Boktitlar till svar

Tisdagen den 20 oktober 2009


Hittade denna enkät på
bohora.se. Man ska svara på frågorna med hjälp av boktitlarna i ens bokhylla. Gör det ni med på era bloggar!!

Är du man eller kvinna?

Vit drottning

Beskriv dig själv

Människa utan hund

Hur mår du?

Fördömd

Beskriv stället du bor på

Gåtornas palats

Vart skulle du vilja resa?

Döttrarnas rike

Beskriv din bästa vän

Frälsaren

Vilken är din favoritfärg?

Svart som natten

Hurdant väder är det just nu?

Före stormen

Vilken är din favoritårstid?

Sommardöden

Om ditt liv vore ett tv-program, vad skulle det heta?

Om skönhet ;P

Vad betyder livet för dig?

Känn pulsen slå

Hurdant är ditt parförhållande?

Babyfeber

Vad är du rädd för?

Skumtimmen

Dagens aforism

Mig äger ingen

Vilket råd skulle du vilja ge?

Aldrig fucka upp

Hur skulle du vilja dö?

Fri

Ditt motto

Man ska vara tyst när man önskar


Nåldynan

Tisdagen den 20 oktober 2009


Det blev inget släktingbesök från Skövde i helgen men jag begav mig till landet i alla fall i lördags. Pappa var snäll och bytte däck på vår bil och mamma var snäll och sydde in två tröjor åt mig. Vad man blir ompysslad när man kommer dit!

Sedan var det dags för mig att pyssla om David. Han har nämligen legat sjuk hela helgen. Så vi tog det lilla lugna och tittade på de två första Johan Falck-filmerna (verkligen jättebra filmer!) och Ocean's Eleven (första gången för mig, också suverän film!). Det blev även självklart Idol (Tjohoo, Camilla åkte ut!) och Körslaget i helgen.

I söndags tog vi en tur till stan. Vi besökte den nyöppnade leksaksbutiken och köpte en födelsedagspresent till Davids tvååriga brorsdotter. Ett minipiano blev det. Dessutom köpte jag ett par stövlar:

DS_250855_A.tif

Blev riktigt nöjd faktiskt! Vid sju på söndagen hade vi tvättid (enormt trälig tid att tvätta på), annars blev det lite streamat Greys anatomy och Dexter.

Skolan går bra. Jag skriver ett personligt schema varje dag med allt jag ska göra i pluggväg, och med tanke på att jag sitter kvar på bibblan till 17-18 nästan varje dag så kommer jag före i schemat rätt lätt, vilket ger pluggfria helger vilket i sin tur är oerhört skönt! Så det rullar på bra tycker jag!

Idag har jag agerat nåldyna, känns det som. Tog äntligen tjuren vid hornen och begav mig till vaccinationsmottagningen. Jag ska nämligen vaccinera mig mot Hepatit A och B, TBC och difteri. Som sjuksköterskestudent får jag två av dessa sprutor gratis och de andra två till lägre pris. Så det blev två stick på ena armen och ett på andra (Hepatit A och B ges i samma injektion). Men det är inte över, ska tillbaks på fredag och fortsätta TBC-vaccinationen och om en månad ska jag få ännu en spruta i Hepatit-vaccinationen. Tur att man inte är spruträdd. Tvärtom tycker jag det är spännande och roligt, speciellt nu när jag själv har övat på att ge injektioner så jag studerade sjuksköterskan så ingående jag kunde, hehe!

På torsdag ska jag och mamma bege oss till Västervik och vara barnvakter. Alltid lika roligt att träffa lillgossen och höra på hans små historier!

Har äntligen läst ut "Zebraflickan" av Sofia Åkerman. Det är en verklig berättelse om Sofias psykiska sjukdomar och svårigheten i att få behandling. Jag läste boken å skolans vägar, så nu ska jag skriva en diskussion utifrån boken. Jag vet inte varför men så fort jag inte läser en bok av egen fri vilja utan känner minsta lilla "tvång" att läsa så avskyr jag att läsa. Jag hade liksom ändå boken i hyllan redan och hade tänk läsa den flera gånger innan. Men ändå kan jag inte njuta av en bok när jag måste sitta och tänka på vad jag ska ta med i min diskussion sen. Men nu i efterhand har jag insett att boken var riktigt bra, även om jag nog har förläst mig på böcker som är baserade på sanna historier, då de är väldigt lika allihop. Men allt som allt rekommenderas den!

Nu kan jag äntligen börja med "Genom dina ögon" av Stephenie Meyer! Hihi!

Har fått höra från Luleå att deras femåriga dotter sa vid matbordet en kväll att hon saknar mig och att hon vill att jag ska vara hennes moster. Kan man göra annat än att smälta? Vi ska ha så roligt i nyår! 



Veckans låt: "Märk hur vår skugga" - Imperiet
Otroligt vackert, Thåström! Och Bellman!



Överraskningsfest

Torsdagen den 15 oktober 2009


Helgen som gick var en väldigt speciell helg. I fredags morse tog nämligen jag, min pojkvän, två av hans bröder och deras pappa oss till Luleå för att överraska deras fjärde bror på 30-årsdagen. Vi har planerat detta i flera månader tillsammans med broderns fru och han hade verkligen ingen aning om att vi skulle komma. Dessutom kom tre barndomskompisar till honom som också kommer från Linköping.

På fredagkvällen trodde han att han och hans fru skulle på restaurang, bara dom två, men när de kom dit satt vi där, 18 personer allt som allt. Han var så chockad så han blev mållös, han som brukar snacka på rätt bra! Han sa "Det här är helt otroligt!" och "Det här är ju sjukt!" några tusen gånger den kvällen! Efter den överraskningen trodde han självklart att vi hade avslöjat allt för honom, och det lät vi honom självklart tro.

På lördagkvällen lurade vi i honom att vi skulle på restaurang allihop för att sedan dela upp oss killar och tjejer. Killarna skulle ha en riktig grabbkväll på krogen och vi tjejer skulle stanna hemma och kolla på film. Vi tutade även i honom att vi andra skulle ta taxi till restaurangen medan han, hans fru och två döttrar skulle ta bilen. Allt är normalt i hans värld, de tar bilen och åker mot parkeringen utanför restaurangen. När de har parkerat säger dock hans fru: "Spänn inte loss er. Ta på dej den här" och tar fram en ögonbindel. Han fattar att nu är det nått på gång...igen!

Under tiden hade vi tagit oss till en lokal där vi skulle hålla en fest för honom, denna gång inklusive alla hans norrländska vänner. Så när han kom in där i ögonbindel var vi 40 personer som väntade på honom. Chocken var självklart total när han fick se oss, och sen kunde festen börja. Det blev god mat, lekar (jag och David höll i en introtävling, det gick jättebra!) och dans till Guns n Roses till typ 5.30 på morgonen, för min del. Födelsedagsbarnet kom nog inte i säng förrän 7.00. Han mådde inte svinbra dagen efter. Men jösses vilken klockren helg! Han var så himla lycklig över att vi gjorde det här för honom!

Annars händer inte så mycket om dagarna. Skolan rullar på...en del nördiga människor i klassen men en hel del härliga människor också som väger upp det! Jag och David har unnat oss "Wii Resort". Vi har inte kört så jättemycket än men det vi har kört var riktigt roligt och träningsvärken har känts hela dagen, hehe. I helgen ska jag ut till mamma och pappa en stund för att några släktingar kommer på besök från Skövde. Annars blir det en lugn helg.

Jag ser fram emot:

~ Spahelgen 7-8 november i Göteborg med systrarna och mamma!
~ Min praktik som äger rum på Barnmottagningen i Motala under 12 dagar v. 47,48 och 49!
~ Min och Davids treårsdag den 20 november!
~ När adventsljusstakarna ska upp i fönstrena!
~ Julafton då jag får träffa heeeeeela familjen!
~ Nyår som vi kommer att tillbringa i Luleå med Davids bror och hans underbara familj (29 dec-4 jan)!
~ Den första mars när mitt andra syskonbarn beräknas komma!

Vad skulle man ta sig till om man inte hade något att se fram emot?

Är dock lite bitter över att jag inte jobbade i Bokhandeln i onsdags då det tydligen var ett jäkla hoolabaloo med snatteri och allt! Sarah och Maria, vi får ta en fika nån dag då ni får berätta ALLT!




Veckans låt: Don't look back in anger - Oasis



Plugg och TV-serier

Tisdagen den 6 oktober 2009


Jösses vad skolan tar tid nuförtiden. Igår var jag i skolan från 10.00 - 17.30, hem och äta och sedan satt jag och pluggade vidare till typ 22.00. Jag blev chockad själv över att jag kunde fokusera så pass hela dagen. Idag har jag också varit duktig. Började 8.15, hade föreläsningar till 15.00 och sen satt jag kvar till 17.00. Tack vare att jag tar mig tid till att sitta kvar i skolan är jag nu före i mitt pluggschema! Känns bra! Så ikväll tillåter jag mig själv att ta det lite ledigt och titta på säsongspremiären av Desperate Housewives!!

Kom dock på hur jag har lyckats behålla fokus under pluggandet. Jag har nämligen kommit in i värsta tevanorna! Jag dricker te typ hela tiden, känns det som. Eftersom varenda kotte dricker kaffe så måste man ju hålla sällskap på nått sätt. Men börja dricka kaffe, där går min gräns! Aldrig i livet! Te är grejer det!

"Idol" då...Jag tycker det är heeeeeeeeeeelt fruktansvärt att Camilla kom vidare och Jon åkte ut!!!! Är för övrigt helt totalt kär i Tove, och det är tack vare henne som "All these things I've done" har gått och blivit min favoritlåt! Jag och David går runt och sjunger "I've got soul but I'm not a soldier" mest hela tiden numera! Tove for Idol! En annan favorit är Calle!



Och körslaget kom med både överraskningar och besvikelser. Trodde på förhand att jag skulle heja på Roger Pontare, lite påverkad av David kanske, hehe. Men Roger var lite för disträ på nått sätt. Istället var det Larz-Kristerz-snubben som överraskade med ett bra bidrag! Favoriserar dock ingen ännu utan väntar och ser...




Veckans klipp: Christian - the lion
Såg ni Skavlan i fredags? Jag är kanske den sista i världen som ser det här klippet, men jag blev verkligen helt tårögd när jag såg det! Och jag som inte alls brukar påverkas av djurklipp! Det är ju bara så fint!



Pepp pepp!

Torsdagen den 1 oktober 2009


Jag och min sambo gick på världens mysigaste höstpromenad i söndags. Vi gick runt Stångån och vilade benen lite på "Hawaii-öarna", som för övrigt har blivit min favoritplats här i Linköping. Så himla mysigt!

Och hösten har verkligen kommit mer och mer med dagarna. Om inte vintern, för sjuttsingen vad kallt det är att cykla till skolan om morgnarna. Men tar man på sig för mycket är man genomsvettig efter den enorma uppförsbacken som går till sjukhuset. Så man får helt enkelt finna sig i att frysa i början. Hemskt för en som hatar att frysa, och för det mesta fryser bara för det.

Jag är glad hela den här veckan för David jobbar lunch så vi kan umgås om kvällarna! Så himla mysigt att göra upp en meny för veckan, laga mat tillsammans och titta på Idol varje kväll! Sådana smågrejer kan göra mig så lycklig!

Och inte ens regnovädret kunde dra ner mitt humör idag för jag fick veta att jag klarade terminens första tenta! Så skönt! Jag lider verkligen med de som har flera omtentor framför sig, plus alla andra tentor och uppgifter. Jag är så stolt över att jag inte har några restuppgifter eller omtentor alls framför mig! Bara att fokusera på det vi pluggar på nu!

Och vad är det då? Jo vi övar en himla massa på att ta venprov, injektioner och sätta katetrar. På måndag ska vi lära oss att mäta EKG och ta kapillärprov. Det känns så "på riktigt" när vi får göra dessa övningar och jag blir så himla peppad till att verkligen bli sjuksköterska! Ibland fattar jag nämligen inte att jag en dag ska kunna allt en sjuksköterska ska kunna. Men den dagen kommer att komma och då har jag äntligen det yrke jag strävar efter att ha! Så skönt att ha ett mål framför sig och att kämpa för det målet! Älskart!

Annars läser vi om barn, vilket är jätteintressant. Är väldigt glad över att jag har en systerson som jag kan relatera till och fundera på...liksom: "Aha, det var inte förräns han var två år som hans njurar var fullt utvecklade" osv. Mycket tips inför när man själv får barn också, men det kanske bara är jag som ser det så, hehe. En massa om deras stora vätskebehov och i vilken ålder dom kan börja äta annan mat än modersmjölk, och vad man ska bjuda på då etc. Mycket, mycket intressant!

Tycker det är rätt personer som har kommit vidare i Idol än så länge! Jag går mest runt och är förvånad över hur engagerad jag är i år. Vad fan, dom har ju visat Idol i många år nu, och visst var jag intresserad de första åren men sen tröttnade jag. Varför är jag så himla fast i år?? Jag tror inte jag har missat ett enda avsnitt än så länge!

När vi inte tittar på Idol ser vi på "Oz" från säsong ett ännu en gång! Andra gången jag ser serien och jisses att det kan vara så bra även fast man vet vad som händer!!!

Och Greys Anatomy är ju för bra! Och True blood är jag mitt i också... Hur fan har jag tid att följa alla serier egentligen? Det slog mig nu att jag lägger nog en hel del tid på TV-serier. Inte konstigt att nyblivna föräldrar frågar sig "Vad gjorde vi egentligen med all tid vi hade innan vi fick barn?". I mitt fall: ser på TV!

Nä nu kommer David hem snart. Lax och potatis står på menyn idag, med någon frän sås! Gott gott!!



Veckans klipp: Beyonce sjunger "Halo" till en liten flicka!
Jag sitter inte och hulkar till detta, som vissa andra (eller kanske alla andra - jag kan bara inte gråta i bland). Men visst blir man berörd!