Helgen

Söndagen den 20 september 2009


Jag kan börja med att lägga upp lite Norgebilder. Bättre sent än aldrig!


  



I fredags bjöd vi hit min svärmor med hennes pojkvän samt Davids lillebror med flickvän på trerätters middag. Jag och David förberedde middagen heeeela dagen och det var ritkigt roligt faktiskt. Menyn bestod av kräftsoppa med vitlökscrostinis till förrätt, lammstek med potatismuffins och chevregratinerade rödbetor samt rödvinssås till varmrätt och till efterrätt hade svärmor gjort en äppeltarte.

Gudars så gott det blev och det blev riktigt uppskattat av våra gäster med! Efter middagen tittade vi på filmer från Norge och Italien och efter det blev det "Dirty Dancing". Riktigt härlig kväll!

Igår åkte jag och David ut till mamma och pappa som är barnvakter åt min systerson i helgen. Vi har lekt och lekt och lekt. Byggt mycket lego, grävt i en sandhög och tittat på medan David har mekat med sin fyrhjuling. Han börjar bli en riktigt frågvis liten herre, hur söt som helst!!!!

Idag ska vi röja upp efter middagen i fredags, annars ska vi mest ta det lugnt. Vi får se om det kanske blir någon bio ikväll..."Flickan som lekte med elden" i så fall.

I fredags morse skrev jag förresten terminens första tenta. Det var en rätt liten tenta, men lika viktig för det. Det kändes bra efteråt så jag hoppas självklart på ett G!

Jag har förresten börjat se den andra säsongen av "True blood". Jag äääälskar Fast pass TV! Hela säsongen finns ute och lagligt är det med! Sjukt bra serie för övrigt!



Veckans klipp: "Fix you" med Coldplay från Live 8-galan



De är mina!

Söndagen den 13 september 2009


Jag råkade gå in på Åhléns idag och där möts jag av ett Beatles-ställ med alla deras skivor. Då är det ju totalt omöjligt att inte stanna till. Det var till och med omöjligt att bara köpa en. Så nu är dessa älsklingar i min ägo:

 

 


Grymt bra ljud!

 


Number nine, number nine, number nine...

Lördagen den 12 september 2009


Jag, David, två av hans bröder, varav en hade med sin sin respektive, samt deras pappa med sin blivande sambo var på omtalade "Strandgatan 2" i onsdags. Bowling stod på schemat och det gick rätt bra för mig, någon strike blev det allt! Men vann gjorde David, han är så himla duktig på bowling!

Efter en timmas bowling gick vi upp på övervåningen för att kolla hur det såg ut där. Sverige spelade mot Malta den kvällen så vi såg de sista tio minutrarna. Efter det beslöt vi oss för att testa deras Race Room. Det här blev kvällens höjdpunkt, allra mest för grabbarna men vi tjejer fick nog också en hel del mersmak!

Race Room är ett rum med sex stycken bilsimulatorer. Alltså racar man mot varandra i STCC-liknande tävlingar. Grabbarna vann men som sagt, man fick mersmak för det var riktigt verkligt och roligt!!

Dagen efter, på torsdagen, blev det lite utekväll igen! Denna gång gick jag och David ut på restaurang tillsammans med fyra killar ur Davids kompisgäng varav två dessutom hade med sig sina flickvänner. Riktigt trevligt var det. "Kniv och Gaffel" besökte vi och det var riktigt gott där! Mycket trevligt och roliga kommentarer som nog kommer leva kvar länge i det där gänget!

Idag har David jobbat heldag. Jag har tvättat mellan 11-15 samtidigt som jag har städat lägenheten. Efter det pluggade jag lite men snart tog jag ledigt från det och har haft en riktigt slapp kväll. Har bland annat tittat på "The Reader" med bl.a Kate Winslet i en av huvudrollerna. Riktigt bra och sevärd film!

Måste lägga till att jag har tittat på "Idol" under veckan och är riktigt imponerad över att de har lyckats göra programmet mycket mer sevärt! Jag tycker mig ana mer visningar av de talangfulla sökande och mindre av dom som bara vill ha uppmärksamhet, även om dom självklart är med på ett hörn. Dessutom älskar jag Anders Bagge! Och rent allmänt tycker jag om att den här juryn inte fokuserar på att såra folk utan säger det de vill säga på ett snällare sätt.

Jag och David är lite efter så vi har inte sett klart Greys Anatomy säsong 5 förrän nu. Alltså det som visades på TV i våras. Men nu har vi gjort det i alla fall. Jag ska inte avslöja något för jag råkar veta att vissa som läser detta inte har kommit till säsong 5 ännu. Men jag kan i alla fall berätta att jag inte kan sluta tänka på hur det slutade och att det var jävligt nära att jag grät floder! Jösses vilken serie att vara spännande!

Precis som "Dexter". Vi har sett det första avsnittet i säsong 4 nu, och vi är redan helt fast!

Imorgon har jag och David bestämt oss för att spela "Risk". Det känns som om det brukar vara kvinnorna som vinner det spelet. Jag har allt vunnit några gånger och jag hörde att min syrra Frida slog sin sambo i Risk senast igår! Men nu får jag inte slappna av för det. Imorgon blir det kamp!!!

Det råder ju lite Beatlemania nu när deras skivor ges ut på nytt, remastrade, samt att Rock Band ger ut ett helt spel dedikerat detta underbara band med bara deras låtar. Någon, ni kan ju gissa vem, sitter och dreglar en hel del efter detta!! Så "Veckans..." måste ju bli något med Beatles!



Veckans storhet: Bandet "The Beatles"



Vindens skugga

Onsdagen den 2 september 2009


Ja nu är man igång med skolan igen och det känns helt okej! Föreläsningarna har dragit igång och än så länge fattar jag! Imorgon ska jag köpa böcker av en annan student sen är det bara att börja plugga till den första tentan som är om ungefär två veckor.

Jag har läst ut "Vindens skugga" och den var verkligen helt fantastiskt bra! Det var länge sedan jag läste en sådan otroligt bra bok! Läs den, läs den, läs den! Klockrena repliker, väldigt klyftig story, nervkittlande spänning och bitvis lite otäckheter! Åh vad jag längtar tills Carlos Ruiz Zafóns andra bok kommer i kartonnage! Då är det jag som besöker Bokhandeln!

Jag får se vad jag ska läsa nu. Började väldigt smått på "Den trettonde historien" av Diane Setterfield men vi fick i uppgift i skolan att läsa en självbiografi om någon som antingen har barn som har drabbats av någon sjukdom eller som själv var sjuka som barn (terminens tema är ju "Den unga människan). Så jag kanske tar och läser självbiografin först så har jag det gjort.

Apropå att terminen har tema Barn. På praktiken, som kommer i slutet av november, så kanske man får vara med på BVC och/eller på hembesök till nyblivna föräldrar! Fatta vad roligt det kommer att bli! Och även på vårdcentralerna så kommer vi få syssla lite extra mycket med just barn, samtidigt som vi ska öva på en massa annat som t.ex injektioner, EKG etc. Jag ser fram emot det som fan!

Men i och med att praktiken går in i december, och att jag direkt efter ska göra ett rätt stort arbete plus att det kommer tentor i början av januari så vet jag inte om det blir någon julhandel på Bokhandeln i år. Möjligen något inhopp någon dag, men inte mycket mer. Lite sorgligt men så är det.

Nä nu kommer nog David hem snart (han jobbar lunch den här veckan - YEEEEEEEEEES!) och då ska vi dra iväg och bowla tänkte vi! Vi måste öva inför en kommande bowlingkväll med hans familj, haha! Plus att vi måste ju passa på att mysa till det nu när han är hemma om kvällarna!

Vi har bara två avsnitt kvar av Dexter säsong 3! Shiiiiiiiiiiit vad sjukt spännande det är hela tiden! Det gick åt mycket krafter att inte se de kvarstående avsnitten redan igår, men nu när vi båda går upp tidigt om morgnarna måste man ju tänka på refrängen lite tidigare om kvällarna...



Veckans låt: "Basket Case" - Green Day
Jösses så unga de var!