Jul och nyår

Måndagen den 31 december 2007


Nu har det varit jul. Jobbet var något hektiskt veckan innan jul men man överlever. De sista tre dagarna hade jag dessutom en tomteluva, trevligt trevligt! Men guuuud vad skönt det var att komma hem den 23:e!

Båda systrarna var hemma, plus min systerson och hans pappa. Lillkillen har hur mycket energi som helst så det var bara att krypa omkring på golvet och leka med sötisen! Han vet verkligen hur man ska charma sin moster!


I julklapp fick jag en tröja, två Sims 2 spel, dvd-filmen "Upp till kamp", Guinness rekordbok, en Beatlesmugg, spelet Sequense, smink m.m.


På juldagen åkte jag till Karre för att umgås lite med henne och Harre, som för en gångs skull var i Linköping! Riktigt, riktigt trevligt alltså! Vi spelade spel och pratade och pratade och pratade! Hihi! Av dem fick jag glas, dricka, choklad och en mugg i julklapp! Tack tjejer, ni är så underbara!


På annandagen jobbade jag, och efter det var det dags för min och älsklingens julafton. Av honom fick jag en Mirandanalle och tv-spelet Buzz! Nallen ser typ ut som den på bilden fast med en tröja som det är ett hjärta på! Den gosar jag med hela nätterna och Buzz är hur kul som helst! När jag börjar vinna blir det säkert ännu roligare, hahaha! Av mig fick pojkvännen bland annat Guitar Hero III men det hade han redan fått så vi ska försöka byta det till Guitar Hero Rock the 80s istället.

Idag är det nyårsafton och har jobbat 10-15. Det var inte så mycket folk men de fem timmarna gick ganska fort ändå. Tanken var att jag och Karre skulle ha lite tjejkväll ikväll i min pojkväns lägenhet, men hon har blivit sjuk, stackaren. Så jag ska vara hemma en stund nu, sen ska jag in till stan senare ikväll och ta emot min älskling när han kommer hem från jobbet inatt någon gång.

Och nu har Hennes och Mauritz- katalogen kommit med hur snygga kläder som helst. Jag har redan skrivit en låååång önskelista. Jag ska ju till Gran Canaria i mars så då ska jag beställa en massa fräscha bikinisar och sommarkläder. Härligt! Men räkningen för kläderna blir inte billig kan jag säga! Men det får jag leva med!

Gott nytt år på er!



Veckans bok: "Harry Potter och dödsrelikerna"



Födelsedag

Onsdagen den 12 december 2007


För det är ingen vanlig dag för det är Stinas födelsedag, hurra hurra hurra!


Jorå, idag fyller jag 20 år! Den började med att jag fick frukost på sängen av älsklingen! Jag sov hos honom, första året jag inte vaknar av familjens sång! Men min pojkväns sång slog allt! Underbart fint! Där kom han med frukost, ett tänt ljus och ett paket på en bricka och sjöng så vackert. Kan en födelsedag börja bättre?


I paketet låg det ett jättefint halsband som jag har blivit helt kär i! Min pojkvän är bäst på att hitta fina smycken till mig! Han vet precis vad jag tycker om!


Sedan åkte jag till jobbet. Ingen där visste om att jag fyllde år men jag tänkte inte så mycket på vilket datum det var fakiskt, och så känns det så stört att säga "Hallå! Jag fyller år idag, gratta mej!". Inte för att jag skulle säga just så men ja...Att stå i centrum är helt enkelt inte min grej.


Men sen kom Sarah och Maria, trots att de var lediga, och grattade mig! En present (badbomber!!) väntade i mitt skåp i fikarummet. Hur gulligt som helst av dom att åka dit för att gratta mig! Hihi, blev jätteglad! Och i och med det fick resten av arbetsstyrkan reda på att jag fyllde år så av cheferna fick jag ett Ikano- presentkort. Väldigt snällt!!


När jag kom hem (slutade redan klockan 14.00 idag) fick jag den sista Harry Potter- boken, ett pussel på 2000 bitar och Cluedo dvd- spel. Blev hur glad som helst, speciellt Cluedo verkar svincoolt. Har redan det vanliga Cluedo, men det här med att det är på dvd med verkar hur kul som helst! Det ska jag tvinga familjen att spela i jul!


Ikväll ska jag, mamma, pappa, farmor, moster och mosters sambo på restaurang. Grekisk mat blir det. Ska bli trevligt, speciellt att min moster hänger med. Vi ses inte så ofta så det ska bli skitkul!



Nu har jag bara fredag och måndag ledigt. Alla andra dagar jobbar jag fram till julafton! Sista veckan kommer nog att bli hektisk, men det blir ju pengar av det i alla fall så jag ska inte klaga alls! Men visst kommer det att bli grymt skönt när man kommer hem den 23:e och hela familjen är samlad!


Längtar även till den 25:e. Då ska jag, Karre och Harre träffas! Kommer knappt ihåg senaste gången vi träffades alla tre, men nu när Harre är i Linköping måste vi ju passa på! Vad kul det ska bli! En heldag med tjejerna!


Jag och pojkvännen har äntligen bokat en resa! Den nionde mars bär det av till Gran Canaria i en vecka! Grymt skönt!! Längtar så jag spricker snart! Har nästan redan börjat med packlistan, åtminstone i huvudet. Det är så roligt att planera allt man ska ha med sig och så! Åh det ska bli underbart!



Veckans TV-serie: "The Office" (brittiska)



Vägskäl

Onsdagen den 5 december 2007


Något märkligt men roligt hände mig på bussen på väg till jobbet i måndags. En äldre man, runt sextio år, satte sig med mig och sade:

"Vilket tråkigt väder vi har."

"Ja", sa jag.

"Nu skulle man vara i Australien, där är det varmt nu! Du borde bli sjuksköterska. Det är många länder som behöver sjuksköterskor: Norge, Australien...alla möjliga!"

Jag satt bara och gapade. Här kommer en främmande man och ber mig göra det jag går och funderar på hela tiden: att bli sjuksköterska och jobba i Norge något år.


Han fortsatte prata och sade att vi måste ta vara på tiden, vi måste våga chansa i livet. Att jag var ung och hade alla möjligheter man kan tänkas ha. Att jag skulle förverkliga mina drömmar medan jag fortfarande kunde.


Han kom in på andra ämnen också, att han var från Ungern. Jag sa att jag aldrig hade varit där så då gav han mig en broschyr med karta och hotellinformation. Ha ha, han var riktigt härlig den mannen. Väldigt positiv och trevlig.


Jag blev jätteglad över det han sade, det var en bra start på dagen. Men jag började grubbla över min framtid desto mer. Vad vill jag? Jag trivs ju så bra på Bokhandeln och vill absolut inte sluta. Men sjuksköterska, eller barnmorska, tilltalar mig också. Fan, jag hatar att stå inför sådana viktiga val som yrkesval. Jag ser två vägar framför mig som ser riktigt fina ut och båda leder till något, men vad vet jag inte riktigt. Vilken väg ska jag ta?



Igår inhandlade jag julklappar! Äntligen har jag kommit igång. Riktigt skönt. Hade glömt hur roligt det är att julhandla. Kom in i julstämningen på en gång.


Min kära mor har även sytt en tomteluva till mig, haha. Den ska jag ha i Bokhandeln framåt jul. Redigt snygg blev den och mamma blir så överlycklig när hon får sy något till oss "barn". Hon gjorde det hela våra uppväxter. Jag minns att många av mina kompisar var avundsjuka över att min mamma kunde sy vilka kläder jag ville åt mig. Men det var inte alls kul kan jag säga. Jag ville ju ha sådana kläder som de andra hade, köpta i affärer! Så när jag blev äldre, typ tio-tolv år, så förbjöd jag mamma att sy något till mig. Även om det blev några få undantag.


Så nu, när jag började prata om tomteluva, utbrast hon:

"Men det kan ju jag sy åt dig!"

"Nja" sa jag och började istället kolla runt på stan efter luvor. Men så kom mamma hem en kväll och hade köpt tyg till tomteluvan och allt. Då kunde jag ju inte köpa en, då hade hon ju köpt allt tyg i onödan. Så hon fick sy den, till hennes stora glädje.



Veckans film: "Smala Sussie"
http://www.youtube.com/watch?v=qWaYDjEO9nI



Ett år!

Lördagen den 1 december 2007


Ja ni, det är december nu! Och jag har mycket jobb framför mig så det skulle sitta perfekt att vara klar med julklappsköpen nu. Tror ni jag har börjat ännu? Icke! Jag vet ju för fan inte vad jag ska köpa! Men på tisdag är jag ledig, då vet ni en som drar till stan och julshoppar.


Jobbade idag och det var sjukt mycket folk! Och självklart ska dom ha en massa julklappar inslagna även fast klockan är över 17.00 och vi egentligen har stängt. Blir irriterad över sådant... Respekten för de som arbetar kan vara liten ibland. Men jag ska inte snacka skit om kunderna, egentligen är det väl dom som betalar min lön.



Åh jag måste ju berätta om helgen när min pojkvän och jag firade vår ettårsdag!


Det började med att jag blev hämtad av Honom efter jobbet på fredagen. Hemma i hans lägenhet lagade hans bror och broderns flickvän Tacos som såklart var svingott (det var ju Tacos!). Efter det blev det Guitar Hero, som ni måste spela! Väldigt roligt! Pojkvännens andra bror kom också och överklassade oss alla i Guitar Hero. Men min pojkvän är också en riktig lirare!


På lördagen shoppade jag och älsklingen. Han fyndade en massa kläder, bland annat en riktigt stilig kavaj! Vi slöt även upp med hans mor och hennes väninna ett litet tag. På kvällen gick han och jag på restaurang och firade på riktigt. Han hade sin fina kavaj på sig och jag hade kjol (inte likt mej men ska det firas så ska det!). "Kniv & Gaffel" heter restaurangen och de serverar medelhavsmat. Riktigt gott och riktigt mysigt!


På söndagen döptes Hans kusinbarn så då begav vi oss till Norrköping. Ett oerhört gulligt barn, och hans storebror är också väldigt söt! Dessutom fanns det en liten tvååring (kusin till barnet som döptes) som underhöll oss alla genom klappa händerna och skrika "JAAAAA!" efter varenda psalm. Oerhört söt!


Innan ceremonin kom pojkvännens faster fram och sa "Jag ska ju gratta er idag!". Då menade hon att gratta oss för att vi varit ihop i ett år, men det visste inte Hans farmor om så hon utbrast: "Va!? Har ni förlovat er?!". Hihihi! Det var lite roligt. Min pojkvän blev nog lite nervös där men men...Hihihi!


Det var en av mina bästa helger någonsin!! Riktigt romantiskt och mysigt och roligt!


Var hos honom onsdag till fredag också. Då blev det bio ("Heartbreak kid", riktigt bra film!), Guitar Hero och filmtittande ("Surf's up, också riktigt härlig film!). Jag börjar få in Guitar Hero-grejen nu. Har slagit några rekord nu men är fortfarande på Easy- nivån. Jag tänkte ge mig på Medium snart, men det är riktigt svårt!



Veckans citatrikaste dokumentär: "Snickeriet"