Svar

Torsdagen den 29 mars 2007

Vill börja med att svara kommentaren på mitt föregående inlägg! Blev så himla glad över komplimangerna, vad roligt att du läser min blogg och tycker om den! Jag blev jätteglad! Anledningen till att jag inte skrivit namnet på min pojkvän eller lagt ut bilder på mig och mina nära och kära är att jag inte riktigt vet om de skulle tycka om det. Jag skriver gärna om dem men vill inte ge ut namn och ansikten ifall de tar illa upp i så fall. Har inte ens gett ut mitt riktiga namn här, och det kanske är lite fegt egentligen. Tyckte det var en kul grej i början att vara anonym, men... I och för sig skulle jag kunna ha en bild på mig själv här... ska bara försöka ta någon bra bild först, hahaha! Men det där med att jag kan skriva lite mer om praktik och allt det där har du väldigt rätt i! Så det blir mer personligt... Kan sätta igång med en gång!



På måndag börjar min praktik i en bokhandel som heter just Bokhandeln (på Ikano-huset i Linköping). Jag var där på praktik under tre månader förra året, men sedan (i och med regeringsbyte med mera) tog de bort möjligheten att praktisera så i år har jag inte gjort någonting. Bokhandeln har låtit mig jobbat extra några enstaka dagar i månaden men nu har äntligen ungdomspraktiken kommit tillbaka, så äntligen ska jag få något att göra igen! Efter praktiken ska jag sommarjobba, återigen på Bokhandeln. Jag trivs så grymt bra där! Hoppas på mer i höst... men man vet ju aldrig.

 

Får jag en fast anställning flyttar jag på en gång! Jag bor på landet mellan Linköping och Rimforsa. Det är jädrigt dött här om man säger så. Så när jag har fast inkomst blir det Linköping som gäller, så jag får känna hur det känns att ha sitt eget! Ska bli så gött! Har redan kollat ut en massa möbler jag vill ha... men det kostar! Usch för kostnader!

 

Om det inte blir något fortsatt arbete i höst så har jag sökt till några fristående kurser på universitetet i Linköping. Vet inte direkt om jag vill... Gymnasiet gjorde mig skoltrött av flera olika anledningar och när jag tänker på skolan blir jag inte direkt sugen... Men jag skulle ju ha något att göra i alla fall. Vi får se hur det blir!

 

Vet inte om det sa så mycket om mig, hahaha! Men jag ska försöka berätta i flera kommande inlägg om vem jag är och så...

Mitt namn är Stina, för övrigt.





Veckans citat: Ringo Starrs finurliga svar på en otroligt dålig fråga
 

Intervjuaren frågar: Många har sagt att amerikanska flickor har dålig smak för att de inte bär korta kjolar. Vad tycker ni om de amerikanska flickornas ben?

Ringo svarar: Om de inte har korta kjolar, hur vet ni att de har ben under sina kläder?

Dumma frågor får dumma svar!


Våldtäkter

Onsdagen den 28 mars 2007


Jag kommer från tjejfamilj, har alltså systrar, och vi har pratat väldigt, väldigt mycket om våldtäkter genom åren. Hur vi ska skydda oss, vad vi ska undvika och så vidare. Jag undrar om man pratar lika mycket om våldtäkter i en killfamilj? Jag tror faktiskt man pratar mer med sina döttrar om det än med sina söner. Döttrarna får inte gå ensamma i en mörk park, följa med främmande killar i någon bil, åka svarttaxi själv, bli för full, vara för flörtig, klä sig för "horigt"... Men i och med det läggs ju otroligt mycket ansvar på tjejen! Som om det skulle vara vårt fel att våldtäkterna sker! För att citera en bok jag läser: Man lägger mer energi på att lära sina döttrar att säga nej än att lära sina söner att ta ett nej!

Mycket beror ju på föräldrars oro, och det får man ju förstå. En förälder tror ju inte att sin son ska våldta någon, men är livrädd att dottern ska hamna i fel armar. Och jag tror jag kan vara rätt säker på att jag kommer bli likadan när jag blir förälder. Men jag tycker man kan diskutera det med båda parter för det.

 

Dessutom målas killar verkligen ut som slavar under sina lustar, djur som inte kan behärska sig när han blir för kåt, monster som bara vill en sak! De som träffat killar vet att så är de inte. Men det är ofta som våldtäktsmän vill få det att låta så: "När hon sa nej var jag för kåt för att kunna sluta." Och samhället godtar den ursäkten. Killar är sådana, hon borde ha tänkt sig för, hon får skylla sig själv om hon kåtar upp en kille.

Jag läste ett utdrag från en bok av Jonas Gardell. En flicka är så full så hon däckar på en fest. En kille bär in henne på ett rum, lägger henne på en säng och stänger sedan dörren om sig. Hans kompis sitter utanför och beskådar allt, förstår vad han gör med henne där inne. När killen kommer ut ur rummet säger han åt kompisen att sätta på henne han med. Man får ju inte missa en sådan chans! Kompisen går in, börjar ta lite på henne men blir äcklad av sig själv och inser hur sjukt detta är. Istället lägger han en filt över flickan, ger henne ett glas vatten och hjälper henne. Efter detta får kompisen, som i själva verket är hjälten i denna lilla historia, skuldkänslor för att han var så "omanlig" så att han inte kunde ta chansen. En riktig kille tackar inte nej till sex, så är det bara.

Det kan inte vara särskilt trevligt för killar att bli utmålade som personer som aldrig kan kontrollera sitt könsorgan, som måste sätta på tjejer när chansen ges, som alltid ska vara kåta. Killar kan väl inte vilja bli utmålade som varelser vars logiska hjärnverksamhet och intellekt helt försvinner om deras kuk hårdnar? Det är få killar som är sådana. Majoriteten av alla killar skulle aldrig tänka tanken att våldta en tjej, men samhället har en bild av killar att de inte kan stoppa sig själva om de ser en tjej i kortkort kjol i en mörk park. Då måste här våldtas.

 

Egentligen är det lite konstigt att vi varnas för just mörka parker, svarttaxi, killarna på krogen etc. när de flesta våldtäkter sker i förhållanden. Media berättar mer om överfallsvåldtäkter, medan offret och gärningsmannen i verkligheten oftast känner varandra. Det är faktiskt ganska ovanligt med överfallsvåldtäkter, men det är lätt att tro motsatsen eftersom det skrivs mer om dem. Endel har nämligen åsikten att om en man våldtar sin fru så är det inte en riktig våldtäkt. De har ju haft ett fungerande sexliv förut, inte är det då våldtäkt om hon helt plötsligt säger nej men han gör det ändå. De är ju gifta! Dessutom brukar de våldtäkter som sker inom förhållanden vara mycket grövre, innehålla mer våld, tortyr och smärta, än just överfallsvåldtäkter (som såklart är hemska de med!). Ändå skrivs det inget om det...

 

En annan historia jag tänkt väldigt mycket på på sistone är en verklig historia. En elvaårig flicka är lite förälskad i sin 25-åriga granne. Hon har små rosa drömmar om honom, som elvaåringar kan ha, och skriver ett litet kärleksbrev till honom. Tjugofemåringen besöker då elvaåringen, tar mellan hennes ben innanför trosorna. Flickan sitter helt stilla och gör inte motstånd, hon litar väl på att vuxna människor beter sig som vuxna ska, att det han gör inte är så hemskt som det känns. I vilket fall som helst anmäler flickan och hennes familj detta och tjugofemåringen fälls men det är en förmildrande omständighet att flickan var förälskad i honom! Att hon skrivit kärleksbrev och inte gjort något motstånd resulterar i att hans straff mildras!

Jag har också varit elva år. Jag kommer ihåg att jag och min kompis sprang efter någon lärarvikarie, runt tjugo år gammal, och vi skrev brev till honom också! Vi sa att vi var "förälskade" i honom, men inte fan ville vi att han skulle ta på oss! Det fanns inte en tanke på det! Som om man tänker på det när man är elva! Men tydligen så trodde tingsrätten att i det här fallet så ville flickan det så... Man blir förbannad!

 

Jag läser en bok om våldtäkter nu, det är därför jag diskuterar allt det här. Man blir så förbannad på vårt trångsynta samhälle, diskriminerande tingsrätter och media som inte berättar sanningen så jag var tvungen att skriva av mig lite här!

Boken heter för övrigt "En riktig våldtäktsman" av Katarina Wennstam. Hon har skrivit en annan bok om våldtäkter också, "Flickan och skulden". Den handlar mer om hur samhället skuldbelägger tjejer för våldtäkter, medan "En riktig våldtäktsman" innehåller diskussioner om gärningsmännen. Båda böckerna är hemska på grund av att ämnet är så vidrigt, jag blir så äcklad och skräckslagen över våldtäkter, men de är hur intressanta som helst och väldigt nödvändiga! Läs dem! Men som sagt, man sitter och är förbannad hela tiden när man läser dem. Se till att ha någon du kan diskutera med efteråt!



Mina lata dagar är över. Visserligen sover jag fortfarande till tolv eller något, men jag har cyklat både i måndags och tisdags och idag har jag simmat! Dessutom sätter min praktik igång på måndag, så då försvinner sovmorgnarna med. Men det ska inte bli annat än roligt!

 

Och imorgon får jag träffa dig! Underbart!




Veckans lyckorus: 1-4 mellan Färjestad - Linköping



Amerikanerna

Lördagen den 24 mars 2007

Jag har varit på mitt sämsta humör idag. Ingenting går som jag vill, jag tappar dammsugaren på min fot och jag hatar Für Elise. Och snart kommer föräldrar hem och blir irriterade på att jag är på så dåligt humör och då kommer jag bli ännu tjurigare. Gudars vad jag saknar din famn nu!



Jag såg Jay Leno igår natt. Han gick ut på stan i typ San Fransisco och förhörde folk om deras bibelkunskaper. På frågan "När levde Jesus?" fick han bland annat svaren "För 400 år sedan" och "För 250 miljoner år sedan". På frågan "Vad hette Jesus föräldrar?" fick han bland annat svaret "Maria och pappa". "Vilka var Kain och Abel?" "Jesus kompisar". "Vad hette Adam och Evas barn?" "Dom hade inga barn".

Jag tror inte ens på Gud men jag hade till och med fler bibelkunskaper än en kvinna som var pastor. Jag trodde att om det är något som amerikaner kan så är det bibeln, jag har i alla fall fått uppfattningen att många är väldigt aktivt religiösa där. Men mycket om bibeln kunde de inte. Men i och för sig hade de säkert klippt bort de människor som svarat rätt för det är ju roligare att se de som hade enormt fel.

 

Ett annat videoklipp jag har sett är när en man går ut på med en världskarta i New York och frågar amerikanerna vilket land de tycker att de ska bomba härnäst. "Mellanöstern" säger en. "Okej, kan du sätta en nål på Mellanöstern på kartan?" säger mannen. Nålen sätts på Australien. New York-borna rabblar upp alla länder som ska bombas: Iran, Irak, Frankrike, Kina, Japan, Kuba, Afghanistan...Inte en nål sätts på rätt kontinent.

När man ser detta är det dels skrämmande att de vill bomba så många olika länder utan att komma med en anledning. Och dels att deras geografikunskaper är käpp rätt åt helvete.

 

Ja, vad ska man säga...


Gå in på
http://www.nbc.com/The_Tonight_Show_with_Jay_Leno/video/#cat=new , tryck på fliken "Correspondents" och se alla videoklipp med Ross! Han är så jävla rolig! Min personliga favorit är när han ska presentera vädret ("sida" sju). På fliken "Jaywalking" finns en sammanfattning av bibelförhören.
Tyvärr har de tagit bort några klipp med Ross men på http://www.youtube.com/ finns ett roligt med honom när han träffar Steve Irwin. Sök bara på Ross the intern där så dyker det upp.



Veckans TV-serie: Leende Guldbruna Ögon



En torsdag

Torsdagen den 22 mars 2007

10.30: Öppnar ögonen och börjar föra mitt vanliga resonemang: "Ska jag gå upp eller kan jag ligga och dra mig lite till?". Mitt samvete bestämde att jag skulle gå upp. Dessutom gick det inte att "ligga och dra sig" när WROOM grävmaskinen sätter igång utanför fönstret.

10.45: Sätter mig med mina rostade mackor och min oboy (jag växer aldrig ifrån oboy) och tittar på Malous ooo så intressanta talk-show "Efter Tio". Kunde inte slita mig.
 

11.30: Klär på mig och borstar tänderna.

 

11.45: Sätter mig vid datorn och möter dagens höjdpunkt: Chatt med älsklingen! Får tipset att se "Leende guldbruna ögon" om dansbandet Lennartz, vilket jag gör. Det första avsnittet slukas på en timme. De resterande avsnitten ska avnjutas ikväll.

 

13.15: Dammsuger hela huset, på order av mamma. Inget damm att suga upp, vad jag kan se, men min mamma har en dammsyn som ingen annan har.

 

14.00: Efter många om och men värmer jag några pannkakor och äter de med sylt. Ser på några halvbra musikvideos på ZTV och tittar i bostadstidningen i hopp om att hitta en gratis tvåa. Fan.

 

14.45: Sätter mig vid pianot och kämpar mig igenom Für Elise, Ave Maria, Yesterday, Rosa Pantern och Over the Rainbow. Ingen av sångerna sitter och mitt humör dras ner lite. Men jag ger mig själv ett löfte: att kämpa med Over the Rainbow tills den sitter.

 

16.00: Kastar lite pil, lyssnar på musik och inser att det var tuuuuusen år sedan jag gick ut på krogen. Blir sugen på en Orgasm (drinken) och att ta på mig finskorna.

 

17.30: Middag (pommes och biff) och Americas Funniest Homevideos. Min favorit vann inte.

 

18.00: Sätter mig här med Tv:n på i bakgrunden i väntan på att Ally McBeal ska börja. Allt avbryts av en glad överraskning: Go' Kväll ska visa ett reportage om Liverpool...alltså Beatles.

 

18.45: Efter att ha stått ut med Go' Kväll- Ragnar i tre kvart börjar äntligen reportaget och jag och pappa bestämmer att besöka Beatlesfestivalen någon gång!

 

Kvällen ska sedan fyllas med "Leende Guldbruna Ögon", "Time Out" och boken "I Cirkelns Mitt". Innan mina ögon sluts ikväll kommer jag sakna min älsklings famn och sedan kommer jag att drömma om vår vårpicknick.

Imorgon börjar det om igen.




Veckans nattrepris: Sex and the City



Välkommen Våren

Onsdagen den 21 mars 2007

Vårkänslorna är på topp. Jag har suttit på den inglasade altanen några dagar och ätit min lunch där (dock inte de senaste kalla dagarna, men innan dem var det riktigt skönt). Jag har gjort något åt mitt ovårdade och trassliga hår och kan äntligen, efter dessa 19 år, säga att jag inte hatar mitt hår längre. Nu har jag den hårfärg jag vill ha! Dessutom kör jag runt i bilen över hela stan, känns det som, och det blir man ju riktigt glad av. Vårkänslorna ökar ju även ett snäpp när man har en så underbar pojkvän som jag har också. Det ska bli så underbart att möta våren tillsammans med dig. När det blir riktigt varmt och skönt ska jag bjuda dig, min älskling, på en superromantisk picknick i solen!

Våren är den tid jag trivs som bäst. Just den där tidpunkten när man är så jävla trött på kylan så man skulle kunna slå ihjäl den, och så helt plötsligt hör man fåglar kvittra, eller märker att man kan knäppa upp jackan. kan vi snacka lyckorus, för mig i alla fall. Ibland vill jag göra som Ronja, springa ut och skrika ett vårskrik.

Tyvärr brukar man varje år få ett bakslag. Precis när man tror att våren är på ingång, för att temperaturen stiger, så brukar det komma ett sista snöfall i alla fall. Och vartenda år blir jag förbannad. När jag ser snön komma ner, efter det där lyckoruset, brukar jag bli så jädrans arg på snön! Ett år blev jag så arg så jag slog sönder någonting... Ja, ibland har jag minsann ett temprament. Men det har lugnat ner sig med åren.

Också slutar det på samma sätt varje år. När det är högsommar, när värmen äntligen är här, tröttnar jag. Mitt i juli brukar jag börja längta efter jul och vinter. Att man aldrig kan vara nöjd med det man har! Men det där har också blivit bättre med åren. Jag njuter mer och mer av sommaren.



Vi har ingen trädgård längre. Istället har vi ett stort lerhål! Tänk att det där hålet ska bli vår älskade pool! Härligt!



Veckans film: Zozo





Feminist som inte vill skämmas

Söndagen den 11 mars 2007

Körkortet är mitt. Tog en biltur förut. Det är hur härligt som helst att susa fram på vägen och sjunga så högt man kan till Beatlesmusik.


  • Det första jag ska göra när jag har fått arbete: Flytta hemifrån!
  • Det första jag ska göra när jag har flyttat hemifrån: Lära mig laga mat!
  • Det första jag ska göra när jag har lärt mig laga mat: Bjuda min kock på middag!
Ja, det är mycket man vill...



Varför ska man skämmas så fort man säger att man är feminist? Varför ska man mötas av skratt? Varför tror folk att man är en manshatare?

 

Jag hatar inte män! Jag älskar män! Min pappa har lärt mig musik, sport och en hel del politik! Han är min stora idol! Mina systrars pojkvänner är som mina bröder, de är underbara och även de ger mig nya kunskaper hela tiden! Min pojkvän är det finaste som har hänt mig! Jag känner mig som lyckligast när jag är i hans armar! Så kom inte och säg att jag hatar män!

 

Jag tycker bara inte om att man ska koncentrera sig så mycket på vad personer har mellan benen. Det är väl ändå hjärtat, själva personen, som man ska döma efter?

 

Det inte skulle sitta så fel med jämlikhet. Män och kvinnor är lika viktiga. Vi behöver varandra. Vi behöver varandras olikheter. Jag vet, många feminister säger att den enda skillnaden mellan män och kvinnor är könsorganen. Men jag anser att det finns många fler skillnader. Vi tänker olika helt enkelt, enligt mina erfarenheter i alla fall. Men det gör ju att vi behöver varandra ännu mer! De brister den ena parten har jämnar den andre ut, och vice versa.

 

Bara för att vi har olikheter och skillnader mellan varandra ger inte det någon rätt att ge den ena parten fördelar och den andra nackdelar. Varför får egentligen kvinnor mindre i lön än män? Hur kommer det sig att trots det är fler kvinnor än män som vidareutbildar sig efter gymnasiet så är det fler män än kvinnor som har toppjobben som direktörer och VD:ar? Jag vet inte, men jag tycker det är jävligt fel.

 

Jag menar inte att vi ska trycka ner alla män så kvinnorna får makten. Det är inte jämlikhet. Jag tror bara det är viktigt att diskussionen kommer upp. Jag tror faktiskt inte det är så mycket som kan förändras via politiken. Det är inställningen hos människorna, ute i samhället, som behöver ändras. Jag skulle kunna spy över all diskriminering mot kvinnor i det här samhället. Jag tror nästan det viktigaste är att männen också uttalar sig i frågan. Om de inte gör det så kommer människor för alltid förknippa jämlikhet med arga, skrikande, manshatande feminister. Det är inte rätt.

 

Jag mår så illa när en tjej som legat med flera olika killar kallas för hora medan en kille som legat med flera olika tjejer inte anses vara något annat än en vanlig kille. Jag blir förbannad över att lesbiska tjejer ses som sexobjekt medan homosexuella killar inte alls accepteras. Jag är så trött på att alla tjejer ska gå och spela dumma i huvudet för att de tror att de vinner killar på det ("Stupid girls" förklarar det bättre). Jag vill spy när killar inte kan stötta sin flickvän eller tjejkompis inför sina killkompisar.

 

Det är mycket jag är trött på. Jag säger inte att allt är männens fel! Absolut inte! Det är ju inte direkt de män som lever nu som är de skyldiga. Detta handlar ju om en hel historia, många århundraden, av diskriminering. Därför räcker det att få höra en enda gång i sitt liv, som kvinna, att man "aldrig kommer att bli lika bra och mäktig som alla män" för att man ska få nog. Det är ett jävligt känsligt ämne för tjejer.

 

"Sverige är faktiskt världens mest jämställda land!" Ge inte upp för det! Det kan alltid bli bättre! Kom igen nu, så visar vi det där jävla ojämlika USA hur det ska vara! Och jag vet, det kommer ta en evinnerlig tid. Det kommer säkert aldrig bli helt jämlikt! Men vi kan ju fortsätt kämpa för att det ska bli bättre i alla fall!

 

Inget irriterar mig mer än feminister som går och säger att "Män är djur" och all sådan där skit! Titta på en främmande man på stan, vem som helst: Är det hans fel att vi inte har lika löner? Nej. Är det hans fel att många, nästan de flesta, kvinnor diskrimineras någon gång? Nej. Så skyll inte på honom. Det hjälper helt enkelt inte att skylla ifrån sig. Bara vi kan göra något åt saken!

 

Sådär, nu har jag fått skriva av mig lite.




Det var hur mysigt som helst att ha Karre här igår. Vi tittade på melodifestivalen och "Sju miljonärer". Trevligt!

Det var även jättemysigt att ha älsklingen här idag. Första gången hemma hos mig! Gött. Jag älskar honom! Mycket!



Veckans lyckorus: The Ark vidare till Eurovision Song Contest



Antingen eller

Lördagen den 3 Mars 2007 

Eftersom jag inte har något intressant att skriva så har jag snott en Antingen-eller-lista.

Blue eyes or Brown eyes
Vanilla or Chocolate
Dogs or Cats
Christina or Britney
Lip-stick or Lip-gloss
Rock or Rap
Prep or Punk
Pink or Purple
Tv or Computer
CDs or Radio
Basketball or Football
Apples or Oranges
Morning or Night
Chicken or Turkey
Rollercoasters or Waterrides
Drugs or Liquor
Gold or Silver
Nike or Adidas
VH1 or MTV
Truth or Dare
Harry Potter
or Lord of the Rings
Rain or Snow
Winter or Summer
Walk or Run
Beach or Mountains
City or Suburbs
Love or Lust
Stars or Moons
Shoes or Sandals
Bath or Shower
Sister or Brother
New York or California



Ikväll ska jag till min älskling. Det var tre veckor sedan. Tre veckor sedan! Jag är i stort behov av mys nu! Så kvällen kommer att bli underbar!

Dessutom ser jag fram emot att få höra Magnus Uggla ikväll. Missade hans bidrag då jag var i Teneriffa, men nu får jag en andra chans (precis som han). Slår vad om att den är bra, det är ju Magnus Uggla.



Veckans TV-serie: Ally McBeal