Vad tycks?

Lördagen den 29 mars 2008

Nu har jag fixat med min blogg lite, gett den en ny design. Det blev kanske inte jätteelegant, men jag ville ha det enkelt och personligt. Kommentera om vad ni tycker! Guess what? Det är mina ögon som är längst upp på bloggen, i "headern".

"Living is easy with eyes closed" står det längst upp. Det är självklart från en Beatleslåt. En fras jag tycker det ligger en hel del i (det gör ofta det i Lennons låtar) och dessutom passar det ju till mina ögon bredvid och allt. Jag ska inte leva med stängda ögon, jag ska hålla dem öppna så att jag kan blogga om allt jag ser! Hihi.

Om ni vill designa er blogg, gå in på världens bästa hjälpblogg:
http://www.designadinblogg.se/. Här finns allt man behöver veta!

Världen demonstrerar ikväll

Lördagen den 29 mars 2008

Ikväll sker en världsomfattande demonstration som jag tycker att vi alla ska delta i, jag ska det i alla fall. Klimatet hotas i dessa tider, och så får det inte gå till! Vad är det för jord vi ger till de kommande generationerna? Så ikväll, mellan 20.00 och 21.00, ska alla lampor släckas. Tänd lite stearinljus istället. Och varför inte göra det till en vana, att använda mindre el i framtiden? En hel värld deltar i denna manifestation, så gör det du med!

Jag försöker verkligen tänka på miljön i alla lägen, men det är inte alltid lätt. Som tur är har jag en far som är en soppolis, så av honom har jag lärt mig hur man sopsorterar någorlunda miljövänligt. Jag har på sistone börjat diska utan rinnande vatten, jag stänger alltid av TV:n så den inte står på standby, vi använder nästan bara lågenergilampor här hemma och jag kör "eco-driving". Men man vill ju göra mer, det känns inte som om det är tillräckligt. Som om det lilla kan ge oss en bättre värld. Men jag försöker i alla fall, om alla bara försöker så kan det kanske resultera i något bra!



2-1 till LHC i matcher. Fan att vi förlorade i går, men vi kommer att klara det ändå! Vi ska ju faktiskt vinna det där guldet i år! Det finns inget annat. När de kommer till final hoppas jag på att kunna gå på någon match. Jag var på en finalmatch förra året, och det är häftigt ska ni veta! Vilken stämning! Jag älskar att komma från en hockeystad, även om jag inte alltid orkar vara lika engagerad som en del killar runt mig är, som min far, pojkvän och mina svågrar. Men jag kommer att hålla på LHC till min död, haha!

Jag har läst ut "Edward Finnigans upprättelse" av Roslund & Hellström. En bra bok som jag inte kunde slita mig ifrån, men så här i efterhand vet jag inte varför den var så bra. Det hände inte särskilt mycket, förutom i slutet då allt hände på en och samma gång. Men jag vill rekommendera den för den är absolut läsvärd! Nu ska jag sluka den andra boken i Åsa Larssons deckarserie, "Det blod som spillts". Den första, "Solstorm", läste jag på en dag. Jag har fått upp ögonen för deckare mer och mer på sistone. Förut var det memoarer och romaner som gällde, men det är roligt att hitta något nytt att fastna för.

Åh vad jag längtar till tisdag, då jag får mitt hår fixat. Det är såå på tiden, och håret börjar verkligen säga ifrån genom att tova sig och vara allmänt jobbigt. Problemet är att jag inte vet vad de tar betalt, så det kan bli en dyr historia. Men visserligen är det dyrt hos alla frisörer tycker jag. Tusen spänn för klippning och färgning. Jaja, det kan faktiskt vara värt det också.



Veckans film: "Corpse Bride"


 

Flickan med rishåret

Torsdagen den 27 mars 2008

Jag har gått på stan idag, och det blev lite mer shoppande än vad jag hade planerat. För några dagar sedan växlade vi nämligen in de euros som blev över efter Gran Canaria- resan. Så då hade man ju helt plötsligt cash i plånboken, och automatiskt tror man att man är rik eller något, haha. Så det blev en CD-skiva av mr. Hellström, två böcker ("Det blod som spillts" av Åsa Larsson och "Levande begravd" av Peter James), te och choklad samt medlemskap i Åhléns klubb. Känns bra!

Igår var jag och älsklingen på parmiddag med hans bäste vän och dennes flickvän. Vi åt på Ghingis och sedan spelade vi lite Guitar Hero här hos min pojkvän. Det var en riktigt, riktigt trevlig kväll. Men det var en aning nervöst innan eftersom hans flickvän kommer från Schweiz, så det blev att prata engelska hela kvällen. Klantig som jag är så nämde jag att jag har läst franska så då sa hon någon mening på franska, haha. Jag tror dock att jag förstod! Men det var spännande att öva på andra språk än svenskan, vad har man traglat engelskaglosor i flera år för om man inte ska använda dem liksom?

Idag åkte min snutt till Luleå för att besöka sin bror, svägerska och två brorsdöttrar. Han kommer visserligen hem redan på måndag men jag saknar honom som sjutton redan. Kan man bli mer och mer nykär? Ja, tydligen. Men jag bor kvar i hans lägenhet tills imorgon ändå, för imorgon ska jag jobba och det är skönare att bo i stan när man ska bege sig till jobbet. Närmare. Kommer dock kännas konstigt att somna utan honom, och vakna i morgon bitti utan honom.

Jag har pluggat på hur man designar bloggar nu. Så inom kort hoppas jag på att kunna göra en finare och mer personlig blogg. Men ha tålamod, för jag har inte lärt mig allt ännu.

Nu har jag bokat tid hos en frisör. Äntligen, mitt hår ser ut som påskris snart, så slitet som det är! På tisdag 13.00 ska jag befinna mig på Hair Style. Har aldrig varit där så jag vet inte om det är en bra salong, har fortfarande inte hittat ett fast ställe att återkomma till. Vill färga mitt hår mörkare, men hon sa att då blir det toning istället. Har tonat förut men tycker att färgen försvinner så himla snabbt. Men de verkar inte vilja "förstöra" mitt hår med att färga, eftersom det i slutändan alltid blir toningar. Ja ja, det blir nog bra. Mörkare ska det bli!

Det sägs att våren är på väg, äntligen! Stina är som lyckligast på våren. Det är nästan så att jag vill göra som Ronja då, skrika ett vårskrik.

Åh vad jag tycker om Håkan Hellströms vemodiga röst!



Veckans kärlekslåt: "Curly Sue" av Takida



Se även denna video, med samma låt men med "Romeo and Juliet" som bildspel



The time that's been

Måndagen den 24 mars 2008

Påsken är över, men det blev inte så mycket påskfirande för min del. Istället blev det födelsedags- och förlovningsfirande i min familj. Ena systern har fyllt 25 år och den andra förlovade sig ju i januari och nu när alla var samlade passade vi på att fira det med. Systersonen har dock stått i centrum under hela helgen. Han är det sötaste ni kan tänka er!

Men jag har inte bara slappat och käkat godis i påsk. Igår och idag har jag jobbat. Det har varit en del folk, i alla fall idag. Tack Sarah för det goda påskägget! Och tack Maria för söndagen! Hihi.

Nu befinner jag mig hos älsklingen, här kommer jag nog stanna till torsdag eller fredag. Mina föräldrar tycker jag aldrig är hemma längre, men så är det när man är kär, haha! Och speciellt efter att vi var sambos i en vecka i Gran Canaria så är det svårt att vara ifrån varandra. Det bara går inte.

Åh det är så många böcker jag vill läsa för tillfället. Hellre det, i och för sig, än att inte ha någon, men jag vill läsa alla på en gång! Dessutom har jag en massa gamla böcker som jag borde läsa innan jag köper en massa nya, men men...

Nervositeten inför tre år av plugg, med start i höst, ökar och ökar. Nu har jag börjat tänka på nollningen, som allt börjar med. Fy fan, jag vill bara börja med föreläsningarna och tentorna och det på en gång, kan vi inte bara skippa det där sociala? Haha. Men men, det går väl...

Ikväll blir det nog någon snabbmat och bland TV-tittandet hoppas jag på "Sjukhuset", "Parlamentet" och "100 höjdare". Ha det underbart!



Veckans sällskapsspel: "Med vilda gester"



Sol

Tisdagen den 18 mars 2008


Efter en vecka i solen är det en stor omställning att komma hem till virvlande snö och isande kyla. Men jag kommer att leva på min semestervecka hur länge som helst. Det var underbart i Gran Canaria!


Men det kunde ha börjat bättre. Resan ner gick jättebra, smidigt byte i Madrid och inga större förseningar. Men när vi äntligen kommer fram till hotellet säger mannen i receptionen: "Nej, vi är fullbokade. Jag skickar er till ett annat hotell." Jaha, vad fan hände med vår bokning då? Jaja, förvirrade tog vi oss till det hotell han sa att vi skulle bo på istället. Vi förberedde oss för krig ifall det nya hotellet var sämre än det vi egentligen hade betalat för.


På det nya hotellet möttes vi av ännu en manlig receptionist, men denne kunde knappt någon engelska. Han gav oss bara rumsnyckeln. Vi tänkte att om vi ska börja bråka om allting gör vi det imorgon. Vi kom liksom fram vid midnatt och hade inte ätit sedan lunchen på Arlanda. Min pojkvän hade ont i magen av hunger och jag mådde illa sedan taxifärden. Efter att ha besökt en restaurang somnade vi, aningen oroliga över hur det skulle lösa sig med hotellet.


Dagen därpå gick vi till receptionen. Denna gång arbetade en kvinna där och hon kunde engelska. Lättnad! Hon gav oss en Safety Box, gav oss en gratis bussbiljett till stranden, gav oss en karta över området och gav oss tillbaka min pojkväns pass som den spansktalande nattreceptionisten tagit. Nu kändes allt bra igen och vi beslutade att det här hotellet inte alls var så pjåkigt! Vi lade oss lättade vid poolen och solade, solade och solade.


Vi har haft gassande sol hela veckan, förutom onsdagen då det var rätt disigt. Vi har solat både på hotellets poolområde och på en strand. På kvällarna har vi ätit god restaurangmat och spelat en himla massa spel i en "lekvärld" som hette Holiday world. Där fanns bowling, airhockey, biljard, bilspel och en himla massa andra spelautomater. Det fanns även ett litet tivoli, där man bland annat kunde rida på en låtsatstjur! Det gjorde jag, jag ramlade inte av en enda gång!


Underbar vecka! Kärleken har bara växt och växt, solbrännan har bara blivit brunare och brunare och VITLÖKSBRÖD IS THE SHIT! Ja, jag älskar vitlöksbröd. Kan inte fatta att något kan vara så gott! Hahaha!


Tack, tack, tack, älskling, för den oförglömliga veckan! Jag älskar dig av hela mitt hjärta och hela min själ!


Jag har läst ett antal böcker under min solvecka. Först läste jag ut den sista boken i serien "Kejsaren" av Conn Iggulden. Läs den serien! Krigsskildringarna kan bli lite tråkiga efter ett tag, för de är så himla lika varandra. Men allt som allt var den himla bra serie!


Sedan läste jag "Midvinterblod" av Mons Kallentoft. En deckare som utspelar sig i Linköping. Jag tyckte den var riktigt bra faktiskt! Jag kommer absolut att läsa hans nästa bok i serien!


Efter det läste jag "Solstorm" av Åsa Larsson. Även det en himla spännande deckare, som var väldigt hemsk! En bok om en sekthändelse liknande Knutby- tragedin, men Åsa skrev den här boken innan Knutby- mordet att ägt rum. Den har ju även blivit film nu, har dock inte sett den. Läs boken!


Nästa bok jag läste var "Hanteringen av odöda" av John Ajvide Lindqvist. En skräckroman som handlar om döda som vaknar till liv igen. En jävligt äcklig bok. Inte äcklig som i otäck utan äcklig som i kväljningar! Liken från bårhusen börjar tina när de vaknat till liv och blir helt kletiga (bläää) och en drunknad kvinna som vaknar till liv har en sprattlande ål innanför revbenen som inte kommer ut så den börjar äta sig ut. En massa sådant äckel. Och slutet fattade jag inte alls. Men det var en okej bok ändå.


   

Nu ska jag läsa "Edward Finnigans upprättelse" av Roslund och Hellström.

Apropå Hellström: Håkan Hellström släpper snart nytt album! Wohoo!

Min bokidé har jag inte slipat så mycket på under semesterveckan men idag satte jag mig och läste lite om viktiga händelser under 1980 och 1981. Trååk och jag satt inte så länge. Ikväll ska jag börja skriva för nu kan jag inte hålla mig längre.

Sedan den 15 mars har man fått söka till universitet. Så nu ska jag skicka in min ansökan. Jag ska skicka till en massa olika städer så får jag vela en massa i sommar när jag ser vilka jag kom in på. Har insett att det här ett stort steg, att välja sitt framtida yrke. Så för tillfället är jag rätt så nervös, men det ska gå bra!



Veckans namnam: Vitlöksbröd



Bokidé

Onsdagen den 5 mars 2008


Yeeees! Äntligen en bokidé! Som jag har väntat på att idén ska komma, och så kom den när jag tittade på en dokumentär om John Lennon. Jag har sett den dokumentären mängder av gånger och jag är sååå nära tårar i slutet när man ser hundratals av människor på ett torg sjunga gråtandes till Johns låtar, precis efter mordet. Då beslöt jag mig för att handlingen i min bok ska utspelas 1980, då mordet äger rum, och ett Beatlesfan beger sig till New York för att sörja. Mer avslöjar jag inte. Jag tänkte börja skriva på det efter resan. Det blir väl att tänka igenom allt lite grundligare medan jag ligger i solen.


Ja, på söndag åker vi till Gran Canaria! Började packa idag och blev överlycklig! Jag trodde att jag skulle behöva lämna hur mycket kläder som helst hemma, som jag egentligen vill ha med mig. Men nu har jag lagt ner de kläder jag tror jag kommer använda, och halva väskan gapar fortfarande tom!!!! Till och med min mamma blev chockad. Så nu kan jag kanske unna mig att ta med mig ytterligare en bok eller något... Imorgon ska jag sno bilen och bege mig till stan. Kom nämligen på att jag inte har någon kofta! Jag hoppas naturligtvis på att jag slipper använda något långärmat, men på kvällarna kan det ju vara skönt att ha något varmare.


I torsdags spelade min pojkväns bror och hans band på Café M. Första gången jag hör dem live och första gången de spelar akustiskt, och det var svinbra! Vilken röst han har! Jag såg bara första "setet" av konserten men min älskling fick låna min filmkamera och filmade i princip hela konserten. Har sett lite redan men ska titta på det igen när jag lagt in filmen i datorn.


Har varit hos min kära från söndag till tisdag. Vi hälsade på både hos hans mamma och hos hans pappa, vi gick på stan, vi gick på hockey, vi fick besök av hans bror och vi såg en film. Dessutom Guitar Hero såklart, och Buzz. Så vi hann med mycket!


Just det, jag har ju jobbat med! Det råder ju bokrea så det har varit en hel del kunder i rörelse. Jobbade onsdag, torsdag, fredag och söndag. Aningen rörigt, just eftersom det är så mycket folk och det är inte mycket som stämmer i våra datorer och så. Men det är roligt att vara tillbaka! Roligast är ju att återse Sarah och Maria såklart ;). Shoppade själv på bokrean. Bland annat Linköpingsdeckaren "Midvinterblod" och den omtalade "Flyga drake".


Melodifestivalen ja...Förra omgången var väl den bästa hittills, men att Nicklas Strömstedt skulle komma sist! Nä, det kan jag inte smälta. Han är min barndomsidol. Jag var kär i honom, och egentligen hela GES, när jag var liten. Så även om hans låt var lite sådär så hejade jag på honom...och så kommer han sist! Men visst var Linda och Charlotte värdiga vinnare. Och Björn Gustafsson var bäst som vanligt. NEJ, jag är inte kär i honom. Jag har bara den humorn!


Ikväll blir det Room Service, Lost och Southpark! Och så måste jag läsa ut boken jag håller på med så jag slipper ta med den på resan.



Veckans film: Across the Universe (musikal med endast Beatleslåtar)
http://www.youtube.com/watch?v=GQNpEET9WqQ