Det som varit

Måndagen den 29 december 2008

Nä nu är det faktiskt hög tid att uppdatera min blogg. Det har ju varit mycket nu, först med julhandeln och sedan med själva firandet.

Den 21:a december hade jag och David vår jul. Riktigt riktigt mysigt hade vi! Vi var dessutom kattvakter, så lilla Vilda, som hon heter, fick vara med och fira. Vi slog in julklappar (att snöra paket med en katt i närheten är ingen bra idé) och rimmade till julmusik, bytte julklappar, åt en finfin middag med fläskkarré, potatisgratäng och rödvinssås och såg på "Cars".

Av David fick jag "Sex and the city - Säsong 1" och en popcornskål i samma serie som våra andra skålar! Älskar skålar som det står på vad det ska vara i. Men fan för den som häller i något helt annat än vad som står! Hihi! Och "Sex and the city" ska slukas på min kommande ledighet!

 
Våra fina skålar


Sedan var det jobb för hela slanten de två dagarna innan jul. Först stod det 16-21 på måndagen för mig, sen blev det ändrat till 13-21, men dagen innan ringde Fredrik och bad mig börja klockan elva! Så det blev typ en heldag ändå. Men vi hade att göra så det gick rätt fort ändå.

På tisdagen fick vi dessutom julklappar av jobbet. Av cheferna fick jag fyra svinsnygga snapsglas. Och av Maria och Sarah fick jag två tesorter och en teburk! Jag har faktiskt gått och tänkt att jag ska unna mig "riktigt" te någon gång, och inte bara påste. Så det var superklappar!


Snapsglasen


Sedan var det juldags! På julafton kom pappa och hämtade mig så åkte vi ut till landet! En födelsedagspresent väntade på mig där, från min moster. Värsta setet från Body Shop med en massa badgrejer! Verkligen jättesnällt!

Vi öppnade inga julklappar på julafton eftersom mina systrar och deras respektive, och min respektive med såklart, kom inte förrän på annandagen. Så på julafton var det bara jag, mamma, pappa och farmor som satt och ugglade. Nej inte riktigt så. Jag hade med mig Wii och Wii Fit (som vi investerat i med våra sparade mynt faktiskt!) som jag och pappa sysselsatte oss med. Och så var det ju det klassiska: Julmat, Kalle Anka, Karl Bertil Jonsson och sällskapsspelande. I år var dock första året i mitt liv som jag somnade under Kalle Anka!

På juldagen fick vi finbesök av Harre och Karre! Harre bor i Blekinge så henne ser vi inte till så ofta, och Karre var det också ett tag sen så det var hur roligt som helst att ha barndomsvännerna hemma! Vi spelade Wii men pratade mest! Skvaller och minnen brukar det bli när vi ses! Dessutom fick jag en mugg, ett doftljus och en massa godis av karre i julklapp! Tack! Vi hade hur kul som helst! Älskar verkligen er, tjejer!

På annandagen kom äntligen alla! Systersonen hade fått träffa tomten hos sin farmor och farfar så nu visste han precis hur en tomte pratade. Och dessutom hjälpte han denna dag sin morfar med julklappsutdelningen. Jack valde en julklapp, morfar läste upp rimmet och sedan delade Jack ut paketet. Han tog sin utdelningsroll på största allvar och var väldigt fokuserad! Hihi! Och så skulle han gissa vad det var i varje paket, och varenda gång gissade han på en bil eller lastbil! Besvikelsen var stor när det bara var ett paket kvar och ännu hade ingen fått en enda bil! Men sista paketet var det största, och det var till honom! Och visst var det en bil! En sopbil till och med. Så resten av julen skulle vi leka med "Tippen" som den kallades.

Men vi gjorde mycket annat också. Jag och David fick lära mina syskon och deras respektive hur man spelar Wii, och de älskade det! Hihi! Grabbarna gick på hocekymatch på kvällen också, förutom sysersonen som fick underhålla oss andra hemma. När männen kom hem skulle vi ha ett julklappsrace, vår familjs nya tradition. Svinkul verkligen! Och efter det var det dags för en hockeyturnering med pappas nyinköpta hockeyspel. Enligt killarna är även detta en ny tradition. Jag var enda tjejen som deltog i turneringen. Förlorade stort men inte lika stort som de tjejer som inte ens var med, hihihi!

Vad fick jag i julklapp då? Två olika set med lakan, två böcker: "Sjöjungfrun" med Camilla Läckberg och "Vila på gröna ängar" av Anne B Ragde (som jag redan fått i födelsedagspresent så den har jag bytt nu mot: "Bågens mästare" av Conn Iggulden, "Tusen strålande solar" av Khaled Hosseini och "El Choco" av Markus Lutteman), änglaspel fast med döskallar som snurrar istället, en spavistelse tillsammans med mina systrar och min mor i Göteborg, en sjal sen kommer jag inte ihåg mer.

Efter detta har det varit jobb fyra dagar i sträck. Det har allt varit en del folk, även om det inte är speciellt kul när det bara är byten. Och nu känns det som om det bara varit en massa krångliga kunder ett tag. Men igår var det döden i grytan ett tag. Jaja, nu får man i alla fall vara ledig i två dagar! Det ni!

Idag är det nyårsafton. David är hos sin kompis och förebereder menyn för kvällen. Det ska bli lite mingelplockmat. Japp, det blir fest på nyår i år! Typ första gången i mitt liv jag går på fest på nyår, haha. Annars har jag alltid varit hemma eller med någon kompis och tagit det lugnt. Ska ha en röd gammal klänning som jag hittade i garderoben som jag aldrig har haft på mig. Det blir ofta så när jag beställer hundra miljarder grejer från Hennes & Mauritz- katalogen. Mycket blir hängandes utan att användas. Men det ska bli kul att få ha den ikväll! Ska även ge mig på att locka håret! Får se hur det går.

Apropå H&M så har katalogen anlänt nu. FAN! Jag som ska bli fattig student nu, jag har knappt råd att öppna den där katalogen! Och självklart ska den bara vara full av hur fina kläder som helst som jag bara måste ha! Det här blir svårt...

Nej nu ska jag plocka iordning, diska, boka tvättid, äta lunch, duscha och förbereda allt för kvällen. Gott nytt år på er!



Veckans TV-serie: Tusenbröder
Vi har sett första säsongen nu. Fy fan vad bra!




Firande

Onsdagen den 17 december 2008

Ja nu är jag 21 år gammal. I fredags väckte min älskling mig med otroligt vacker sång och en bricka med frukost och ett paket på. Jag startade ivrigt med paketet och trodde först att jag hade fått en Ladyshave eller nått...men så såg jag plötsligt att det stod Wii på förpackningen. Jag fattade noll. Men David satt bara och log och sa: "Oj då, jag har visst glömt nått". Så gick han ut och kom tillbaks med ännu ett paket. I det här paketet var det en fjärrkontroll. Nu började jag förstå men samtidigt var jag helt i chock när David återigen sa: "Oj då, nu har jag glömt nått igen". Paketet han kom med den här gången var betydligt större och tyngre. Och visst var det ett Wii!! Fatta vilken drömprins man har! Jag äääääälskar Wii!! Kan inte fatta att han köpte något så fint till mig! Var nog i chock hela den dagen! Den där "Ladyshaven" var för övrigt en Nunchuck, eller vad det nu heter, som man använder till exempel under boxnignen.

Sedan blev det en 10-20 dag. Inte den ultimata tiden på sin födelsedag men det gjorde inte så mycket. Speciellt inte med tanke på vad som väntade på mig i skåpet! Av personalen, främst Maria och Sarah, fick jag badbomber, ansiktsmask, doftljus, badvantar och en mugg som det stod: "Jag är sjuksköterska, jag är oövervinnerlig, jag är trött" på. Klockrena presenter! Blev jätteglad! Tack tjejer! Av cheferna fick jag två jättefina (och stora) vinglas! Verkligen snällt av dom!

Efter jobbdagen kom pappa och hämtade mig så åkte vi ut till landet. Av dom fick jag också presenter: Två böcker ("Vila på gröna ängar" av Anne B Ragde och "Den första hustrun" av Philippa Gregory), ett Wasgij-pussel och ett presentkort på Simhallen. Jättesnällt! VI åt god mat och laddade för morgondagen.

För då! Då kom min underbara systerson! Han (och hans föräldrar) gav mig ännu ett Wasgij-pussel, älskar dom pusslena! Sen var det dags att leka. Och attans vad vi lekte! Jag är nog lite idol faktiskt, hihi. Han stängde in sig och mig i "hans" rum och så lekte vi med böcker (observera att vi inte läste dom utan lekte med dom. Pixiböckerna var till exempel roligast om dom kastades på mig), en gunghäst, ett bilpussel och framför allt var det roligt att tända och släcka taklampan. Jag lärde honom lite bus, bland annat att dockan pruttade och massa sånt, hihi. Men sen var det dags att ge mig av. Var helt slut efter lekdagen.

Pappa skjutsade hem mig och väl hemma upptäckte jag att min svärfar hade hängt en påse med presenter på dörren. En ljusstake och ljus. Tack! Och på posten hade jag fått en present av min andra syster: Två tidningsprenemationer (Cosmopolitan och Kors & Tvärs). Tusen tack! Dessutom hade jag fått ett brev från universitetet om uppropet och nollningen och första kursen och allt möjligt. Nervöst som sjutton.

Sedan bar det av till Bokmedia. Det skulle nämligen vankas julbord med jobbet, men först skulle vi samlas i Bokmedias nya, fina lokaler för lite skumpa. Som vanligt var jag först på plats (jag är alltid sån, blir så trött på att jag tror att det tar en kvart att gå 100 meter) och stod och tittade på medan cheferna plockade böcker, hihi. Fick lite god dricka och gick och studerade affären. Snart kom även Maria, Sarah och Kerstin.

Julbordet ägde rum på Frimis och det var riktigt gott och fint där! Mycket trevligt. Julmat är väl inte min grej direkt, blir trött på det på en gång. Men det funkade! Sedan bar det av till Fredrik, som visade sig bo granne med min farmor! Hade jag ingen aning om! Jag fick bl.a visa mina Guitar Hero- skills, mycket trevligt! Hihi.

Framåt halv ett begav jag mig hemåt. Det var lite otäckt för när jag gick förbi Gränden (eller Leo som det heter nu) såg jag två killar som stod och samtalade med varann. Och så fort jag gick förbi så gick dom åt olika håll och gick efter mig från två håll liksom. Jag hade telefonen i beredskap och så fort jag märkte att dom betedde sig konstigt ringde jag David. Sen såg jag inte killarna mer. Det kan ha varit jag som inbillade mig men otäckt var det. Väl hemma monterade jag och David upp Wii och så hade vi en boxningsmatch. Så galet kul det är!!! Men träningsvärken som följde dagen efter måste vara från helvetet! Haha, så värt det!

På söndagen var det verkligen full rulle på jobbet. Julrusch som fan. Sen var det bara att skynda sig hem, dra på sig kjolen och välkomna gästerna. Nu skulle födelsedagen firas, hihi! Davids två bröder med deras respektive, min svärmor och mina föräldrar kom. Vi åt Davids superdupergoda mat och åt tårtor och hade det jättetrevligt. Av Davids mor fick jag dukar. Jättefina faktiskt! Och av Davids storebror fick jag en bok av Jo Nesbö! Tycker verkligen om den författaren (håller på att läsa den första boken i serien) så det var klockrent! Efter deras fina besök ställde jag och David hos framför TV:n och körde Wii. Såklart!

Sen har det varit jobb som gällt! Tokmycket folk nu. Och imorgon har jag helvetestiden: 10-21. Blir nog inget roligt, speciellt inte om tiden går segt! Men det ska bli skönt att få den dagen gjord sen!

Idag har jag köpt de sista julklapparna. Tror inte det är några kvar nu i alla fall. Var på skitdåligt humör först för jag hittade verkligen inte ett piss, men jag säger bara det: Clas Ohlson är en skänk från ovan! Speciellt om man ska hitta billiga smågrejer till ett julklappsrace.

Har tagit fram änglaspelet nu! Älskar't!



Veckans band: Coldplay
Lyssnar tillbaka på deras äldre låtar. Gillar bandet mer och mer.



Flickan som kom in

Torsdagen den 11 december 2008

Jag börjar med det allra viktigaste: Jag kom in på sjuksköterskeutbildningen till våren! Jag hade i princip gett upp. Eller inte riktigt men ju mer jag gick och tänkte på skolan, desto säkrare blev jag på att jag skulle bli reserv igen. Men så visste jag att det var den här veckan jag skulle få besked så i tisdags morse, innan jobbet, satt jag på datorn för att kolla mailen. Inga mejl. Suck. Men bara för att kolla läget så gick jag in på studera.nu och där stod det att jag hade fått ett meddelande: Jag var antagen!

Det första jag gjorde var självklart att springa in till David, som låg och sov, och utropa att jag är sjuksköterska om tre år. Han blev jätteglad för min skull, sötisen, och sen kunde han inte somna om, stackarn. Hihi. Men gudars vad glad jag blev! Jag svarade ja på en gång såklart!

Sen ringde jag hem till mamma och pappa och dom blev också jätteglada för min skull! På jobbet blev jag också stöttad, men det kommer självklart bli vemodigt att lämna Bokhandeln. Förhoppningsvis får jag jobba extra under helger och sommrar och så! Den som lever får se. Är i alla fall rejält taggad för att börja plugga!

Under dagen kom mamma och pappa till jobbet med och gav mig en bamsekram. Gulligt av dom. Och igår kom Davids mamma och även hon gav mig en bamsekram. De är för söta!

När jag kom hem på kvällen så hade min älskade köpt champagne som vi skålade i. Och så hade han lagat potatisgratäng och entrecôte. Jag har en helt otrolig sambo! Han är så söt som engagerar sig så mycket och blir så glad för min skull. Du är mitt allt!



Jag har drabbats av universums kortaste och snällaste förkylning! Det började i fredags eller lördags då jag hade lite ont i halsen. Men inte mer än så, ingen hängighet eller feberkänningar eller nått. Halsvärken försvann helt i söndags men då kom snorandet. Kände mig lite hängig men annars var det helt lugnt. Skönt att inte bli sängliggande varje gång näsan börjar rinna, även om att det aldrig är kul att vara täppt. Idag har jag nog bara snytit mig en gång, så förhoppningsvis är det borta nu *ta i trä*.

På jobbet är det fullt upp. Idag var det så jäkla rörigt. Vi hade fått spel och pussel och Lasse staplade upp dom på vagnar och sa åt mig att lägga in dom. Jag fick ordning på det till slut men vi har ju en hel del kunder också i dessa tider så ibland fick jag hjälpa till i kassan med. Jag är sådan som gärna avslutar det jag påbörjat själv så jag vet vad som är gjort och inte, men eftersom jag ställde mig i kassan så tog Lasse över. Sen blev det bara rörigt. Till slut lät jag varorna vara helt så ställde jag mig i kassan istället och stannade där.

Dessutom verkar kunder som vill beställa böcker dras till mig. I går hade jag hela fem kundordrar på eftermiddagen. Och när jag gick till jobbet idag så tänkte jag att nu får det räcka, men det första som händer är att jag får fixa två beställningar till. Suck. Inget fel i det i och för sig, men grejen är att om boken inte skulle komma till oss, eller om något annat strular, så är det jag som bär ansvaret för det är mitt namn som står på ordern. Känns så i alla fall, så nu vill jag bara att det där sju beställningarna ska komma!

Har några enstaka julklappar kvar. Skönt att ha det mesta gjort.

Hmm...vad kan det vara som händer imorgon då? Jag blir skitgammal imorgon! Haha. Nej så mycket åldersnoja har jag inte, men 21 är på god väg till 70 och det känns lite stressande, hehe. David jobbar kväll fredag och hela lördagen så vi kommer knappt ses, så efter jobbet imorgon hämtar pappa mig så spenderar jag natten på landet. På lördag kommer min älskade systerson så då blir det att leka av sig en himla massa. Sedan blir det julbord med jobbet på kvällen, ska bli roligt! Själva födelsedagsfirandet tar vi när jag slutat jobbet på söndag. Att man är pirrig! Blir nog aldrig för gammal för det där pirret, hihihi!

I slutet av år 2011 är jag legitimerad sjuksköterska. Hur coolt är inte det?



Veckans kan-inte-få-ut-den-ur-huvudet-sång: Adam Sandlers Hanukka- sång (hur fan stavas det??)



The twilight saga

Torsdagen den 4 december 2008

Vet ni vad Stina och David gjorde för en vecka sedan? Jo, då var det dag. Äntligen. Biobesök för att se "Twilight". Åååååååh! Den var verkligen jättebra. Jag var rätt så rädd att jag skulle jämföra för mycket med böckerna, att jag hade för höga förväntningar liksom. Men den var faktiskt bra gjord!

Men man ska ju vara kritisk också och som David sa så fokuserade de väldigt mycket på att den manlige huvudpersonen, vampyren, skulle vara så snygg hela tiden. Det var pose efter pose, inzoomningar på hans ögon och allt möjligt.

Men det absolut värsta var fjortisarna! Inte i filmen alltså, men i biosalongen. Fjortisar borde förbjudas gå på bio i grupp! De satt precis bredvid David och dom satt bara och darrade och drog efter andan så fort vampyren syntes i bild. Så jävla störande dom var! Så tråkigt när man har betalat hundra spänn, och så är det grannen i salongen som ska förstöra allt. Suck!

Men har Stina kunnat sluta tänka på "the Twilight saga" sedan hon såg filmen? Nej du! Funderar till och med att läsa om böckerna! Och jag är sådan så jag kan bara inte läsa om böcker, jag har försökt men klarar det bara inte. Men de här böckerna skulle nog gå faktiskt!

Och det blir bara bättre. Jag slutade andas på jobbet igår då jag sökte på Meyers böcker. Fyran i serien kommer på svenska redan i vår! Jag trodde det skulle dröja ända till nästa höst...minst! Jag dog nästan där och då! Dels av lycka över att få läsa ännu en vampyrbok, men dels av sorg för att efter den så kommer det inga mer i serien.

Men nu är det jag som låter som en fjortis så nu blir det inte mer Twilight- snack.



I lördags fick jag träffa Davids mormor och morfar för första gången. Dom bor i Katrineholm så det blev en liten bilresa dit! Mormodern fyllde 70 år så det blev en rejäl släktträff. Morfadern är min favorit! Han hade en himla härlig humor! Hihi. Och när vi kramades hej då så sa han "Nu släpper jag dig inte" så det blev en himla lång kram, hihi. Hur gullig som helst!

Sen har det varit jobb med. Folkruscherna går i vågor men jag tycker det har varit rätt dött den här veckan. Än så länge. Imorgon kommer Jan Guillou på signering, och så är det fredag, så förhoppningsvis kommer det lite folk då! Ska bli intressant att se hur Jan är.

Något jag retar mig rejält på är att musiken har ändrats på Ikano-huset. Var i och för sig ett tag sen nu men jag retar mig mer och mer. Förut var det typ "Rix FM- musik", som visserligen inte alltid är den bästa men en del gå ju att digga till i alla fall. Nu har dom nån jävla jazz. Jag spyr på jazz! Och när kommer julmusiken egentligen?? Suck.

Vet ni? Jag är ledig både söndag och måndag, och det är David med! En sådan tajming har vi nog aldrig varit med om förut! Haha! Det ska verkligen bli underbart! Kanske lite julklappsshopping och pepparkaksbakning?? Vi får se! Greys Anatomy lär det bli i alla fall! By the way, vi är ikapp det som går på TV sånär som på ett avsnitt!

Idag är jag ledig. Det blir tvättning men inte så mycket mer. Nu har jag i alla fall fått båda mina systrars önskelistor så nu ska här kluras vad som ska inhandlas. Föräldrarna är ändå svårast...varje år. Dessutom är det bestämt att jag och syrran ska till Göteborg i januari för att delta i vår storasysters möhippa! Det ska bli spännande! Mycket hemlisar som smids nu!



Veckans låt-på-huvet: "So what" med Pink