Tentaresultat

Onsdagen den 17 juni 2009

Jag har fått tentaresultatet och det såg inte så bra ut. Så det blir omtenta i mitten av augusti. Jag var ju rätt förberedd på det eftersom jag kände under tentan att jag skulle ligga på gränsen, men surt är det ju förstås. Bara att ta nya tag!

Igår var det totalt kaos på jobbet. Värsta pallarna med värsta blandningen av böcker från en massa olika förlag med mycket rabatt. Jag hade fem-sex olika inleveranser uppe på samma gång och vi kunde inte märka upp böckerna förrän inleveranserna var godkända. Lotta lyckades dock klura ut priset på några av titlarna, så lite kunde komma ut i butiken, men resten lassades på två vagnar, disken och tillslut på pallen...när vi äntligen började se botten på den (vetandes att en lika stor pall väntade utanför affären). Samtidigt hade vi Björn Hellberg på besök och fler kunder än väntat kom och ville ha signerade böcker. Så det var ju inte så lite kunder att ta hand om heller. Jag var rätt slut när jag kom hem sen. Men det är sådana här kaosdagar jag tycker om mest med Bokhandelsjobbet. Jag ville nästan jobba över, eller åtminstone be om att få jobba idag och ta tag i kaoset jag lämnade kvar åt Fredrik och Britt. Tycker det är svinkul när det är så mycket varor. Och tiden går så fort! Ett plus var att mina chefer höll sig på riktigt bra humör trots stressen!

Innan jobbet igår tog jag och David en riktig shoppingrunda! Inte så planerat men väldigt nödvändigt. Med tanke på att vi bara hinner vara hemma en dag mellan Italien och Norge- resan, och med tanke på att den dagen mest kommer innehålla tvättning, så har vi förberett så mycket vi kan för Norgeresan så att vi kan hinna andas dagen innan vi sätter oss i bilen och åker dit. Så igår köpte vi:

- Varsina vandrarskor (vi kommer ju gå mycket i berg).
- Varsina regnställ (rött till mig, blått till David - inget genustänk där inte)
- Varsina gummistövlar.

Efteråt kände vi oss riktigt Svensson men jösses vad lyckliga vi var. Speciellt regnstället. Både han och jag har i hela våra liv haft för stora regnkläder på grund av att vi alltid har ärvt dom av våra syskon. Så det här blev våra första passande regnkläder, och dessutom kommer vi matcha varandra! Hihi!

Vi förberedde oss även inför den stundande Italienresan. Vi växlade pengar, köpte solskydd, schampoo & balsam och jag blev kär i ett par klackisar som jag bara var tvungen att ha. Vet dock inte om jag får med mig klackeskorna till Italien...



Här är vandrarskorna, gummistövlarna och klackskorna!

Idag har dagen innehållit packning. Jag har lagt ner alla kläder jag ska ha med mig så nu är det skor och hygienartiklar kvar. Handbagaget är påbörjat med böcker och korsordstidningar. Planerar att ha med mig filmkameran också så den har jag laddat och förberett med ett tomt band. Vår vanliga kamera är laddad, liksom min mp3. Så nu är det väl finliret kvar. På lördag åker vi!

Tog en sista runda på jakt efter bolero men det ser väldigt kört ut. Jag får se om jag överlever utan.

Tog även en tur till skolan idag. Jag hämtade ut tentan och kollade bibliotekets öppetider i sommar. Jag lär ju få ägna lite tid i bibblan i sommar, som sagt. Men men, jag blir inte ensam. Över hälften blev underkända så...



Veckans låt: "Losing you" - Dead by April



Besök, de ofrivilliga och 69 böcker kvar

Lördagen den 13 juni 2009

Tisdagsjobbet blev mer intensivt än jag hade väntat mig. För det första ringde de in mig så jag fick börja en timme tidigare. Med andra ord fick jag slänga mig på cykeln och skippa lunchen. Och för det andra så var det sjukt mycket mer folk än vad jag hade föreberett mig på. Så varorna tog ett litet tag att ta hand om, speciellt nu när jag inte har levererat in på ett tag och kassasystemet är lite förändrat. Men både Sarah och Maria kom så det var ju roligt!

I onsdags kom tvillingarna hit på besök. En av dem var det verkligen över ett år sedan jag träffade så det var verkligen på tiden att vi fick prata av oss lite. Och underbara David fixade god mat åt oss! Vi spelade Buzz och tittade på "Wedding Crashers" - rolig film för övrigt - och hade det allmänt trevligt!

I torsdags fick jag och David umgås en hel dag eftersom båda var lediga samtidigt, har ni hört!! Så vi gick på stan (råkade få med oss fyra pocketböcker hem så de där 66 olästa böckerna blev 70 i ett huj - minus en för nu har jag läst ut en). David köpte ett nytt fiskedrag, hans förra fick läkaren knipsa sönder i och med olyckan då han fick en krok i fingret, och en tång så han kan knipsa ut kroken ur fisken.

Vi hyrde även film till kvällen, "Wall-e" blev det. Så himla söt film!

I går gick jag på stan ännu en runda. Dels för att betrakta alla fulla studenter som åkte kortege. Alltid lika roligt, man blir på så himla bra humör av att se dom vara så extaslyckliga! Men dels var jag på jakt efter en bolero. En svart, helst som man kan knyta där framme. Hittade tyvärr ingenting, inte ens något liknande, så ser ni en svart bolero någonstans, säg till mig! Vill så gärna ha en innan Italien-resan!

På kvällen tittade jag på filmen "De ofrivilliga". En film ni bara måste se! Jag älskade den i alla fall! Det är fem olika historier men alla handlar om hur man agerar i grupp och om gruppens olika "mekanismer" och påverkningar. Riktigt, riktigt intressant och sevärd film!

Idag läste jag alltså ut en bok, så nu har jag 69 olästa böcker kvar. Boken jag läste heter "24 timmar i oktober" av Caroline Giertz. Det handlar om en trebarnsfamilj där frun i familjen en natt råkar titta ut ur fönstret och ser sin man hångla upp en annan kvinna. Hustrun får nog och bestämmer sig för att lämna allt och låta mannen se hur "lätt" det är att ta hand om tre barn hela dagarna. Han har tidigare inte hjälpt till mycket i hemmet men i och med sin otrohet får han sig en riktig läxa. På baksidan av boken kallas den en revanschroman, och det passar väldigt bra in. Frun inser att hon inte tagit hand om sig själv ett dugg sedan det första barnet kom och ger sig fan på att unna sig lyx och flärd. Absolut en läsvärd bok, men mycket action kan man väl inte säga att den innehöll. Jag kunde dock inte släppa den. Humoristisk, tänkvärd och feministisk!

Nu väntar "Höstoffer" av Mons Kallentoft.

Idag har även Karin varit på besök! VI har pratat en hel del, som vi alltid har en tendens att göra, hehe, och så spelade vi lite Mario Kart och gick en sväng på stan. De har ju en så kallad internationell marknad i Linköping den här helgen, där folk från England, Holland, Frankrike, Spanien och en massa andra länder står och säljer mat och sovenirer som är lite typiska för deras länder. Jag och David upptäckte den i torsdags sedan har jag fasen gått förbi där varenda dag, så alltså även idag med Karin! Urmysig marknad, det känns som man är utomlands! Älskart!

Riktigt trevligt och roligt att träffa dej igen Karin!! Det får vi göra om så snart jag kommer hem från resorna!!

Ikväll blir det stekt falukorv och tredje säsongen av "Sex and the city"! Imorgon kanske David äntligen får sin gamla bil såld! Hoppas, hoppas!



Veckans reklam: IQ med låten "Rus"
Kan inte sluta nynna!



Jag ska hinna med 66 böcker i sommar...

Måndagen den 8 juni 2009

Ojojoj, här behöver det uppdateras. Och ingen bra ursäkt har jag heller, för avsaknaden av blogginlägg! Kan bara be om ursäkt...

Megatentan är gjord och nu inväntas bara resultatet. Jag är lite kluven. Dels är jag stolt över min insats och anser mig själv ha gjort mitt bästa. Samtidigt är jag orolig över hur strängt de rättar och jag är väldigt osäker på om min insats räckte för godkänt. Jag förbereder mig på omtenta i mitten av augusti i alla fall. Men resultatet kommer i slutet av veckan så då får vi se!

Annars är det sommarlov! Första veckan har jag tillbringat ute på landet hos mamma och pappa. Min sambo har varit på Sweden Rock Festival så jag tyckte det kändes meningslöst att sitta i lägenheten och uggla. Dessutom var ju mina systrar och min söte syterson på besök så då kunde jag umgås med dem.

Så förra veckan bestod av en himla massa lek. Mest med bilar, men vi har lekt lite kurragömma, vi har brottats, vi har sett på film, vi har läst böcker och en himla massa annat bus. Vi "vuxna" har spelat en del spel, bland annat "Bet your brain" som var väldigt roligt, tycker jag!

Innan David åkte iväg till Norje, som det heter, hann vi med lite poolbad ute på landet. 22 grader varmt. Jävligt jobbigt att komma i, men gudars vad skönt det blev efter ett tag! Efter det har inte vädret riktigt varit tillförlitligt så det blev bara bad i måndags.

Förra helgen och nu i lördags har jag jobbat ute på Bokhandeln! Riktigt roligt faktiskt, att vara tillbaka, och roligast har ju varit att ha fått träffa Sarah och Maria!! I lördags kom dessutom lille Jack på besök och fick se vart moster jobbar! Hihi! Cheferna har gjort om i affären och det har blivit riktigt fint. Lite klurigt att hitta allt bara, men det ger sig nog i sommar!

Har införskaffat säsong 2 och 3 av "Sex and the city" nu. Bokhandeln hade nämligen boxarna med "rätt" omslag så nu matchar de säsong 1 i hyllan! Dom är annars lite kluriga att hitta...på nätet i alla fall. Säsong 3 betalade min underbara sambo åt mig, du är för söt! Tack!

Han kom hem igår i alla fall! Riktigt skönt att få se honom igen, har knappt velat släppa honom sedan han kom hem! Han har haft det riktigt roligt på festivalen, men det har varit fruktansvärt kallt och blött, men band som Twisted Sister och Volbeat och Hammerfall har värmt honom! Jag fick dessutom en present av honom! En Beatleströja! Blev överlycklig! Nu äger jag två Beatleströjor, helt otroligt!! Tack David!!!

Idag har jag gjort en lista över alla böcker i bokhyllan som jag inte har läst, men som jag borde ta tag i i sommar. Insåg dock att det här kommer jag aldrig hinna med på en ynka sommar. Resultatet blev nämligen 66 olästa böcker! Vad fan kommer alla dom ifrån???? Jösses vad jag måste dra ner på mina bokköp ett tag nu...kanske....hehe. Så idag ska jag läsa ut boken jag håller på med, "Bågens mästare" av Conn Iggulden, som för övrigt är riktigt bra!

Jag och David har fått upp lite mer på väggarna nu. Ja jag vet, vi har bott här ett år och vi är inte riktigt klara med allt ännu. Men så är det, allt kan inte göras på en gång. Vi köpte en ny tavla till sovrummet, jättefint blev det, eller vad tycker ni? Dessutom har vi köpt ett överkast till sängen, äntligen! Nu fattas bara lite prydnadskuddar i blått! Japp, jag har planerat allt, hihi! Och så satte vi upp ett par svartlackerade horn som vi har fått av min svärfar. Dom fick sitta över vår läshörna. Riktigt snyggt det med!

        
  
Imorgon kanske det blir jobb, dom ska ringa senare idag. Annars blir det en rätt så slapp vecka, med mycket läsning och Mario Kart. Däremot börjar en viss resstress infinna sig. Om två veckor befinner vi oss nämligen i Italien, och packningen måste börja planeras!! Härligt!

Nä, nu ska jag ta tag i dagen...



Veckans låt: "Garden's tale" - Volbeat