt vattenfyllt under duken. Så kan vi inte ha det, så nu ska vi gjuta en stor platta som ska ligga i poolgropen så att vi kan bygga poolen på den istället för på lermark. Men bonden och drängen som ska ordna det åt oss har vårskörden framför sig så det tar ett tag innan något kan bli av.




Praktiken har börjat och det är hur kul som helst. Sedan väntar sommarjobb och jag hoppas innerligt att jag får jobb i höst så att jag slipper de där kurserna på universitetet. De två sista åren på gymnasiet ville jag bara därifrån, av olika skäl, så skolan lockar mig inte ett endaste litet dugg!




Veckans komiker: Jonas Gardell



Porr och Prostitution

Söndagen den 1 april 2007


Jag har kommit på att man tycker väldigt mycket som man inte ens tänkt igenom om man verkligen tycker eller inte. Man är ju väldigt påverkad av föräldrars och samhällets åsikter så att man tror att man tycker saker som man egentligen inte alls tycker.

Jag har börjat tänka om. Jag är väl i det stadiet när jag behöver få fram mina åsikter och värderingar. Man börjar väl bli vuxen, antar jag, he he.

 

För det första är jag inte emot porr. Jag kan bara tala för mig själv men jag har i alla fall alltid gått och sagt att jag tycker porr är helt fel och att det är kvinnoförnedrande m.m. Speciellt som tjej så har jag ofta känt att jag måste vara emot det. Dessutom är jag ju feminist, och det hör man ju aldrig talas om att feminister kan vara för porr.

Men jag kom fram till att jag inte visste varför jag var emot det eller specifikt vad som var så kvinnoförnedrande. Jag trodde väl att det för det mesta är killar som tittar på porr, så då antog jag att det inte är "rätt" av en tjej att tycka det är rätt med porr. Nu vet jag ju att det finns mängder av tjejer som älskar porr och blir upphetsade av det. Vi tjejer får ju, från tidiga år, lära oss att vi inte ska vara alltför sexuella och att man ska hålla på sig för annars kan man bli kallad hora. Det klart man då får skuldkänslor om man blir upphetsad av porr, för man tror ju inte att man som tjej får tycka om det eller ta för sig på något sätt.

Och kvinnoförnedrande? Ja, jag vet inte... Titta på porr och gör er egen uppfattning. Det är det som jag tycker är fel med så många kvinnliga politiker som tycker att man ska förbjuda porr hit och dit. Har de överhuvudtaget tittat på porr? För de säger aldrig vad som är förnedrande, de säger bara att det är det! Och om man ska uttala sig om något så måste man väl ändå göra någon slags research? Tycker jag i alla fall.

Självklart tycker jag det är hemskt när man hör om tjejer som blivit tvingade att medverka i porrfilmer och ställa upp på sådant de inte alls är med på. Men det är ju inte bara i porr sådant händer... Se bara på äktenskap, där finns det mängder av kvinnor som vill vara till lags och gör sådant hon egentligen inte vill.

Jag kan inte lova att jag tycker så här när jag får barn. En förälders dröm är väl inte direkt att se sina barn i en porrfilm. Men nu när jag inte har barn, och inte vet hur det är att vara förälder, så har jag denna åsikt.

 

En annan sak jag har kommit fram till är att jag är för legalisering av prostitution. För kvinnans skull! Jag började tänka på prostitution i samband med fotbolls-VM när det var så mycket snack om att det var lagligt med prostitution i Tyskland och att det var så hemskt. Jag började tänka om det är så hemskt med att legalisera det.

Fördelar: Den prostituerade kvinnan får pension av de pengar hon tjänar. Hon kan kräva att mannen använder kondom. Gör han inte det så har hon alltid en mängd skyddsanordningar i sitt rum, bland annat en larmknapp bredvid sängen. Trycker hon på den kommer det en eller flera vakter och avlägsnar mannen. Hon är försäkrad. Hon har rätten på sin sida, det vill säga blir hon våldtagen så anses det vara våldtäkt trots det yrke hon har. Idag våldtas en mängd prostituerade i Sverige men bara ett fåtal får sina gärningsmän fällda på grund av att "en hora kan väl inte våldtas". Hon anses inte vara ett miffo utan en vanlig kvinna med ett vanligt yrke. I Sverige vill man ju inte komma i kontakt med en prostituerad. De är utstötta och tragiska. Men jag har varit i Tyskland och Nederländerna där det är lagligt och när jag var liten så bytte till och med mina föräldrar blöja på mig hos en prostituerad. Hon såg att de behövde någonstans att vara så hon gav dem papper och lät de hållas på hennes trappuppgång. Hon var inte någon hemsk, äcklig varelse. Hon var en vanlig tjej helt enkelt. Även under mina senare resor så har jag märkt att de prostituerade är accepterade och respekterade, medan de är en skam i Sverige.

Den enda nackdelen jag kan komma på är att om det legaliseras så kommer de som är prostituerade göra allt för att göra reklam för sig själva. De kommer att berätta om hur underbart det är och hur mycket de älskar sitt jobb, så att fler män kommer och de tjänar mer pengar. När det händer kommer man kanske sluta lyssna på de tjejer som säger att de tvingades prostituera sig, att de avskydde att "hora" och att det var hemskt. För jag säger inte att jag inte att man ska gå och prostituera sig för att det är vanligt jobb, som vilket som helst. Men om vi legaliserar det så har den prostituerade kvinnan större säkerhet och trygghet runt sig och vi kan sluta trycka ut dem ur samhället. Vi kan hjälpa dem istället.

 
Ja det var mina åsikter. Jag är en feminist som är för porr och tycker att vi ska legalisera prostitution, haha. Det finns med säkerhet fler som jag men man hör inte så ofta om feminister med de åsikterna, så det låter lite roligt... Men så är det.



Igår var jag hos min älskade systerson. Han och jag har börjat leka att vi skrämmer varandra. Vi spärrar upp ögonen, ser rädda ut och säger "Bö!". Han är så himla söt när han säger det. Han har faktiskt sagt pappa en gång (inte så jag har hört det men hans föräldrar har berättat). Dessutom var vi ute och gick och då fick jag dra barnvagnen! Han sov så sött. Man kunde ju bara inte låta bli att börja längta efter när man har sitt eget barn i en barnvagn och är ute och går med honom/henne. Det blir mysigt det.

Det ska bli trevligt att ha honom här i påsk.

 

Linköping är i hockeyfinal! Det är helt otroligt! Och min pappa har redan bokat biljetter till en av hemmamatcherna som han, jag och en vän till honom ska gå på. Fy fan vad härligt det ska bli! Tänk, vi kommer få minst silver! Antagligen guld, om de fortsätter spela så underbart bra! Att jag ska vara med på Stora torget, eller vad det blir för torg, när de ska firas för sitt guld eller silver!


Nä nu måste jag gå ut. Annars får jag dåligt samvete om jag inte tar vara på det fina vädret där ute utan bara sitter inne framför datorn.



Veckans citatmakare: Groucho Marx
 

Några exempel på hans citat:

"Military intelligence is a contradicition in terms"
"I've had a perfectly wonderful evening. But this was'nt it"
"I never forget a face, but in your case I'll be glad to make an exception"
"Money frees you from doing things you dislike. Since I dislike doing nearly everything, money is handy"