Ett skinande G dök upp på skärmen!

Fredagen den 28 augusti 2009

Idag har jag gått som på nålar hela dagen, inte kunnat slappna av alls (förutom när frisören masserade min hårbotten!). Jag vaknade till och med i natt av att jag hade ont i magen och kände mig hängig. Antagligen har allt detta berott på att jag har varit hur stressad som helst inför tentaresultatet, som jag anade skulle komma idag. Jag har varit rätt säker på att jag fick underkänt och gått och undrat vad jag ska ta mig till, speciellt när jag fick ett suspekt brev av csn om att jag inte får något studiebidrag förrän jag kommer upp i full poäng.

MEN JAG KLARADE TENTAN! När jag kom hem från frissan och rundan på stan gick jag in på Internet för typ hundrade gången idag, säker på att det inte skulle stå något för reusltatet dyker bara upp om man får godkänt. Underkända får mail efter någon dag. Men där sken ett stort G!

Vilken otrolig lättnad! Ingen mer stress, ingen mer oro! Jag ringde David det första jag gjorde och han blev också superglad, gullet!

Nu kan jag bara släppa det och börja fokusera på termin 2!

Min frisyr blev jättebra. Jag valde att göra precis likadant som förra gången eftersom jag blev så nöjd med på både färg och klippning. Himla bra frisör har jag med!

Imorgon blir det jobb 10-17 och på söndag ska jag och David fika med hans familj! Dessutom sms:ade Helen och berättade att hon är i stan. Hoppas, hoppas jag hinner träffa henne en stund på söndag, det var ju så länge sen!!!

Nä nu har jag ett diskberg att ta hand om, sedan blir det matlagning och så ska jag försöka få tag i mamma och pappa och berätta om mitt fina tentaresultat! Sedan ska jag ha en totalt stressfri fredagskväll, med förhoppningsvis mycket läsning i "Vindens skugga" som är en helt underbar bok hittills!



Veckans abstinens: Håkan Hellström
Kom med ett nytt album snart!



Läsning är underbart

Måndagen den 24 augusti 2009

Nu har jag läst ut "Fyrmästarens dotter" av Ann Rosman. Det var en riktig bladvändare! Jag kunde bara inte sluta, fastän Henrik Dorsins ståuppshow började på TV. Älskar böcker som verkligen är spännande från början till slut, och som på ett sätt fortsätter även efter att man har läst ut boken för att man inte kan sluta tänka på den. Nu har det visserligen bara gått någon kvart sedan jag läste ut den, men det känns som att jag kommer gå och tänka på den ett bra tag faktiskt. Och framför allt längta efter fortsättningen!



Nu ska jag börja läsa "Vindens skugga" av Carlos Ruiz Zafón. Jag har hört att den ska vara hur bra som helst, så förväntningarna är kanske lite väl höga, men det blir i alla fall spännande att se hur den är!

Det är verkligen skönt med lov, måste jag säga, för jösses vad tid jag kan ägna åt mina älskade böcker!

Idag har jag äntligen bokat tid hos frisören, så på fredag ska det klippas och färgas inför skolstarten. Det är verkligen på tiden för så slitet som mitt hår är nu gör att man skäms!

Jag längtar till onsdag och torsdag för då är David också ledig. Vi ska göra nyttiga grejer som att storhandla och tvätta men förhoppningsvis kan vi även åka ut till mamma och pappa och sola och bada, och självklart ska vi titta på Dexter om kvällarna!!



Veckans låt: "Human" - The Killers
Inte direkt ny låt, men när jag var på möhippa för min storasyster i början av året så var den rätt ny och varje gång jag hör den här låten kan jag inte sluta tänka på den där möhippedagen! Nu har jag haft en period när jag bara inte kan sluta lyssna på den!



Festligt

Söndagen den 23 augusti 2009

För några veckor sedan pratade jag med en av mina många chefer om schemat. Det stod nämligen inget namn på vissa tider och ibland betyder det att det är jag som ska jobba då, ibland inte. Därför frågade jag henne om vem det var som skulle jobba då, bara för att klargöra. Hon frågade om det var lugnt att jag tog dom tiderna och det tackade jag självklart ja till. Så vi bestämde att vecka 35 ska jag jobba tisdag till fredag.

I fredags hade dom ändrat på schemat och dessutom skrivit att någon Niklas ska jobba dom tiderna som hon sa att jag skulle jobba. Han är ersättare efter Britt som har gått i pension. Återigen gick jag till min kära chef för att fråga om jag fortfarande skulle jobba vecka 35 eller om denne Niklas hade tagit över dom tiderna nu.

Det visade sig helt enkelt att hon helt glömt bort att hon hade lovat mig dom tiderna. Hon trodde visst att det var vecka 34 vi hade pratat om eller något...jag vet inte, hon är lite virrig. Kändes i alla fall riktigt surt att bli lovad något men att dom lovar någon annan samma sak så att dom inte kan hålla löftet till mig.

Så det visade sig helt plötsligt att igår var min sista arbetsdag för den här sommaren. Lite sorgligt men jag får passa på att ha en skön sommarlovsvecka i veckan som kommer och ladda inför skolstarten.

I torsdags åkte jag ut till mamma och pappa och solade och badade heeeela dagen. Något jag har längtat efter hur länge som helst och jösses vad skönt det var! Jag fick allt lite färg med, så det var gött! Poolvattnet var rätt kallt, typ 22 grader, vilket inte lät så kallt nu men jag var ändå i typ 3 sekunder, haha. Men det var riktigt gött att torka i solen!

Igår gick jag på partaj hos Maria. Riktigt roligt var det!! Det blev en del jobbsnack, såklart, men även en hel del diskussioner om Twilight och studenter. Härligt! Tack Maria för all god dricka! Och tack Sarah för att du botade min hicka! Ni är riktigt roligt sällskap! Någon gång ska jag bjuda er hem till mig!

Det blev ingen utgång för min del eftersom min andra hälft låg hemma och mådde lite uschligt, stackaren! Jag får som moderskänslor då liksom, vill bara ta hand om honom! Haha, han tycker nog jag är jättejobbig ;P Närå.

Ikväll blir det lite "partaj" igen men på pensionärsnivå, kan man säga. Jobbet ska nämligen avtacka Britt. Vi ska gå ut och äta sedan vet jag inte om det händer något mer efteråt, det återstår att se. David är också ute med jobbet idag på personalresa. Dom får aldrig veta vart de ska åka så jag väntar på sms eftersom jag är så himla nyfiken!



Jag har läst ut "Före stormen" av Judith Lennox. Början gick lite segt men jag tror det mest beror på att jag pluggade till min omtenta samtidigt så jag fick inte så mycket tid till att hänge mig åt skönlitterära böcker direkt. Efter tentan kom jag dock igång ordentligt och då insåg jag hur bra boken var! Varenda gång när jag läser på Judith Lennox böckers baksida så tror jag att dom avslöjar hela boken och att det kommer bli hur segt som helst att läsa boken nu när jag vet vad som ska hända. Men varenda gång blir jag lurad för det som står på baksidan händer typ i första kapitlet, sedan ger hela resten av boken en mängd överraskningar. Älskart!




Jag och David gick på bio förra söndagen och såg "Year One" med Jack Black. Den var ritkigt, riktigt rolig! Jag fnissade så mycket så att jag inte kunde sluta! Och Jack Blacks sidekick i filmen, Michael Cera, blev en ny favorit för jisses vad rolig den människan var!



Någon diskare (tror jag att det var) på Davids jobb har förstått att vi älskar Dexter så när han var i Thailand nyligen köpte han hem säsong tre på dvd åt oss!!! Hur schysst får man bli? Så nu har vi börjat med säsong tre och är såklart heeeeelt tagna!

Visste ni förresten att jag redan har gjort min önskelista för födelsedag/julafton? Jepps! Problemet är bara att i takt med att nya böcker har kommit in på jobbet så har min önskelista bara fyllts på mer och mer. Så det blir mest böcker på listan i år igen!



Veckans filmklipp: Min favoritscen i "About a boy"
Hugh Grant, säger jag bara!



Snabba puckar

Torsdagen den 13 augusti 2009

I måndags var det en märklig dag. Jag cyklade till jobbet som vanligt men under dagen började det spöregna och åska. Min underbara prins överraskade mig någon timme innan jag slutade jobbet med att komma med regnkläder så jag skulle slippa bli genomblöt när jag cyklade hem. Hur omtänksam får man bli?

I alla fall så kom han tillbaka efter någon halvtimme och hade varit inne på Expert och tittat på en TV. Vi har pratat ett tag om att skaffa en ny TV. Vi har tittat runt lite grann men aldrig riktigt hittat "den rätta". I alla fall beslöt David sig för att stanna kvar på Ikano tills jag slutade så kunde vi se på TV:n han hade hittat tillsammans.

Tror ni inte att det slutade med att vi köpte den?! TV:n är jättebra och Expert har riktigt bra priser! Så även om det var riktigt snabba puckar så ångrar vi oss inte för fem öre. Nu står den där och bara är helt perfekt! Hihi!

I tisdags fyllde min systerson tre år. Fattar inte att tiden kan gå så fort. Jag ringde på eftermiddagen men när min syster frågade om han ville prata med mig så höll han för öronen, hahaha. Jag var ju inte så smart som ringde precis när han åt tårta i och för sig, hehe. Han är för go!

Igår kom min andra syster med sin man och hälsade på. Det är bara andra gången de besöker vår lägenhet. De bor ju i Göteborg så det blir inte så ofta vi ses, och när det väl blir så blir det ju oftast att vi ses hos mamma och pappa. Det var i alla fall jättetrevligt att ta en fika med dom!!

Idag har dagen fått innehålla plugg mest hela tiden. Imorgon är det nämligen dags för den där omtalade omtentan. Men nu går det bara inte in mer. Jag ska ta en repetition ikväll också, sen får det vara. Det går som det går! Det känns som jag har helt okej koll på det mesta i alla fall. Bättre koll än förra gången i alla fall, och det är ju ett bra tecken. Men jag vågar inte säga någonting förrän jag har fått resultatet.

När jag satt på bibblan så blev det helt plötsligt hur mörkt som helst ute, fast klockan bara var 14.00. Sedan började det spöregna och dåna av åska. Det var lite otäckt, inte åskan utan just att det blev så mörkt. Men nu börjar det spricka upp igen.

Åh vad jag ska läsa mina skönlitterära böcker efter den här tentan! Jag har ju trots allt 65 olästa böcker...hehe.

Håll nu tummarna för mig imorgon 8.00-12.00! Det är då det gäller!



Veckans låt: "Dancing the whole way home" med Miss Li



Deppig i solen

Torsdagen den 6 augusti 2009

Usch, idag var det bara deprimerande att jobba med solen skinandes utomhus. Jag kommer knappt ihåg senaste gången jag badade i poolen hos mamma och pappa. Nu känns det liksom som att det är den sista värmeböljan för den här sommaren. Så har det känts idag i alla fall, bara för att jag missar den. Jag jobbar varje dag till och med onsdag, och när jag inte jobbar så pluggar jag så mycket jag bara kan till den kommande omtentan. Ingen ro för sol här inte...Ni anar inte vad jag längtar till fredag 12.00. Då är tentan över och då kan jag faktiskt unna mig att vara ledig när jag är ledig och inte gå och vara konstant stressad.

Jag och David har investerat i "Dexter" säsong 2 och det gjorde vi förbannat rätt i. Vi har typ bara tre avsnitt kvar och efter varje avsnitt är vi helt utslagna och har totalt gått in i väggen. Det är så fruktansvärt spännande hela tiden!! På söndag har vi äntligen en ledig kväll tillsammans då vi kan få se hur det går!

David gjorde ett sista försök till att rädda Norge-bilderna. Han gick till Expert på Trädgårdstorget och bad dom göra vad dom kunde. Dom lyckades! Minneskortet är kört men nu har vi i alla fall bilderna på två CD-skivor. Mycket märkligt att vi fick höra av en anna Expert-butik att det inte fanns något att göra. Trädgårdstorgsexpert is the shit! Jag laddar inte in bilderna på bloggen nu, men det kommer!

Jag, David och pappa såg LHC:s första isträning i tisdags. Vi var inte ensamma! Jädrans vilket jubelmottagande Norrena, Mårtensson och Johansson fick! Stämningen var verkligen på topp. Man blev rejält peppad inför den kommande säsongen!

Dvd-bokhyllorna blev riktigt bra! Me like!



Veckans sång: "Get off the stage" med Jack Black och Will Ferrell från Oscarsgalan.
Riktigt rolig!