"Ängelns lek"

Måndagen den 11 april 2011


Carlos Ruiz Zafon har gjort det igen! Jag hade inte särskilt höga förväntningar på denna bok faktiskt, eftersom jag inte trodde att den kunde vara så bra som "Vindens skugga", författarens första boksuccé. Men denna bok är precis lika bra som den förra! Jösses!

Precis som i "Vindens skugga" börjar huvudkaraktärens liv formas som ur en bok som karaktären funnit i ett mycket hemligt bokarkiv (De bortglömda böckerna gravkammare). Svårt att förklara handlingen, den måste helt enkelt läsas.

Ungefär första hälften av boken ägnas åt att bygga upp storyn, vilket gör att man fastnar helt och hållet. I andra hälften av boken börjar twistarna komma. Twistar som gör att man högt och ljudligt drar efter andan, något jag har gjort ett antal gånger när jag har suttit i min lilla läshörna.

Har hört från flera håll att många tycker att boken inte har ett riktigt slut. Jag tycker dock om slutet! Men sen finns det fortfarande en hel del grejer i boken som inte riktigt har fattat, men det tycker jag bara om. Älskar att gå och fundera över en massa detaljer ur boken flera dagar efter att man har läst ut den. Enligt mej är det ett tecken på att boken var riktigt bra.

Läääääääääääääääs!




Jag har fortsatt att gå på gym och det är fortfarande hur kul som helst! Idag ökade jag vikterna på alla maskiner utom typ tre så idag blev det verkligen ett hårt träningspass! Kommer kännas imorgon!

Jag fick förresten godkänt på den där muntliga tentan som jag var helt säker på att jag blev underkänd på! Skön känsla! Så nu kan jag lägga det bakom mig med. Nu är det C-uppsats som gäller, och så lite sårkurs. Det flyter på!

Längtar något enormt till nästa vecka då vi ger oss av på vår lilla sparesa till Tallinn. Japp, även denna påsk ger vi oss av mot sydligare breddgrader för att få massage och lite lugn och ro och bara ägna oss åt varandra. Mysigt värre att åka färja och bli ompysslad när man kommer fram. Även om det bara är tre nätter så känns det som man har varit borta en vecka, så var det i alla fall förra året. Men vi kommer hem på påskafton så vi hinner även fira svensk påsk, vilket känns skönt eftersom vi missade det helt och hållet förra året.

Jösses vad jag längtar till i sommar då jag äntligen får in lite pengar på kontot!!! Det är verkligen fattigt att studera. Jag tänker ofta på hur tacksam jag mot mina föräldrar för att jag fick bo hemma utan att betala något medan jag jobbade i Bokhandeln. Det gjorde att jag kunde spara ihop en buffert så att jag nu kan bo hemifrån och utbilda mig på universitet. Jag har världens bästa föräldrar!!

Nä nu ska jag aktivera mig på något sätt. Kanske gå ut och promenera i det vackra vädret, eller hugga in på nästa bok...vi får se. Ikväll ska "Nittileaks" avnjutas!



Veckans låt: "Come here" med Kath Bloom
Åh den är så vacker! Är med i filmen "Before sunrise", som nästan är lika fin som låten.