Tips

Fredagen den 26 januari 2007

Om du är rastlös och inte vet vad du ska hitta på så kommer här ett par listor av tips, från mig! Enjoy!


  Skivtips

  • ”Love” med the Beatles (deras gamle producent, George Martin, har med sin son gjort om gamla Beatleslåtar så det blir nästan som ett långt Beatlesmedley. Underbart för en Beatlesfantast!)
  • ”Neon Ballroom” med Silverchair (en rad sköna låtar framförda av sångaren Daniels vemodiga röst! Ana’s Song och Miss You Love rekommenderas starkt på denna skiva!)
  • ”Never Mind the Bollocks” med Sex Pistols (deras enda skiva som skrev historia. Punken skapades med Johnny Rotten i spetsen. Min personliga favorit är basisten, Sid Vicious. Borde berätta om hans liv i ett senare inlägg…)
  • ”Det är så jag säger Det” med Håkan Hellström (hits som Kom Igen, Lena finns på den här skivan men jag vill hellre rekommendera låtar som Minnen av Aprilhimlen. En genialisk låt!)
  • ”The White Album” med the Beatles (var tvungen att ha med ännu en Beatlesskiva. Den här skivan är en blandning av politiska John Lennon-låtar, vackra Paul McCartney-ballader, listiga George Harrison-sånger och lättsamma Ringo-toner. Att dubbelskivan innehåller så många låtar är det allra bästa!)
  • ”American Idiot” med Green Day (man kan inte lyssna sönder den här skivan. Varenda låt har ett underbart innehåll, så lyssna noga på texten!)
 Boktips


 

  • ”Vingklippt Ängel” av Berny Pålsson (jag placerar alltid den här boken överst! Handlar om Berny själv, hur hon kämpar mot sina psykiska sjukdomar och åker in och ut från psykhem och hur hon började skära sig i armarna vilket ledde till en rad självmordsförsök. En uppföljare skulle komma i vår men Bernys psykiska hälsa gjorde att boksläppet skjuts upp lite.)
  • ”Såld” av Zana Muhsen (handlar om systrarna Zana, författaren, och Nadia som bor i England tills de, i tonåren, blir sålda av sin far till Jemen. De gifts bort, våldtas och tvingas föda sina mäns barn. De kämpar för att få komma hem igen men måste i så fall lämna sina barn i Jemen. Zana lämnar sin son men Nadia är kvar i Jemen än idag. Läs!)
  • ”Bakom Stängda Dörrar” av Kristina Hansen (som fjortonåring tvingas Kristina gifta sig med sin egen pappa. Han är besatt av att få henne helt beroende av honom. Han tatuerar in sitt namn på hennes händer och fötter, tvingar henne föda honom två barn som hon sedan tvingas lämna bort och han håller henne fånge i sitt eget hem. En hemsk bok som måste läsas!)
  • ”DaVinci Koden” av Dan Brown (en klassisk deckare med mysterium, gåtor och mord. Hur spännande som helst!)
 Filmtips


 

  • ”Gilbert Grape” med bl.a Johnny Depp, Leonardo DiCaprio m.fl (en film av Lasse Hallström. Handlar om Gilbert som vantrivs i sin lilla hemstad. Hans liv består av att ta hand om sin handikappade lillebror och sin otroligt överviktiga mamma. Men allt förändras när staden besöks av Becky.)
  • ”Ace Ventura” med bl.a Jim Carrey m.fl (en väldigt komisk film med Jim Carreys grimaser och knäppa kommentarer i centrum. Det handlar om Ace som är djurdetektiv och löser fall om försvunna djur etc. Hur rolig som helst!)
  • ”Masjävlar” med bl.a Sofia Helin m.fl (en rolig och sorglig film med tre systrar i fokus. De tror ingen känner de som de är på riktigt och alla tre vill bevisa för omvärlden hur de egentligen är. Men att de ska göra det samtidigt leder mest till kaos…)
  • ”Brokeback Mountain” med bl.a Heath Ledger, Jake Gyllenhaal m.fl (två cowboys ska ta hand om en skock får på Brokeback Mountain en hel sommar. Under sommaren märker de att de är mer än bara vänner och inleder ett förhållande. Efter sommaren gifter de sig med sina flickvänner men de upphör inte att träffa varandra. En väldigt bra film! Kan inte fatta att den förbjöds på vissa ställen i USA…Superfilm!)

Ja, där fick ni några tips.




Veckans saknad: Lost



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback