Klättermaja

Torsdagen den 17 december 2009


Igår åkte jag och David och klättrade klättervägg. David känner en man som instruerar så han berättade om en massa olika väggar och olika sätt att klättra etc. Sen applicerade han ett rep till min "sele" och sa bara åt mig att klättra upp till taket... Ni skulle bara veta vilka höga väggar det var! Men eftersom han sa åt mig att klättra tills jag knackade i taket så antog jag att jag "var tvungen" att göra det, så det var bara att klättra på!

Man behövde inte komma upp särskilt högt innan rädslan kom krypande och skräcken bara växte och växte. Men så helt plötsligt var man uppe och kunde knacka i taket! Sen firade han ner mig och DÅ kom adrenalinkicken. Benen och armarna bara skakade och euforin var gränslös. Man kände sig oslagbar!

Sen klättrade vi två svårare banor. Då var jag lite mer fokuserad och inte lika rädd längre. Paniken kom dock i dom situationerna när man hade sån mjölksyra att man visste att man inte kunde hålla kvar i det greppet man hade för stunden, men hittade inget annat grepp. Då var det otäckt, annars var det riktigt, riktigt roligt och JÖSSES vilken motion det var! Armarna var helt stumma hos både mig och David sen.

Vill man få adrenalinkickar och känna sig som bäst i världen så ska man klättra!

Instruktören vi hade jobbar med kriminella och drogmissbrukande ungdomar. Han berättade att dessa ungdomar saknar ett enzym som heter MA som bara kan ersättas med adrenalin eller amfetamin. För att få dessa ungdomar att inte använda andra sätt att få adrenalinkickar på så brukar han ta med dom till klätterväggarna. Så jäkla vettigt! Riktigt skön man var det!



Jag har äntligen kommit igång med julklappshandeln. Men i år är det svårt. Det är mest mina föräldrar som ställer till det genom att inte önska sig något och genom att ha typ allt redan. Men jag ska nog klura ut det.

Plugget har gått över förväntan. Är klar med inlämningarna för i år och har planerat mitt tentapluggd ag för dag inför tentan som kommer i januari. På tisdag har vi ett seminarium, sen tar jag jullov!

Fast inte riktigt för jag jobbar ju mån-ons nästa vecka. Men det är också roligt i dessa bråda tider!

Just det! Har ju fyllt år med! Lördagen började med oerhörd vacker sång av David, frukost på sängen och paket. Jag fick en mp3!! Så jäkla efterlängtat! Den är grymt bra!

Sedan kom mamma och min systerson på besök med en kasse med paket. Jack hjälpte mig att öppna paketen med glädje! Av mamma och pappa fick jag en tekopp, fem böcker ("Snömannen", "Smuts", "Dödergök", "Dödgrävarens dotter" och "Bergens väktare"), en tekopp och världens skönaste morgonrock. Av Jack och hans föräldrar fick jag ett jättefint nagelset.

Efter detta lekte vi lite innan det var dags att åka till jobbet. Dom skjutsade mig till Ikano och kom senare och besökte mig på Bokhandeln.

Av jobbet fick jag vackra blommor och av Maria och Sarah fick jag ett badset och "badrosor"!! Tack så jättemycket!!!! Det ska avnjutas!

Efter jobbet kom mamma och hämtade mig och vi åkte till dom. David jobbade ändå på kvällen. Det blev god mat och en himla massa stoj och lek. Jack är lite i kiss-och-bajs-åldern så han lägger till ordet bajs en många meningar. "Jag tycker om dej, bajs!" sa han bland annat till mig. Vi hade det riktigt mysigt och när vi hade chipstajm låg han med huvudet i mitt knä och tittade upp på mig och sa "Jag är en prins". "Är du en prins?" sa jag. "Ja, och då är du en prinsessa!" sa han. Så himla söt!

På söndagen var det jobb igen (galet mycket kudner både lördagen och söndagen för övrigt) med glitter i håret för att fira Lucia! Efter jobbet kom Davids bröder och mamma med respektive. Vi åt hederlig marängsviss och jag fick ett jättefint armband, choklad och återigen boken "Snömannen", hehe.

På söndag börjar julfirandet för vår del. Davids mamma och lillebror kommer att vara uppe i Luleå under julen så vi firar jul med dom på söndag istället! Då blir det julmat, julklappar och paketrace! Härligt det ska bli!

Ikväll blir det middag hos min svärfar och hans sambo! Najs!




Veckans låt på huvudet: "Higher" - Erik Grönwall
Jag tycker dom lyckades riktigt bra med vinnarlåten i år, även fastän de har inspirerats en himla massa av Beyonces "Halo" och Nelly Furtados "All good things (come to an end)".




Sjukling

Torsdagen den 10 december 2009


Förkylningen är ett faktum. Halsen är helt igensvullen och det svider när jag hostar. Har inte sovit mycket inatt, men nu när jag har ätit frukost och tagit piller känns det lite bättre. Jag som hade chansen att få träffa syrran med familj idag! Men det får bli i jul istället då!

Usch så segt...

Apropå jul har jag lite panik. Dels har jag en massa plugg att ta tag i, dels jobbar jag nu när det är julhandel och allt och dessutom har jag inte ens börjat med julklappsköpen. Ingenting känns särskilt motiverande. Måste få pli på mig själv igen. Men inte idag för idag ska jag bara kurera mig.

Praktiken var suverän! All personal var superbra och barnen var underbara! Så det är verkligen en praktik jag ser tillbaka på med glädje!

Har julpyntat här hemma nu, inför den stundande födelsedagen och allt. Vi har i och för sig inte så hemskt mycket julpynt, men det är riktigt mysigt med lite tomtar och juldukar.

Nä nu ska jag bädda ner mig och ta igen lite sömn!



Veckans låt: "Saturday Night" med The Misfits